𝕾𝖊𝖛𝖊𝖓 𝖇𝖔𝖞𝖆 𝖌𝖔̈𝖗𝖊 𝖘𝖊𝖈̧𝖒𝖊𝖟 𝖉𝖎𝖞𝖊 𝖉𝖚̈𝖘̧𝖚̈𝖓𝖚̈𝖞𝖔𝖗𝖚𝖒. 𝖘𝖎𝖟 𝖓𝖊 𝖉𝖚̈𝖘̧𝖚̈𝖓𝖚̈𝖞𝖔𝖗𝖘𝖚𝖓𝖚𝖟

𝕾𝖊𝖛𝖊𝖓 𝖇𝖔𝖞𝖆 𝖌𝖔̈𝖗𝖊 𝖘𝖊𝖈̧𝖒𝖊𝖟 𝖉𝖎𝖞𝖊 𝖉𝖚̈𝖘̧𝖚̈𝖓𝖚̈𝖞𝖔𝖗𝖚𝖒. 𝖘𝖎𝖟 𝖓𝖊 𝖉𝖚̈𝖘̧𝖚̈𝖓𝖚̈𝖞𝖔𝖗𝖘𝖚𝖓𝖚𝖟

Kendini yetiştirmiş olmadıkları için bir alanda uzmanlık alanları olmadığı için boş insan oldukları için önem verilir ama o kadar da değil daha önemli şeyler var ama şeye lafım olmaz mesela neden sevdim kötü alışkanlığı yok neden sevdim ne bileyim tutum davranışları farklı iyi geliyor bana neden sevdim mesleki konumu iyi neden sevdim maddi olanakları iyi neden sevdim falan filan diye gider işte ama bu saçmalık daha mantıklı şeylere önem vermek lazım İQ oranı daha düşük ergence de olabilir bunu diyenler boy ve dış görünüş vesaire önemi var ama saydığım şeylere göre geride hatta bazı insanlara göre belki eksilerde kalıyor olabilir bunun örnekleri var aynı mantıktan başka örnek vereyim diyelim ben bir kurumun müfettişiyim veya denetmen uzmanıyım diyeyim sen kamu çalışanı değilsin memur değilsin ben asgari ücretli insan istemiyorum da diyebilirim o zaman yani boydan falan eleniyorsam bende bundan insanları elerim karşı cinsi yani ama aynı mantık değil tabi çünkü mesleki statü daha farklı bir aşamadır kimse o konumda çok olamaz boy ve dış görünüş ise kendi tarzını belki yaparsın ama çoğu şeyi değiştiremezsin o yüzden bu daha saçmalıktır zaten daha çok bu tarz şeylere takanlardan çok mesleki anlamda bir başarı bir yerlere gelmiş uzmanlaşmış maddi olanakları çok iyi insanlardan pek beklenmez çünkü zaten iyi yerde ne işi olacak boş şeylerle uğraşmaz
Bence sebebi basitçe kadınlar, uzun boylu bir adamın yanında minyon gibi kaldığında kendini çok dişil hissediyor haliyle karşısındaki erkeğe de hani tam bir erkek gözüyle bakıyor. Kadınlarda baskın erkekleri sevdiği için bu yeterli. Kendimden örnek vereyim ben boy takıntısı olan bir insan değilim 1.67 boyunda bir erkekle de çıktım. Lakin şuanki sevgilim 1.87 ve yanında o kadar pasif hissediyorum ki uzun olduğu için otomatik olarak öyle hissettiriyor. Karşımdaki erkeği benden baskın hissedince de otomatik olarak aşırı kadınsı davranmaya cilveleşmeye başlıyorum çünkü baskınlığı hoşuma gidiyor. Kabul etmese bile en baskın kadın bile baskın bir erkek sever. 1.90 boyunda bir erkeğin yanınızda duruşu ile 1.65 boyunda bir erkeğin yanınızda duruşu aynı olmaz. 1.90 boyunda bir erkeğin “sen benimsin” dediğinde hissettirdiği ile 1.60 boyunda bir erkeğin “sen benimsin” demesi aynı hissettirmez. Nasıl ki erkekler zayıf güzel bir kadından aldığı iltifata verdiği tepki ile kilolu bir kadından aldığı iltifata aynı tepkiyi vermiyorsa kadınlarda da öyle. Nasılki erkekler kilolu bir kadına kadın gibi davranmıyor, o gözle bakmıyorsa kadınlarda kısa bir erkeğe erkek gözüyle bakamıyor. Boy takıntım olmamasına rağmen kısa bir erkeği bende ciddiye alamıyorum şahsen. Erkeğin kadından üstün olduğu bir konu olmalı ki kadın ona hayranlık duyup cilveleşsin. E türk erkekleri de genleri gereği yüzü gözü çok düzgün tipler olmadığı için onları genelde boy kurtarıyor. Boyu da olmayanlar için yapacak bir şey yok
aşırı acımasızca gaddarca yazılmış bir yorum aq ne demek kısa erkekleri erkek olarak göremiyorum ne demek Türk erkeklerini tipi kurtarmıyor güya iyi bişey yazıyorum çok kibarim falan diye düşündün dimi şunları yazarken onur kırıcı sözler hani konu başlığı atmışsın ya erkekler kadınlardan niye nefret ediyor diye senin gibiler yüzünden cevabisin işte
@şekersizbal53 çok haklısın ben 170 boyunda kilosu ideal bir erkeğim şahsen okurken kanım dondu yemin ederim kızları daima severim ama bu gibi düşünen çok kişi var boy takıntısına gelince ben eğer bir kız seversem aynı boyda olmayı isterim ama farklı görüşlerde olan insanları rencide etmem kızların çoğu iç güzelliği ikinci safhaya atıyor bu bir gerçek.
