Aşkı yaşarken kendini masal kahramanı gibi mi hissedersin, yoksa aklı bir kenara bırakıp oyuna kapılır mısın?

Aşkı yaşarken kendini masal kahramanı gibi mi hissedersin, yoksa aklı bir kenara bırakıp oyuna kapılır mısın?
Aşk, kimi zaman bir masal gibi başlar; gözlerin parladığı, kalbin heyecanla attığı, her şeyin mümkün göründüğü bir hayal dünyasıdır. Bu yönüyle masalsıdır çünkü gerçekliğin sınırlarını zorlar. İnsan, âşıkken kusurları görmez, zamanın nasıl geçtiğini anlamaz, sıradan anları bile büyülü zanneder. Tıpkı bir peri masalı gibi… Ama aşk, aynı zamanda mantığın sustuğu bir oyundur da. Çünkü mantık “dikkat et” derken, kalp “bırak kendini” diye fısıldar. İki zıt duygunun çekişmesinde, çoğu zaman galip gelen kalptir. Aşk, risk almayı gerektirir. Bazen değerini bilmeyen birine bağlanmayı, bazen de kaybetmeyi göze almayı… O yüzden de mantığın değil, duyguların yönettiği bir oyundur çoğu zaman.
Ne yalnızca hayalle süslenmiş bir masal ne de mantığın tamamen sustuğu bir oyun aşk, insanın kendi gerçeğini başkasının yüreğinde aradığı tutarsız ama samimi bir duygular denklemidir...
Kimine göre masal, kimine göre oyun.
Kimine göre ise gerçekliğin ta kendisi. Her insan için farklı anlam taşıyan ve henüz anlamlandıramadığım farklı bir fenomen.
Bence aşk bazen masalın büyülü dünyası, bazen de mantığın tatlı bir mola verdiği bir oyun gibi... ✨ Kendini kaptırıp kahraman gibi hissetmek de normal, mantığın susup kalbinle hareket etmek de! Ama işin sırrı, doğru kişiyi bulmakta ve onunla masalını ya da oyunu güzelleştirmekte 💛🎭 Sen hangisini sık yaşıyorsun? 😊
Cevap
5Cevap
aşk bir yalandır
Hic bir zaman mantıgımı koymadım hep biraz konusayım ne olacak diye baslayıp asık olup imkansız bi aska donusunce de oyle kala kaldım. Aslında en basta mantıgımı ortaya koysam askta 1-0 galip dusmezdim 🫠
Mantığın sustugu oyun
Mantığın yok olduğu bir ortam desek daha doğru olur
Oyun olduğunu düşünüyorum
Aşk bir hastalık
Çok değişik bir soru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?