SEVGİLİM KUMAR OYNADI VE OYNAMAYA DEVAM EDIYOR NE YAPMAM LAZIM?

Sevgilimle 10 aydır birlikteyiz. Arada tartışmalarımız olsa da birbirimizi gerçekten seviyor, zorluklara rağmen ilişkimizi sürdürmeye çalışıyorduk. Tanıştığımızda bana kumarı bıraktığını, bu konuda bilinçlendiğini söylemişti. Yaşadığı ağır psikolojik sıkıntılardan, aile sorunlarından bahsetmişti. Ona inandım, güven duydum.

Ama sevgiliyken tekrar kumar oynadığını öğrendim. Üstelik geçmişte bu yüzden intiharın eşiğine gelmiş, kendini kaybetmiş biriydi. Buna rağmen aynı hatayı tekrarlaması beni çok kırdı. Ailesi olayı fark edip terapi sürecine başlamasını sağladı. Ben de bu süreçte ona hem maddi hem manevi olarak hep destek oldum.

Bir süredir oynamıyordu. Fakat son zamanlarda iş yoğunluğu, maddi sıkıntılar ve borçlar derken yeniden başlamış. Babasının kartından gizlice para çekmiş, birkaç gün sonra bana itiraf etti. Bir arkadaşına durumunu anlatmış, başka bir arkadaşından borç istemiş onunla da kumar oynamış.

Bana söylerken ağladı, pişman olduğunu söyledi. Ben de ağladım… Çünkü içimde sevgi de var, yorgunluk da… Onu seviyorum ama artık kalbim çok ağır. Sanki bu döngü hiç bitmeyecek gibi hissediyorum. Kendime “Neden yaptı?” diye sorup duruyorum, cevabı bilmediğim bu soru beni içten içe yiyip bitiriyor.

• Artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Onun yanında durmaya devam mı etmeliyim, yoksa kendimi korumak için gitmeli miyim? Her yolu denedim, her şeyi konuştum ama sonuç değişmedi.

Bu noktada, doğru kararı verebilmek için sizin tavsiyenize ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız?

SEVGİLİM KUMAR OYNADI VE OYNAMAYA DEVAM EDIYOR NE YAPMAM LAZIM?