Çoğu kişi "sevdiğinden, aradaki iletişimin kötü etkilenmemesi ve kırmaktan korktuğu için, haklı da olsa susabiliyor. Hakkını savunur musun, görmezden gelip susar mısın?

Çoğu kişi "sevdiğinden, aradaki iletişimin kötü etkilenmemesi ve kırmaktan korktuğu için, haklı da olsa susabiliyor. Hakkını savunur musun, görmezden gelip susar mısın?

Susmamak lazım. Ama mesela hakkını savunmaktan ziyade, haklıyken susmanın insanı değersizleştireceğinin bilinci olmalı. Karşındaki insanın her daim kendini haklı hissedip senin haksız olduğunu düşünmesine, bu sebepten de terazide sürekli aşağı düşmene ve onun yukarıya çıkmasına sebep olur. Dengede sürekli yukarıda olan için zamanla yetersiz, eksik olacağın için sonunda tekmeyi yiyip terkedileceksin.
Ben haklı olsam kırmamak için hiçbir şekilde susmam ama kırmamak için de elimden geleni yaparım tabii karşımdaki insan beni kırmıyorsa şimdi eğer ben bir insanı kırmamak için uğraşıyorsun ama karşımdaki insanda beni kırmak için Caba gösteriyorsun be elinden geleni yapıyorsa affedecek değilim
Susmak iyi bir çözüm olmaz ama bazen nerede susacağını da bilmen gerekir.
O kırılacak diye susarsan sürekli bir baskın tavırlarına maruz kalabilirsiniz ama bir yerde susmayı gerektiren durumlar da olabilir ama karşı taraf devam ediyorsa ona da artık susması gerektiğini hissettirmelisin.
Anlaşılmak isterim haklı olmak ya da çıkmak ile işim yok ilişkimi ego savaşı yapmam karşı taraf sorunu görüyorsa beni onarıyorsa konu kapanır biz bir oluruz onunla taraf olmayız
Bazen aşk, sessiz kalmayı bilmektir, ama bu demek değil ki kendini tamamen susturmalısın! 🩷 Eğer çok kırıcı bir durum yoksa, düşüncelerimi daha sakin bir zamanda açıklamayı tercih ediyorum. Çünkü anlık sinirle yapılan konuşmalar, güzel hisleri yıpratabiliyor. İletişimin temelinde sevgi ve empati var, haklı bile olsam o empatiyi elden bırakmam. 🌟 Sen ne yapıyorsun? 🤗
Cevap
51Cevap
Beni kırmaktan çekinmiyorsa ben de asla çekinmem.
Haklıysam sonuna kadar direnirim susmak bi kenarda dursun...
Merhaba,
Eskiden yapmıştım bunu, artık yapmam, canları cehenneme! 😅
Susamam ya. Haklı da olsam haksız da olsam susamam.
Ben susmam mizacıma ters 🙄
eğer çok sevdiğim değer verdiğim biriyse evet haklı bile olsam onu kırmamak için susardım ben her zaman
Genelde öyle yaparım gadası
Hem hoşlanıyoruz hem kavga ediyoruz. Yani duygu ve hormonlar pik seviyede.
Ya haklı değilsek de kendimizi haklı zannediyorsak?
Bunu anlamanın tek yolu kendine ve karşındaki insana zaman vermek 🙃
Doğru
Bazen susarım… çünkü biliyorum ki, haklı olmak her zaman kazanmak değildir.
Bazı anlarda sessizlik, egoyu yenmenin ve kalbi korumanın en güçlü yoludur.
O an susmak, savaşı değil sevgiyi seçmektir kelimeler iyileştirecekken değil, kıracakken geri çekilmektir.
Oldu bu benim pişmanlığımdı beni çok pasif biri sandı heralde ne derse desin susan altan alan biri sandı heralde offf çok can sıkısıydı onu kaybetmemek için konuşmadığım günlere tüküreyim şu an karşıma gelsin ağzıma geleni söylerim giderse gitsin oda gitmek için sebep arıyor ister söz dinliyeyim ister kavga edeyim sonuç aynı.
Tartışmayı sevmiyorum haklı da olsam değer verdiğim birisiyle kavga etmem
🙄🙄
Böyleysen ne güzel
Bir kadın karşısında erkeğin haklı olma şansı var mı 😂
Yok tabi ki d
Mecbur susuyoruz işte 😂
Kırmamaya çalışırım genelde kimseyi ancak haddim sınırını aşan olursa yani kendisi kırma odaklı bir durum oluşturursa hak edene hak ettiği verilir. Yoksa kimseyi kırmak gibi hayatta ne bir eylem ne bir durum oluşturdum.
Bazen bunu yapıyorum gerek yok çünkü tadımız kaçmasın boş beleş şeylerden sonra da kendisi gelip abarttığını söyler konuşur anlaşırız. Sadece bir kişi vardı un ufak meseleleri dağ yapıyordu onunla da geçinemedim zaten.
Aslında benim için biraz da konuya bağlı bir durum. Yani boş bir konuysa, kavga etmeye bile değmeyecek bir durumsa büyütmemek için ve kırmamak için susabilirim ama benim için önemli bir konuysa hakkımı savunurum.
Bunu da yaptık 😂 susunca kendini daha da haklı sanıyor insanlar 🤦🏻♀️😑🙄
Ay cidden öyle
Anlamadıkları için konuşuyoruz, kendimizi anlatabilmek adına. Ama bunu çok konuşuyor olarak adlandırıyorlar
Sıkılmak değil de ben yoruluyorum ya kendimi anlatmak bile boguyor beni sırf o yüzden susarım.
