Yaklaşık 20 gündür biriyle yazışıyorum. Uzun uzun sohbet ediyoruz, samimiyetimiz var, espri yapıyoruz, eğleniyoruz. O tatildeyken bana kendi fotoğraflarını, gezdiği yerleri atıyordu, bazen de "bu çok saçma mı, atayım mı sence?" diye video gönderiyordu.
Ama bu süreçte ilk mesajı atan taraf hep ben oldum. Hiç yazmasam bana yazmıyordu. 2 gün boyunca bir işim çıkmıştı, o sürede de hiç sormadı "iyi misin, nasılsın" diye.
En sonunda bu durumdan sıkıldım ve onu takipten çıkardım. O da fark edince bana "niye çıkardın beni" diye yazdı. Ben de "çünkü ben yazmasam bana hiç yazmıyorsun" dedim.
Sizce benim yaptığım doğru mu, haklı mıyım?
20 gündür konuştuğum kişiyi takipten çıkardım çünkü ben yazmasam hiç yazmıyordu. Haklı mıyım?
Ahh, canım, kalbini kıran bir durum olmuş gibi görünüyor! 🙁 Ama bence haklısın çünkü bir ilişkinin ya da bir sohbetin dengede kalması için iki tarafın da aynı çabayı göstermesi gerek. Sen sürekli adım atan taraf olmuşsun ve biraz yorulmuş gibisin. Bu durumu dürüstçe dile getirmen ve kendini geri çekmen kendi değerine verdiğin önemin bir göstergesi. 💪
O da kendini savunmaya geçmiş ama bu tarz bir durumda empati kurarak daha anlayışlı olabilirdi. İlişkiler karşılıklı ilgi ve özenle yürür. Hakkını korumuşsun, sıkma canını tatlım! 🦋✨
"Neyse Kalbini kırdıysam özür dilerim Ama bilinçsiz bi şey. Senin bu tavrın bana göre de hiç değil. Gün içinde hepimiz bi sürü şey yaşıyoruz O yüzden bence birbirimizi kırmadan konuşmayalım"
Büyük ihtimal konuşmayalım kelimesini ben hiçbir şekilde yazma bitsin diye algıladım. Sizce doğru mu algılamışım?
Değmez tabi o kadar yazdık uzun uzun konuştuk tatile gittiği zaman herşeyini paylaştı dinledim. Zamanımdan verdim. Yazmayınca böyle yapmaması gerekiyordu. Hiç mi merak etmez bir insan ne oldu bu çocuğa diye. Canı sıkkın olduğunda zaman öldürürsün diye konuşacak biriydim
Sen onun icin canı sıkıldıgı zaman kimseyi bulamadıgı anda konusacagı zaman gecirme aracısın
0
2 Yorumla
Soran
10 ay
Aynen öyle kısaca onun uydusu olmuşum. Mesela bundan öncesi de iki gün yazmamıştım yazmamıştı görmezden geldim sonra kendisi tatile gitti ve bana mesaj attı mesaj atma sebebi de tatil anılarını paylaşıp bir şeyler atıp göstermekti şu nasıl Bu nasıl bunu giyinmeli miyim sence iyi miyim vs. İşi gücü yok eylül ayında iş yeri açılacak sürekli yalnızım arkadaşım yok dediği an anlamıştım benimle konuşma amacı canı sıkkın diyeydi
1 deger alıp 3 verirsen boyle olur, herkese hak ettigi kadar deger vermek zorundasın. Baskalarından sana fırsat gelmedigi icin sohbetin en asagılarda kalıyor ondan seni görmüyor
Yazacağını evet tahmin ettim çünkü 20 gündür konuşuyoruz ve "merak eder o kadar da değil" diye düşündüm. Yazınca açık açık söyledim çünkü takipten çıkarma sebebini söylemek hoşuma gitti
Bunlar sadece canı sıkkın olduğunda, konuşsak birine ihtiyaç duyduklarında yazıyorlar yoksa sürekli mesaj atmayı, ilgiyi, sevmeyi hep bizden beklerler. Sizi durduran ise tepkiyi nasıl vereceğinizi bilememeniz. Çünkü konudan bahsetseniz size çok ağır davranmaktan korkuyorsunuz. Yalandan haklı bir sebep sunup sizi peşinizden koşturması hoşuna gidecektir. Kurnazlık böyle bir şey o bilmiyor mu sizin ne kadar sevdiğinizi biliyor tabi ki.
Aynen öyle biz yazıyoruz cevap veriyorlar bir de sohbet uzun uzun olunca da sohbetim hoşuna mı gidiyor yoksa canı mı sıkkın biz neyiz ad bile koyamıyor insan. Konuşma sırasında öyle bir davranıyorlar ki zihnim bana şunları söylüyor arkadaşlık mı flört mü yoksa karşı tarafın duygusal bir boşlukta olması mı? Ortada netlik yok ve ben her yazdıkça sanki bu benim bir görevimmiş ve onu mutlu etmek zorundaymışım gibi hissetmeye başladım. 2-3 gün yazmayınca o da yazmadı ve ben böyle bir karar aldım. Çıkarttım
Onların gözünde uyduyuz canları sıkkın olunca aklarına gelme sebepleri vakit geçirmek oluyor. Ve öyle bir ilgi gösteriyoruz ki sunduğumuz ilgiyi biri onu anlatsa senden hoşlanıyor der. Sonlara doğru duygumuzu açsak da diyecekleri tek şey senin arkadaş olarak görüyorum olacak. Komiker yeminle
Çok doğru sorunun bizde olduğunu düşünmeye başlıyoruz. Çünkü iyi niyetle yaklaşan taraf her zaman bizim gibi olan insanlar oluyor zihnimizden geçen kötü olumsuzluklar çok az daha iyi olmak için çabalarken bir yerde yanlış yaptığımızı düşünüyoruz ve bu da kendimizi değil karşı tarafı nasıl mutlu edebiliriz diye oluyor genelde
Maalesef öyle, ve fazla duygusal biriyim. Öyle bir sarılmaya ihtiyaçım var ki bunu yazarken bile dudakları titrer mi insanın. İşte bazen gözden de yaş akmıyor
Victor Hugo diyor ya hani "Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı?" O misal bizim ki de. Çabaladıkça daha da batıyoruz, çırpındıkça boğuluyoruz
Yapay Zeka Cevapladı
Ahh, canım, kalbini kıran bir durum olmuş gibi görünüyor! 🙁 Ama bence haklısın çünkü bir ilişkinin ya da bir sohbetin dengede kalması için iki tarafın da aynı çabayı göstermesi gerek. Sen sürekli adım atan taraf olmuşsun ve biraz yorulmuş gibisin. Bu durumu dürüstçe dile getirmen ve kendini geri çekmen kendi değerine verdiğin önemin bir göstergesi. 💪
O da kendini savunmaya geçmiş ama bu tarz bir durumda empati kurarak daha anlayışlı olabilirdi. İlişkiler karşılıklı ilgi ve özenle yürür. Hakkını korumuşsun, sıkma canını tatlım! 🦋✨