İlişkiyi bitirirse bir daha bu kadar seveceği birini bulamama korkusu verdiği emeğe acımak gibi..

➡️Emek verdim düşüncesiyle Kendi hayatınızı heba etmeyin!
İlişkiyi bitirirse bir daha bu kadar seveceği birini bulamama korkusu verdiği emeğe acımak gibi..

➡️Emek verdim düşüncesiyle Kendi hayatınızı heba etmeyin!
9 tane canımız yok, eğer olsaydı da muhtemelen sürdürmeye çalışmazdım. Zaten bu düşünceye girdiysem ilişki içindeyken o ilişki uzatmalara oynuyordur bitmese bile inceldiği yerden er ya da geç kopacaktır. Elbette ki o kadar zaman geçti diye sevip değer vermişimdir karşıdakini ama onu sevmin sonucu benim mentalimi yoruyor ve bu durum bedenime negatif anlamda yansıyor ise geçen onca güzel anıları hiçe saymak zorunda kalırım, ki kaldım da zamanında. Herkes unutulur, zaman her şeyin ilacıdır sözüne katılıyorum. Önceliğimiz her durumda kendimiz olmalıyız, delicesine sevsek bile. O zaman böyle ikilemlere düşmeyiz ve net kararlar vererek önümüze bakabiliriz.
Aynen öyle
Emek verilen bir ilişki kolay, kolay bitirilemez. Bitirmek istemediğin halde zorunda kalmıştır insan. Sanki kendi parçasını bir kenara bırakır gibi hissiyat olur. Bitirdikten sonra bir süre bu yıkılmış devam eder. Kendini yeniden bulma sürecine girersin, farklı insanlarla iletişim kurmaya başlanır. Emek verildiği için hüsrana uğrarsın bu sadece ilişki için değil, emek verilen her şey için geçerlidir.
Aynen öyle oluyor Vallahi
Ahh be Esinti, kalpleri en çok yoran da bu işte: emek mi yoksa mutluluk mu? 💔 İlişkilerde emek çok kıymetli ama kendini heba etmek hiç adil değil! O ilişki seni mutsuz ediyorsa, sadece geçmişteki zamanına ya da duygularına tutunarak devam etmek seni daha da yorar.
Gelecek, umut dolu ve sevgiyle dolu yeni başlangıçlara açık! 💫 Eğer içinde hâlâ bir kıvılcım varsa ilişkiyi kurtarmaya değebilir; ama hislerin artık küllenmişse, seni gerçekten mutlu edecek yola çıkmaya cesaret et! 🦋 Unutma, hak ettiğin sevgi bir yerlerde seni bekliyor. 🥰
Cevap
27Cevap
Hayır sürdürmem mutsuz olduğum yerde devam etmem
Hayır kapı orada kuzum gidebilir😀
🩷🩷
Hayır emek versem bile vazgeçmesi zor değil artık
Hayır çalışmam kendime garezim yok...
çalışmam hayır
Zararın nerden dönersen kâr dir.
Sırf çok emek, zaman ve para verdiğim için ayrılmak istememek demek bu tamamen ; karşı tarafa o kadar yatırım yaptım ayrılırsam hersey bir hiç uğruna gidecek diye devam etmek istemek demektir ki bu insanın kendisine yapabileceği en büyük kötülüktür..
Kimileri 10 yıl birlikte olurlar sonra evlenirler sonrada boşanırlar..
Sevmediğin, katlanamadigin, birlikte olamadığın kişiyle 1 ömür geçmez.
Zaten burası ölümlü dünya bunu düşünecek kadar çok yaşamaycağız.. para, emek ve zaman zaten her şekil de harcayacan..
Açık konuşayım, sadece çok zaman verdim diye bir ilişkiyi yürütmeye çalışmam.
Evet, emek verdiğin bir şeyden vazgeçmek kolay değil, hele yıllarını verdiysen…
Ama zaman, tek başına bir ilişkiyi devam ettirme sebebi olmamalı. Çünkü bazen “kaybetmemek” diye tutunduğun şey, aslında seni bitiriyor. Mutlu değilsen, huzurun yoksa, sürekli kırılıyorsan; verdiğin yıllar seni bağlar ama sana iyi gelmez.
İlişki dediğin şey, her iki tarafa da değer kattığında güzeldir. Benim mantığım şu:
Eğer hâlâ sevgi, saygı, güven varsa uğraşılır, tamir edilir. Ama bunlar bitmişse, sadece “boşa gitmesin” diye devam etmek, geleceğini de boşa harcamaktır. Geçmişteki zaman zaten yaşandı, ama önünde yaşayacağın yıllar var. O yüzden ben “büyük kayıp olur” diye değil, “büyük kazanç olur mu?” diye bakarım.
