(5 kez soruyu düzenledim ya 5 kez.. Kategori saçma sapan yerlere atıyor. Artık buna bir çözüm bulabilir miyiz? Benim kalbim artık üzülmüyor sinirleniyor.. 😒 @KızlarSoruyor)
(Soruda kullanılan görsel bana ait değildir.)
İlişkide “sen verdin, ben ödedim” muhabbeti olmalı mı, yoksa hiç açılmamalı mı?
Her iki tarafta hesabı verebilmeli bence. Diyelim ki ; tek kişi her zaman hesabı ödüyor bir zaman sonra olur da parası olmaz, bu sorumluluk altında ezilir konusunu açar. Bence her şeyi karşı cinse yüklemek yerine ortaklaşa ödersek ya da bir gün o öder ertesi gün biz ödersek bu ilişki sağlıklı olur ve para konuları da göze gelip konuşulmaz. Bir ekstra durum var ; partnerimizin işi yoksa o esnada hesabı biz ödeyebiliriz o iş bulana kadar. 🌻
ben de en son lafını etmiyim sevgilimdir canımdır dedim bi baktım 200k girmiş fazlası da girmeye devam ediyor. üstüne de utanmadan benden 25-30 binlik hediyeler istiyor (kendisi bana bi s*k almış değildir). bıraktım sonunda
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
İlişkide en sevmediğim konusunu dahi açmayacağım şey parasal konulardır. Aklıma bile gelmez ne zaman nereye ne ödediğim. Öyle insanları da sevmiyorum, bir samimiyet kurmuyorum. Bana parayı çabucak ıslatabilecek insan lazım, muhabbetini yapmayacak
Bu tarz konular ilişkilerin dengesini etkileyebiliyor. Para mevzusu, iki tarafın da açık ve yapıcı bir iletişimle çözmesi gereken bir konu. “Sen verdin, ben ödedim” muhabbeti yerine, daha net bir şekilde karşılıklı anlayış içinde hareket etmek en güzeli. Burası bir ortaklık, kimin ne yaptığı değil, mutluluk ve denge önemli. 💕
Zaten öyle yapıyorum şu soruyu bile kaç kez değiştire değiştire sordum aşk ilişkilerine taşısın diye.. Neyse yapacak bir şey yok artık. Kategori düzenlemesini bize bırakmaları için dua zinciri falan oluşturacağız belli ki. 😂
Bence ilişki, “sen ödedin, ben verdim” gibi muhasebe defteri tutularak yaşanacak bir şey değil. İki kişi arasındaki bağ, maddiyat üzerinden kurulursa o ilişkinin samimiyeti ve güveni zedelenir. Tabii ki her iki tarafın da emeği, fedakârlığı ve katkısı olmalı. Ama bunlar “hesap” olarak değil, “doğallık” içinde olmalı. Bugün biri öder, yarın diğeri yapar, belki bir gün ortak bir hayale yatırım olur… Önemli olan kimin ne kadar verdiği değil, birlikte paylaşılan yolun değeri. Bir noktada sürekli “ben şunu yaptım, sen bunu yapmadın” gibi konuşmalar açılıyorsa, aslında sorun para değil, aradaki saygı ve sevgi dengesidir. Çünkü gerçek sevgide, “vermek” gönülden gelir; karşılığını almak için değil.
Hiç açılmamali. Bunun mesele edilmesi kadar komik bir şey yok heralde.🤣bunun hesabını yapan çiftler hiçbir türlü ilişki yaşamasın ya. hele ki sevgilisi le bu kaygıya düşüyorsa direk o ilişkiyi sonlandırsın.😅
Mümkünse menfaatçi olmadığından emin olunan birileri sevgili olsun yoksa sorun bu şekilde cereyan ediyor 😂 Para muhabbeti yapılan bir ilişki ilişki değildir
Bide erkeğim diye geziniyo bu şimdi aramızda bak yine canım sıkıldı sonra ben bunlar çarpılsın diyince beni vicdasız belliyolar bu gözümün önünde geberse keyifle izlerim kimse kusura bakmasın 🤣
Anannin babanın vermediği harçlığı sevgilisinden ne diye istiyor ve karşılıksız yaani öncekileri de vermemmis kusura bakmayın ama böyle bir kadına da yolda 5 timsah 2 fil 3 tavşan saldirsa donuo bakmam😅😅😅
Orada kimlik ve cinsiyet belirten bir şey göremedim herkes sizin gibi müneccim şeyi yemiş olamaz değil mi siz bunyazilandan erkeğin istediğini nerden cikarttiniz
Düşündüğünüz gün hiç bi kadını üzmiyceksiniz onlarda sizi üzmiycek kaba davrandıysam bende özür dilerim ama görüyorsun işte bu tarz hemcinlerin çok fazla
Anlaştık 😅😅 keyifli ve laf sokucu muhabbetin için teşekkürler ne kadar cahil kalsakta bu muhabbetin sonucu genede yeni bir şeyler öğrenmek hoştu keyifli günler dilerim 🩵
Sevgiler arasında para lafı mı olur MK evet erkek olma ihtimali yüksek. Ne diyim bilmiyorum karakter diyeceğim de ortaya bir karakter de koyamamış. İlişkilerde para muhabetleri genel olarak sakattır çok girmemek ve karşımızdaki insanı da düşünerek hassas davranmak çok muhim
Bir taraf diğer tarafı yüzsüzlük yaparak kullanıyorsa doğru bulmuyorum. Ama niyeti öyle değilse, karşılıklı yeri gelince birbirilerine para verirlerse bir sorun görmüyorum.
Eski erkek arkadaşım benden borç istemişti bi kaç gün içinde ödiycem demişti. Bende vermiştim ihtiyacım olmadan istemedim ondan ama ihtiyacım olduğu zaman borcumu atar mısın ihtiyacım var demiştim o da atmamak için beni her yerden engellemisti. Param da öyle gitmişti. Iliskide sevgililer arasında para lafı olmaz. Yeri gelir ben öderim yeri gelir o. ama eğer borç alınmışsa o zaman laf olur aldığın borcu sevgilin eşinse dahi ödemek zorundasın.
Aynen öyle varlar maalesef benden para isteyenler de var ml gibi hiç sevmiyorum. İlişki esnasinda yenisin para isteyebilmek için bu kadar rahat olmamalı
2 aylık sevgiliye hele ki erkeğe bir kuruş verilmez olm nasıl adamlarla çıkıyor bunlar kafam almıyor öyleleri müstahak valla
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
4 ay
Evliyken eşinin bile verme sorumluluğu yok kadından para isteme sorumluluğu bu parazit seni finansal kölesi yapmaya çalışmış birde insan evde para unutması nedir bankada da mı paran yok