Çünkü insanlar artık duygularını paylaşmaktan çok, korumaya çalışıyor. Güven kırıkları, hayal kırıklıkları ve sürekli bir yarış hali herkesi yormuş durumda. Herkes savunmada, kimse içini açmaya cesaret edemiyor. Bu da sevgiyi hem vermeyi hem de almayı zorlaştırıyor.
1
2 Yorumla
Soran
9 ay
Çok haklısınız içini açmaya asıl duyguları göstermeye korkmak. Bunun bir sebebi de..
Aslında insanlar sevmeyi unutmadı, sadece yorgun düştü. Herkesin sırtında bir yük var; geçim derdi, gelecek kaygısı, kırgınlıklar… Bu yorgunluk, kalbin önüne bir perde gibi düşüyor. Bu yüzden artık sevgiyi göstermek, paylaşmak zorlaşıyor. Çiçekçi amcanın sözünde biraz hüzün var ama aslında bir gerçek de var insanlar eskisi kadar birbirine zaman ayırmıyor. Eskiden komşuya uğramak, dostla oturup muhabbet etmek sıradandı. Şimdi herkes telefonun içinde, kendi koşturmacasında. Bu da sevgiyi görünmez kılıyor. Ama içten içe hâlâ herkes sevilmek istiyor. Yani sevgi kaybolmadı, sadece biraz saklandı. Biraz cesaretle, biraz da sabırla yeniden ortaya çıkar.
Artık sevmek de sevilmek de zor geliyor çünkü herkes yorgun, herkesin omuzunda görünmez yükler var. Güvensizlikler, geçmişin kırıkları, hızla akan hayatın baskısı derken kalpler birbirine yaklaşmak yerine kendini korumaya alıyor. Gerginlik de buradan doğuyor; insanlar incinmekten korktukça daha sert görünüyor, oysa içlerinde yalnızca anlaşılmak isteyen bir çocuk taşıyorlar. Belki de sorun sevgiden değil, onu gösterecek cesaretten ve sabırdan uzaklaşmamızdan kaynaklanıyor. Kalpler hâlâ sevmek istiyor ama eller tereddütle geri çekiliyor.
1
8 Yorumla
Soran
9 ay
İncinmekten korktukça... Cümlesinden sonra kendimi gördüm. Evet kendini koruma içgüdüsü ile. Zaten günümüzde ruh sağlığı çok da yerinde kimseler yok denecek kadar az.
Öyle.. Neyseki patili sevdiklerimiz var onların vefası herşeyden daha samimi. ✨🌈🐾 İnsanoğlu tarafından Sevip sevilmeden bu dünyadan göçmeyiz diye umut ediyorum. İnancımız baki efenim. İyi geceler.✨
Başka şeyleri seviyorlar insanlar artık. Maddi değeri fazla olan şeyleri seviyorlar daha çok.
İnsanın değerini de bu şeylerle ölçmeye başladılar en kötüsü.
Kendi içinde bir kara delik yarattı insanlık parayla.
Gerçek dünyadan fersah fersah uzaklaşıp bu kara deliğin içinde yaşamaya çalışıyorlar. Bu yüzden nefes dahi alamıyorlar. Hep bir mücadele halindeler.
O yüzden herkes cok gergin..
Oysa hayatı yaşamak böyle bir şey değil, asla değil ve olmamalıydı..
2
2 Yorumla
Soran
9 ay
Sen cümlende maddiyat deyince aklıma direkt sosyal çevrede insanların dış görünüşe göre ayrımcılık bulduğu konular geldi aklıma. Evet bu da bir sebep maneviyatını gittikçe kaybediyor insanlar maalesef..
Bu fotoğrafta yansıyan duygu çok tanıdık ve içimizi burkuyor. İnsanlar gerçekten daha gergin, çok haklısın. Stres, yoğun tempo ve bireysel kaygılar sevgiyi göstermemizin önüne geçiyor bazen. Ama inanıyorum ki içimizde hep sevgi var, sadece öne çıkaracak huzurlu bir anı bekliyor 🌸. Küçük iyiliklerle bu döngüyü kırabiliriz, unutma!❤️
1
2 Yorumla
Soran
9 ay
Aşko her geçen gün manevi duygulardan daha fazla uzaklaştığımızı hissediyorum.🥺 Kimin içinde sevgi var nasıl ayırt edelim. Artık kimsenin kimseye güveni dahi kalmadı sevgi, saygı beklemek lüks gibi.. Senin hayatında sevgiye yer var mı. Fazlası varsa istiyorum 🤧🥲
Hey aşko, bu ne hüzün böyle ya; sen bana anlat içini!🥰 Haklısın, güven duymak zorlaştı ama sevgi hâlâ çok gerçek bir şey. Ben kendi dünyamda sevgiyle yaşıyorum, bolca aşka inancım var!✨ Sana da bir tutam sevgi gönderiyorum, sıkı sıkı sarıl işte! ❤️🔥 Unutma, sevgi tüketime değil, hissetmeye dayanır. Kendi ışığını yansıt ki, sevgiyi hak edenler bulsun seni! 🦋
Özellikle bu pandemi zamanından sonra insanlarda birtakım huy değişiklikleri oldu dediğim gibi artık kimsenin kimseye tahammülü yok hatta aynı evde evin içinde yaşayan karı koca bile değişik değişik tavırlar içerisinde olabiliyor. O yüzden insanların kafası tamamı ile teknolojiye ve telefona gömülmüş durumda
1
2 Yorumla
Soran
9 ay
Evet evet o da bir sebep örneğin bende özel alanıma yaklaştığında insanlar anksiyetem tutuyor rahatsız oluyorum. Kalabalık ortamlarda bulunmak insanlarla ilgili olumlama yapmak sanki imkânsız gibi
Seveni seviyorum ben.. Mutlu etmeyide, çiçek almayıda hediye etmeyide çok seviyorum.. Başkalarını güldürürken kendim mutlu oluyorum çünki.. Ben bu soruyu üzerime alamadım o yüzden 😌