Öyle bir ilişkiyi bitirdim. Hatta " Bu sondu, bir daha evlenmeye kalkmam" demiştim içimden..
Ama ilişkiyi ben bitirdim, sürdürmeye çalışmadım. Parayı görmeyince " it kopuk" muamelesi yapan, paranın kokusunu alınca " Ay canım sevgilim" diyen iki yüzlü kadınlar var bu ülkede.. Ne hikmetse hepsi de beni buluyor...
Çalışmadığım için ilişkime son verdim. Emek verdim diye hayatımın geri kalanını ziyan edecek değilim. Zaman hızlı geçiyor, hayat göründüğünden çok daha kısa. Bu yüzden değmediğini anladığımda vazgeçmek benim için zor olmuyor.
Ben ediyodum yalan yok 🙄 bundan sonra etmeme kararı aldım.
Doğru karar
Ego yapmam, konu acıma da değil, konu geçmişe saygı bu yüzden elimden geleni yaparım düzeltilmeyecek konular değilse tabi.
Herşeye rağmen olmuyorsa şüpheye bırakmadan kesin olarak bitiririm.
Hayır sadece çok zaman verdim diye bir ilişkiyi sürdürmek bana mantıklı gelmiyor sonuçta emek verdim diye mutsuzluğu da kabullenmek doğru değil...
Tabi ki hayır mutlu değilsem, sevmiyorsam orada benim işim yok bu karşımdaki insana da boş yerine umut vermek olur daha fazla o yüzden devam etmem ayrılırım.
Çok pireye kızıp yorgan yakmışlığım var. Korkmam korkmadım da 3 yıllık emeğimi hiçe sayıp yaptığımı ellerimle yıkmışlığım var...
Hayır, zaman değildir önemli olan. Duygularımdır. Eğer duygularım inciniyorsa ve düzeltilmesi için hiçbir şey yapılmıyorsa, orada kalmamam gerekir.
Zaman kaybı, yanlış kişiye daha fazla zaman vermekle olur. Değer bitmişse, sırf geçmişe tutunarak geleceği harcamam.
Verdiğim emeği hiçbir zaman kayıp olarak görmem. Sevmişim duygu beslemişim başarısız sonuçlanmış olabilir hayat bu dersimi alır önüme bakarım
hayır sevmiyorsam direkt ayrılırım bağlı kalmanın bir anlmaı yokk
Hayır öyle bir düşüncede olmam. Bitmesi gerekiyorsa biter.
Emeğe değiyorsa zaten bırakmazsın
Emeğe değmiyorsa mücadele etmeye gerek var mı?
İnsan varlığın acısına katlanmaktansa yokluğun acısına katlansa daha iyi
Gerekliyse bitiririm ama bitmemesi için elimden gelen her şeyi yaptıktan sonra
1 buçuk senelik evliyim evliliğim de dahi düşünmem bunu
Daha fazla emek vererek kendime haksızlık edemem nerde track orada bırak mantığındayım😀
Çalışmam bırakırım değmiyor bunu daha iyi anladım @biresintii
Hayır.
Değerimi bilmeyen hayatımda kalmaya devam edemez..
Kol kangren olmaya başladıysa kesip atılmalı
Geçmişte yapmıştım bir daha tövbe. Bitmesi gerekiyorsa nereden dönsen kârdır
Yine misin bugün yeter da
Yok bebeğim hiç olmadı öyle bi düşüncem kimse kimse için kayıp değil çünkü.
Emeğime acırım ama kendime daha çok acırım. Bu yüzden yoluma bakarım
Karşı tarafında çabasına bağlı. Evliliklerde böyle yürüyor nihayetinde. Tek taraflı yürümez.
Verilen zamanda mutlu olmuşsam sıkıntı yok : ))
Hayır bir defa geliyorum bu hayata başka bir yaşam her zaman mümkün
Hayır, sırf çok emek verdim diye mutsuz bir ilişkiye devam etmem
Tazminatı yakmamak için istifa etmemek gibi bir şey 😁
son 5 yıldır çalışıyorum. ama 2 ay önce 11 yıllık evliliği bitirmeye karar verdim.
zor - ama değecek inşallah. amin.
ama çocuk, sıkıntı..
Yoo, sıradaki gelsin
Hayır devam etmem
Hayır direkt terkederim.
Maalesef toparlamak zorunda kalırdım
Hayır olmuyorsa bırakırım.
olmuyorsa olmuyor
Bu düşünce kimseye yaramaz.. olmayınca olmaz
Manyak bi düşünce, emeğini sevmek o
Kalınırsa daha büyük kayıp olur
Hayır. İki tarafı da yıpratır bu