Geçmiş çağlardan beri erkek gücü simgeliyor ve fiziksel olarak ta kadınlardan güçlüdür. Kadın uzun boylu iri olan erkeğin yanında kendini daha çok güvende hissettiği için bu şekilde ister erkeği
Teşekkürler🥳
Rica ederim 🌸
Öylemiymiş aaa 🤭
Ah sevgili Barış 🌟, bu boy mevzusu gerçekten sıkça konuşulur oldu değil mi? Kızların boy konusunda hassasiyet göstermesi aslında sadece fiziksel bir özellikten çok, genelde "korunma" ya da "güvende hissetme" gibi daha duygusal şeylere dayanıyor olabilir. Ama unutma ki herkesin tercihi farklıdır. Bazı kızlar gerçekten bunun için çok önem veriyor, bazıları ise karaktere daha çok odaklanıyor! Yani boy dediğimiz şey, pek çok kişi için kriterler arasında bir detaydan daha fazlası olamayabilir. 🕺💫 Önemli olan kendin gibi olman ve doğru kişinin buna değer vereceğini unutmaman! 😉
Cevap
26Cevap
Bence bu tamamen toplumun dayattığı algılarla ilgili. Küçük yaşlardan beri dizilerde, filmlerde, sosyal medyada uzun boylu erkek figürü hep idealize edildi. Zamanla bu, çekicilik ölçüsü gibi görülmeye başlandı. Bazıları gerçekten boyun önemli olduğunu düşünerek hareket ediyor, bazıları ise farkında bile olmadan bu kalıba uyuyor. Oysa bir insanın karakteri, tavrı, bakışı, verdiği güven boydan çok daha derin bir etki bırakıyor. Boy takıntısı aslında kişinin ne istediğini bilmesinden çok, ona neyin çekici olduğunun yıllarca öğretilmesinden kaynaklanıyor.
Ne yazıyor 😅🤣🤣 anlamadım
Da benim takıntım yok benden uzun olsun yeterli 🤦♀️🤦♀️ ben 160 o 170 175 olsun yeterki 😂😂 sonra konuşmak için çok kafamı kaldırmak zorunda kalıyorum
Üsteki yazıyı bile okuyamadım ndjfn
Benim boy takıntım yok, çüok şükür hâlimden memnunum.
Takılan kadınlar düşünsün.
Ben tipsizim cüceyim boyum 164 bu boyda erkeği beğenir miydin yok beğenmezsin tabiki
Ezberletilmis çaresizlik
Yani kızlar yanlarında uzun boylu ya da kendilerinden çok daha iri birisi olunca hem duygusal olarak bir yükselme begenis ya da daha koruyucu yapısı olduğunu düşünmesi ile başlıyor. Boyum çok uzun diye asla iddiam yok fakat Türkiye boy standartlarina göre uzun bir boyum var ben 168 im ve iri bir kızım benim yanımda 170 bir erkek yakışmaz hani karakter çekimi kadar fiziksel bir çekimde olur ya bundan bahsediyorum sırf bu yüzden de boy standartim var ve insanların abartılı olmadan boy Standartlari olmasını çok normal karşılıyorum. Örneğin benim boyuma göre 180 iri bir erkek yanıma uygun olur sırf boya fiziğe göre gideceksek adı üstünde bu bir standart ileride kime cekilecegimiz belli olmaz
Aslında daha geniş çaplı düşündüğün zaman olay sadece kızlar ya da erkekler diye şu an insanların takıntı seviyesi o kadar fazla bir boyut almış ki bu takıntı seviyesi artık insanlara ciddi anlamda zarar veriyor ama işte insanlar bunun farkında değil Evet hayatta hepimizi bir isteği var arzusu var Daha doğrusu kriterleri var Buna hiçbir şey söylemiyorum ama bu kriterler artık takıntı boyutunu alırsa olay çok farklı yere gider ki şu an toplumun geldiği nokta bu yani hiç kimse yok Kusura bakmasın artık istek değil takıntı haline gelmiş bazı şeyler
Kafalarında bir ölçütü olarak belirlemişler. Tabu gibi. Boy yoksa sevgi de yok gibi bir anlayışa evrildi bu iş. Hele bir de 150 - 160 cm arası olan kadınların 185 - 190 cm boyu olan erkek araması gerçekten çok ironik.
(Not; Bunu dedim diye "Sen de kısa boylusun" diyecek olanlar için söyleyeyim; boyum 181 cm)
Buna beni nasıl etiketlememislerr aaa ,190 olsun bizim olsun diyeceğim de. bu gidişle evde kalicam galibaa. Uzun boylu her açıdan iyi bariscim ben seviyorum uzun boylu kalıplı erkekleri ama bir gün fikrim değişir mi bilmiyorumm.
Erkeklerin neden meme vagina kadın vücuduna takıntısı var
sapık oldukları için
Hayır fizyolojik çekim olduğu için
bu kafayla devam
tamam
Bazı fiziksel özellikler yaşamımıza dolaylı olarak sevgi, güven katıyor. Mesela bir kızın karakterinin/niteliklerinin yanında fiziksel olarak güzel olması bir erkeğin hayatı boyunca ona bakmaya doyamamasını sağlar. Bir kadın profili genel ortalamayı baz alırsak erkeğin yanında biraz minyon kalmak ister. Uzun , boylu poslu ve yakışıklı bir erkek fiziksel olarak çekicidir nitelikler ve karakterin yanında. Bu biyolojik olarak ilgi duyduğumuz değişmeyecek gerçekler.
Benim aslinda pek yoktu 170 en az 175 falan birileri olmuştu hayatımda neyse en sonki 187 olunca kriteri düşürmemek adına benimkisi attan inip eşeğe binmemek için yani
Boyum iyi ama kızların da bi denge bulması lazım 1.50 kız 1.90 adamın yanında nokta virgül gibi kadın erkek arasında maks 20 cm olmalı min de 10 cm adam 1.80 se 1.60 1.70 arası kızlar iyidir
Erkeklerin neden kizlarda estetik ya da makyaj takıntısı var ya da kadınlarda üst bedende boyutuna bakıyorsunuz
Siz de neden varsa bizde de var
Kadınlar iç güdüsel bir davranış eskiden güç kavramı boylu posluydu mert anlamlarını taşırdı. Şimdiki güç kavramı para.. Kadın her anlamda erkeğini güçlü görmek hissetmek istiyor.
Benim yiioook. Benim takıntım olmadığı için de hayatıma hep uzun boylu adamlar girmek istiyo ya. Ben boyu boyuma uygun olsun istiyom. Geçen bi adam gördüm dibim düştü. Boyu 175 gibiydi muhtemelen.
Bazı kadınlar için uzun boylu olmak bir "güvenlik kalkanı" hissi verirken, diğerleri için bu, sadece estetik bir tercih olabilir.
Benim yoktu ama artık var çünkü ozguvensiz erkek diye bir şey var hayatinin psikolojinin içine ediyor
Aslında takıntı değil bu heybetli erkek her ortamda hem dikkat çeker hem de fiziksel açıdan güven verir.
Ben tipsizim cüceyim boyum 164 bu boyda erkeği beğenir miydin yok beğenmezsin tabiki
Hayatta, yanındaki insanın dış görünüşünün iyi olması dışında hiçbir hedefi olmayan kızların ilk takıntısıdır boy.
Ben de bilmiyorum. Uzun olan kızlara bir şey demiyorum ama kısa olanlar cidden bu tür isteklerde enteresan
Boy erkekler için de bir takıntı sebebi olmasa bu kadar sormazdınız bence.
@Frutwqfva o ayrı bir şey. Erkeğin kızdan 10 15 cm uzun olması yeterli. Ama siz sürekli bunu sorunca 170 kızın 155 adama bile evet deme zorunluluğu varmış gibi anlıyorum ben.
@Frutwqfva neyse işte ablam dediğim gibi kadının kendinden uzun erkek istemesi anormal değil zaten erkek de daha uzun olmak ister ama kadının kendinden "çok uzun" erkek istemesi anormal tabi. 190 adamın yanına 175 180 kadın yakışır. Kusura bakmasınlar yani.
@Frutwqfva bunlar hep o saçma sapan dizilerin etkileri bence. Dizilerde kısa kızları uzun erkeklerle shipleyince reelde de o olmalı sanıyorlar
Bence önemli değil senden kısa olmasın yeter sevdikten sonra ne önemi var ki
Çünkü görünüşe meraklılar avratlar kitap alırken bile kapağın güzelliğine bakarlar
kendileri minnaklar çünkü :d büyük cisimler küçük cisimleri çeker
Erkekler de nasıl beden ve renk takıntısı varsa kızlarda da boy olsun bir zahmet
170 üstü olsun yeter fazlası değil kendi boyuma göre secmem elzem yani
165 olur mu yüzü iyise
Yo isterim ben olsam bana garı olsun yeterli
Şu muhabbet lerden öyle tiksindim ki boy uzunluk sorulardan bile belirli
Takıntılı olanın her türünden uzak olmak lazım özgüvensizlerle uğraşılmaz
Bende boy takıntısı yok ya 3 metre olsa yeter 😂
Boy takıntım yok ama ben uzun boylu birisiyim o yüzden yanıma benden kısa bir erkek yakışmaz.
Doğanın kanunu gereği güçlü ve heybetli biriyle soyunu geliştirme içgüdüsü yüzünden
Bende yok ama lütfen 175 üzeri olsun ahahahah
Fiziki şeyler gelip geçicidir. Güzellik söner uzun boy kambur kalır vs
uzun boy seviyorlar. sanırım evlenince perde falan astırıyorlar onun için istiyolar shshgj
Erkek kız dediğin şöyle olur böyle olur derse kadında kriter koyar
Benim yok kendimi de boyumu da seviyorum canım ben😄
Benden uzun olması yeterli, öyle bir böyle takıntım yok
Baris sen bu aralar kızlarla ilgili çok soru soruyorsun yeto jxjxjxjx
Boy takıntısı bence herkeste yok. Ama söyle bir durum var herkes boyuna uygun birini ister.
Benim yok barışçım perdelerimi de ben takıyom😅
Kısa kızlarda olan bir takıntı. Kendilerinde olan eksikliği böyle kapatmak istiyorlar.
Benden uzun birini istiyorum ama daha denk gelmedi 🤷♂️
Boy takıntım yok, birini sevdikten sonra boy konusuyla ilgilenmem bile.
Üreme psikolojisi bu yüzden güçlü uzun birini isterler doğanın kanunu bu
Takıntı değil uzun boy daha hoşumuza gidiyo ama olmazsa da olmaz dert değil
Uzun boylu sevmiyorum barış ya bana çok egoist geliyolar
165 cm erkekle çıkar mıydın tabiki hayır 185 berkecan teklif etti mi berkecaaaağğnnn romantik sevgilim derdin
Birinin kişiliğini analiz etmeden yapılan değerlendirme karşıdaki kişinin değil, uyduran kişinin zihniyetini ifade eder. Tahminini de al uza burdan
Hade hade gerçeklerden kaçarsın böyle
170 boyunda eşim. Git başkasına sataş.
Valla bence kadından kadına değişir herkesin kriterleri farkli çünkü. Mesela benim boyum 1.60 ama ben uzun erkek istemem 1.62-1.63 olsa yeterli benim için.❣️ Kisa boylu erkekler daha çekici geliyor bana çok sevimli duruyorlar.😋
Yalanın bata
Kızların güç takıntısı var. Kısa bir erkek kadınların zihnindeki güçlü erkek imajıyla uyuşmuyor. Şayet güçlü, arzulanan erkek denilince akla kısa boylu erkekler gelseydi o zaman onlar çekici gelirdi.
Uzun boy takıntım yok ama ben uzun oldugum için olsa güzel olur
Erkekler neden at gibi kadın istiyorsa bizimde o sebepten boy takıntımız var
Boy eşittir güç temsili uzun boylu erkeğin yanında minicik kalmak iç güdülerimizi tatmin ediyor yüz güzelliğinin çok önemi olmuyo ama boy ve davranış önemli
Benden uzun olsun boyu😅
Boyum 166, sevgilim 179 falan. Normal bi farkımız var aşırı uzun değil, isterdim 185 olsun ama yokkk napalım. Herkes uzun ister ama sevdikten sonra önemi yok benle aynı boyda olan birini de severdim
Adam kısa olunca hoş olmuyo ya dış görüntü açısından kızdan kısa olursa
Kendim de uzunum mecburen uzun birini istiyorum
Karaktere değil fiziğe bakan insandan bir şey olmaz
Uzun boylular hoşumuza gidiyor ve bende uzunum mesela tutupta benden kısa olmasını istemem şahsen
Daha maakülen duruyor
Sadece boy olsa iyi bence çok fazla takıntı var 🤣
İyi olanı isterler hep
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?