İslam'a göre bir Müslüman'ın gayrimüslim biriyle evlenip evlenemeyeceği, kişinin cinsiyetine ve karşı tarafın inancına göre değişir. Evet, belli şartlarla evlenebilir. Ehl-i Kitap (Yahudi veya Hristiyan) olan kadınlarla evlenmek Kur'an'da belli ölçülerde caiz görülmüştür. “Bugün size temiz olanlar helal kılındı. Kitap verilenlerin yiyecekleri size helaldir, sizin yiyecekleriniz de onlara helaldir. Mümin kadınlar ve sizden önce kendilerine kitap verilenlerin iffetli kadınları da, mehirlerini verip nikahladığınızda size helaldir...” (Maide Suresi, 5. Ayet) Kadın Yahudi ya da Hristiyan olmalı. (Ateist, Budist, Hindu vs. değil.) Kadın iffetsizlik yaşamamalı (fuhuş, gayrimeşru ilişki vb.) Çocukların dinî eğitimi Müslüman erkeğin kontrolünde olmalı. Evlenmekle İslam’dan uzaklaşma riski doğmamalı. Hayır, İslam alimlerinin çoğuna göre caiz değildir. Kur'an'da açıkça yasaklanmıştır “Mü’min kadınları, müşriklerle evlendirmeyin; onlar iman edinceye kadar. Bir müşrik, hoşunuza gitse bile, mü’min bir köle, müşrikten daha iyidir...” (Bakara Suresi, 221. Ayet) Sebebi İslam'da ailenin dini yapısı çok önemlidir. Erkeğin evin yöneticisi olması sebebiyle, çocuğun ve kadının inancı üzerinde baskı kurabileceği düşünülür. Evet. Bazı modern/liberal İslam yorumcuları, özellikle Müslüman kadınların gayrimüslim erkeklerle evlenmesini kişisel inanç özgürlüğü çerçevesinde değerlendirse de, bu görüşler klasik İslam fıkhına aykırıdır ve azınlıkta kalır. Müslüman erkek Yahudi/Hristiyan kadın ✅ Evet İffetli olmalı, dinî baskı olmamalı Müslüman erkek diğer dinlerden kadın ❌ Hayır Caiz görülmez Müslüman kadın gayrimüslim erkek ❌ Hayır Fıkhen yasak
Din konusu, ilişkiyi etkileyen ciddi bir faktör. Ama evlilikte asıl önemli olan, karşılıklı saygı, sevgi ve hayatı birlikte kurma kararı. Gayrimüslim biriyle evlenmek, eğer senin inançların ve değerlerinle çatışmıyorsa ve iki taraf da birbirine saygı duyuyorsa kesinlikle mümkün. Ama pratikte, aile baskısı, kültürel farklar ve gelecek planları (çocuk, bayramlar, gelenekler vs) işleri zorlaştırabilir. Benim için en önemli şey, karşındaki insanın karakteri ve hayata bakışı. Din farklılığı zorluk yaratabilir, ama sevgi ve anlayış varsa üstesinden gelinir.
Orası da var. Özü sözü bir olmayan namaz da kılsa oruçta tutsa münafıktır...
Sözde Müslümanlık çok. İnsanlık çok. Hep sözde...
Ancak hristiyan kız arkadaşım da olmuştu çok iyi bir kızdı bir dakika geç yazsam yeni mesaj atar yanlış bir şey mi dedim yaptım derdi hassa ve naifti dürüsttü
Hayır ben küreye Giderken birlikte kürek çektiğim İtalyan bir çocuk vardı inanılmaz pisti yani bana göre kıllar çıkmış arkasından önümde oturuyor mesela hiç dikkat etmiyordu sakallar falan birbirine karışmış saçlar yapışmış yağdan şu kıyafetlerini yıkıyor muydu yıkamıyor muydu ondan bile emin değilim yani çok garip geliyordu Ama adamın teknesi vardı tekneyle bazen geliyordu kürek çekip gidiyordu falan ama inanılmaz kültürlü birisiydi yani o halisse kürek çekerken sağımdaki ve solumdaki bütün her yerin bütün tarihini bana anlatmıştı bir saat boyunca ama ben de adamın önümde oturduğu için kıllarına bakmaktan o uzun uzun Kıvır kıvır anlattıklarına zor odaklandım midem bulandı çünkü
Dinim gereği müslüman olmadan evlenemem maalesef. Çok sevsem bile müslüman olması lazım. Kimseyi de zorla müslüman yapamayacağıma göre en iyisi gayrimüslim birinden hoşlanmamak gerek. Yoksa çok kalbim acıyabilir.
Olabilir çok soğuk bakmam zaten 5 vakite 5 daha katıp başı secdeden kalkmayan biri değilim. İnsanı değerleri yüksek sadık ve dürüst olması ilk öncelik diğeri onun kendi tercihi beni çok ilgilendirmez ama tabiki müslümanlığı araştırıp, onunla tartışmak için bu görevi kendime vazife edinebilirim..
cennete gidersem yanımda sen ol hurileri istemiyorum diye sık sık bilimç altını yoklarım
Aşkı yaşadım, kadını Müslüman ettim yetmedi bir de cennetime dahil ettim tövbest😂😂
Evlenebilirim çünkü islamda kitap ehli ile evlenmekte sorun yok diyor ama müslüman olmayana kız verilmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
10 ay
Böyle haç takan insanlar görüyorum. Aranızda olanları da vardır belki ama o insanların samimi olduğuna inanmakla beraber tamamen başka dürtüleri simgeledigini düşünüyorum. Bir tanesine incili okudun mu diye sorun. Hayır diyecektir😁😁 simgesel olarak farklı bir eğilim olduğu kesin bir gerçek. Ben her şeye varım çünkü Müslüman degilim. hristiyanlıkta ise her şey serbest. Okusan değil!! Avrupa senden medeni değil...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
10 ay
Müslüman kadın mecbur müslüman erkekle evlenmek zorunda yoksa dini nikah geçerli olmuyor dini nikahın olmadığı bir evlilik de zinaya giriyor bu işler ciddi işler arkadaşlar öyle benim için sorun değil demeyin bir ömür boyunca zina işlemiş olacaksınız bunları inançlı müslüman kadınlar için diyorum tabi
evlenirim kafalarımız, ruhumuz uyuşuyorsa. Sonuçta ben onun dinine karışmıyorum o benim dinime. Bakarsınız müslüman bile olur bize çifte bayram olur 😇🤗