Al benden de o kadar
Sen bendensin ben sendenim cınam 😅❣️
Evet canimcim. d
Bazen susmakta bir erdemdir.. değer verdiğimiz insanda sonuçta hata yapabilir elbette. Herkesin bir kırılma noktası tabii ki vardır bize düşen burada sükut etmektir. Bazen de o bize tabii ki:))
Susarım çünkü gergin olunduğu zaman tartışmanın yersiz olduğunu bilirim.
Yeri zamanı geldiğinde konuşup tartışmak tercihim.
O zaman haklılığımın üzerine taç takılır ki en sevdiğim : )
Çok ciddi olacak bir durum değilse evet susarım. Konu bitince de küçük tartışmaların gereksiz olduğunu sevdiğimi söyler ve iyi hissetmesi için elimden geleni yapardım açıkçası.
Haklıyken asla sessiz kalmam. Sessiz kalma ihtimalim çok düşüktür o da aramızın komple bozulacağını hissetmişimdir ondan sessiz kalırım, aksi durumda asla sessiz kalmam.
Yapmam demiyorum yapamam, yani susup alttan alayım he diyeyim ben de olmaz yapıma çok ters hele de haklıysam haksızken bile zor ama alt edip, susturan olursa tebrik bile ediyorum:))
Sevdiğim kişi❓
Benimle kavga ❓
Üstelik haklıyım ❓
Ve ben onu kırmayacağım ❓
Mümkünmüdür ❓
Yapılan büyük hata bir zaman sonra kendinize olan tepkinizi gösterme ortadan yok olur ilişki artık farklı boyuta alır
Hoşlandigim kisiyle tartışmazsam kaybetmemek için tartısmam herhalde. Ama huyum gereği o tartışma kaçınılmazdır.
Level 2 amaetur idiot lover davranışı..
Biz VETERAN takılıyoz.. ciddi kavga etsek nükleeer kullanılır.
Susarsak eğer her haksız olduğu konuda daha çok üstümüze gelecektir. Ama başlarıysa idare edilir. Huyu böyleyse hoşlantı sonlandırılmalı.
Normalde hakkımı savunurum ama bakıyorum çok üste çıkıyor, ben seviyorsam altta kalırım. Bazı yorumlarda benim gibi yapan pek göremiyorum nedense.
Haklıysam susmam kesinlikle. Susuyorsam haklı olduğu için değil muhatap olmak istemediğim için tamamen susarım. 😀
Ben susmam o sussun🤗
🙃🙃
Eskiden olsa belki ama artık kimsenin haksızligina susacagimi zannetmiyorum haksızsa kabullendirmeyi tercih ederim
Haklı olduğun halde sürekli susarsan hoşlandığın kişi tepeme çıkar ve bir süre sonra hoşlanmadığın hayatını cehenneme çeviren kişiye dönüşür.
Kırmamak için kelimelerimi düzgün seçerim ama bu susup oturacağım ve haksızlığı kabulleneceğim anlamına gelmez.
Konu kadınlar olunca bazen birşeyi anlatmak zor oluyor, ben elimden geldiğince anlatırım sonunda anlamak anlamamak ona kalmıştır.
Derecesine bağlı.
Hakkımı savunurum.
Kırılacak mı diye düşüneceğime, o beni anlayışla dinlemekle yükümlü.
Haklıysam susmam, bu da benim karakterim yapacak bişi yok
Eften püften bir sebeple tartışmaya girmem de konu ciddi ise lafımı esirgemem herkes yoluna ya
Susmam sinirlendiğimde ağzımı kontrol edemem hele haklı olduğumu düşünüyorsam
Kime ne kadar değer verirsem vereyim, sırf o kırılmasın diye beni ezmesine izin vermem.
Hayır Susmam sonuna kadar konuşurum zaten ben ilişkilerimi hep bu yüzden bitiriyorum😂😂😂😂
Hoşlanıyorsam değil eğer onu çok seviyor ve aşıksam evet susarım
Susmak istesem de bazen o delilik susturmuyor beni. Haksız olsam dahi sjdjdd
Normalde sinirli halimi kimsenin görmemesi daha hayırlıdır öyle bir durumda da göstermem
Kalbini kırmamam için sevgilim olmasına gerek yok tarzım değil kırmak zaten
Susarım ki konu kapansın kadın çenesi kapanmaz yoksa
Haklıysam haklıyımdır.
Kırmamak için uğraşır güzel dille anlatırım
Eğer gerçekten sinirliysem “haklı haksız farketmez” direk uzaklaşıyorum
Susmam valla kimse kusura bakmasın hakkımı savunurum ama kırmamaya özen göstererek
Kavga etmemeyi tercih ederim, çünkü orada hükümsüzüm sdfghb
Haksıza da haklısın demem yani kimse kusura bakmasın
Ben değer verdiğim kişileri asla kırıp üzmem
Evet bazen susmak lazım bir yerde kalp kırmaya gerek yok...
Susmam kusura bakmasın direkt söylerim fikrimi. Hoşlanma falan boş bir yalan kimse verilen değere değmiyor asla hiçbir zaman.
Susuyorlar sonra bir gün tencere tava havada uçuşuyor 😂😂
Haklıysam susmam
O an değil de başka zaman hatayı hatırlatmak daha doğru olur diye düşünüyorum
Susarım, seviyorsam birçok şeyi sineye çekerim. .
çok yaptım belki de hala yapıyorum ama değmez kesinlikle
Hep o haklı... Tartisma uzar diye sustum hep yanlıs
Genelde erkekler baş ağrısı için auaar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar