merhaba. Aşk için ölünür mü demeyin. Kavuşamadığı için aynı günde intihar eden arkadaşlarım oldu.. peki sen aşkın için ölür müsün?

merhaba. Aşk için ölünür mü demeyin. Kavuşamadığı için aynı günde intihar eden arkadaşlarım oldu.. peki sen aşkın için ölür müsün?

Daha ben 6 yaşlarında iken 18 yaşlarındaki ablam birini seviyordu evlenmek istiyor du ki daha yaşı çok genç olduğu için okuduğu için babam evlenmesine izin vermedi bir gece kaçmayı planladıkları düşünülüyor ki keşke kaçsaydı keşke kacabilseydi ama ölmeseydi intihar etmemiş olsaydı sanılıyor ki o gece kaçacaklardı ama sevdiği insan gelmedi ve ablam o gece evdeki tüfeği göğsüne dayayarak intihar etti ölümün ne olduğunu dahi bilmiyordum sabah gözümü açtım ki evde bir sürü insan polisler kalabalığın arasından sıyrılarak balkona çıktım kapıda bir cenaze arabası herkes ağlıyor bende ağlamaya başlamıştım ne olduğunu bilmiyordum neden ağladığımı insanların neden ağladığını bilmiyordum ölümün ne olduğunu anlamaya başladığımda sadece bir abladan fazlasını kaybettiğimi anladım sevdiği çocuk evlendi çoluk çocuğa karıştı umurunda olduğunuzu mu saniyorsunuz insanların tekrar düşünün o benim herşeyim en çok sevenimdi beni yalnız bırakmıştı beni ailesini onu seven herkesi 6 yaşındaydım ama o günleri hala dün gibi hatırlıyorum başka bir şey söylemek istemiyorum.
Okurken çok kötü oldum 🥹
Aşk için ölünür mü bilmiyorum ama aşk için yaşanır kesinlikle. Çünkü gerçek aşk, birini uğruna ölmek değil; onunla birlikte hayatta kalmak, onunla birlikte savaşmak, onunla birlikte büyümek demek bence.
İki kişinin birbirine olan sevgisi, onları hayata daha sıkı bağlamalı, yok etmeye değil, var etmeye hizmet etmeli. Kaybettiğimiz aşklar büyük acılar bırakabilir, evet… Ama yaşamak, sevginin en gerçek biçimidir. Belki de aşk için ölmek değil, aşk için kendini yeniden inşa etmek daha büyük bir cesaret ister.
Çok güzel
Cevap
55Cevap
Aşk için ölünür mü bilmem ama ben aşk için çok şeyden vazgeçtim. Kendimden bile ödün verdiğim oldu. Ölmek değil belki ama yok sayıldığım, içten içe tükendiğim zamanlar oldu. Eğer hissettiğim gerçekse, ben zaten o aşkın içinde yavaş yavaş eksiliyorum.
Merhaba,
Eskiden evet şimdi hayır! 😅
O varken ahiret umrumda değildi! 😅
Aşk için ölünmez ama bazen aşk bittiğinde ruhun ölebiliyor
Aşk için yaşanır bence aksine. Doğru bir yaklaşım değil aşk için ölmeyi düşünmek bile
Aşk için ölünmez ama mücadele edilebilinir...
Aşk için ölmem aksine yaşarım..
Allah korusun asla ölmem, kimse ölmesin.
sevdiğim kadın için ölürüm evet.
Aşk insanın en derin duygularından biridir. Bazen insan, sevdiği için her şeyi göze alabileceğini düşünür. Ancak ölmek kelimesi mecazi değilse, bu büyük bir sorumluluk ve uç bir karardır. Ben aşk için yaşamanın, sevdiğin kişiyle hayatı paylaşmanın daha anlamlı olduğuna inanırım. Aşk, fedakarlık ister ama hayatı feda etmek çözüm değil, bir son olur. Bu yüzden aşk için ölünmez, ama aşk uğruna yaşam biçimi değiştirilebilir...
Aynn
Soruyu görünce bu şarkı geldi aklıma 😅
Kimse için ölmem 🙃 ayrıca neden ölüyoruz ya ölmek için mi sevdik birbirimizi ,, beraber yaşamayacaksak ölmenin manası ne ❓
https://www.youtube.com/embed/U5MOFLDZiS0Ölür müsün öldürür müsün 😅
Alnıma kara yazı yazan bu hayırsızı ölür müsün öldürür müsün 😀😂
Seni sevmeyen ölsün
Seni sevmeyen ateşlerde yansın sjdkkd 🙃
Oy oy sjdhdhf
Aha şimdi sevmesin de görem 😀🌝
Ahahaha
🫶🩷
Allah affetsin. Denediğim olmuştu geçmişte ama ölmedim. Bunların biri ergenlik dönemime denk geliyor ve o yaşlarda bu sık görülen bir şey. O yüzden çocuğun olunca o dönemde devamlı gözün üstünde olsun. Ha şimdi ne alaka dersen ben demiyorum, psikolojik kitaplar böyle diyor. Ergenlik dönemim dışında da bir kez denedim ama onda âşıktım. Ne yaşadığımı da ben bilirim. Allah kimseye yaşatmasın. Ona da zaten aklıma geldikçe beddua edip durmakla birlikte hakkımı da haram ediyorum.
Al işte , birinin de ablası intihar edip ölmüş ergenlik döneminde. Dediğime örnek.
Bir daha sakın deneme
İnsana o duyguyu tatmadan , o duruma gelmeden denen her şey çok boş ve anlamsız. Ondan önce kaç kez aylarca dua ettiğimi bilirim Allah’a aklım ve kalbimden söküp atması için. O zamanlar hatta sesimi duymuyor mu diye düşünüp durmaya başlamış idim bir yerden sonra ama seni de anlıyorum ve teşekkür ediyorum. Sen de neticede beni düşündüğün için dedin.
Bazen hayat anlamsız geliyor, ölmek Kurtuluş gibi.. o an sağlıklı düşünemiyorum insan seni anlıyorum. Bir daha yaşanmamasi dileğiyle
Amin. 🤲🏻
Bende aldatıldıgim için intihar etme aşamasına geldim sonra bir gün Demet akalindan şeyi dinledim mutlu sonu görmeden asla ölmiycem 👌🏻ve dedimki işte bu ayrıldıklarını görmeden ölmiycem ayrıldılar da çok şükür yani intikam en güzel yemekmis onu da başkasıyla aldattı
Aşk için ölmek derken, bazen mecazi olarak o kadar güçlü hisler yaşanıyor ki insan her şeyi göze alıyor. Ama gerçek anlamda ölmek… Bence aşk, hayatı daha anlamlı kılar, bitirici değil. Ben ölmem; aşkı yaşarım, büyütürüm. Sevgi, yaşamak için sebep olmalı, yoksa yük değil.
İntihar eden arkadaşının aşkını kazanabildiğini sanmıyorum. Aşk için ölünmez mücadele edilir, bu mücadelede verilecek tek ve en büyük kayıp verilen emeğin boşa gitmesi olmalı.
Birlikte öldüler
Doru
İntihar herkeste olduğu gibi benim içinde en uç nokta , çok uzak olmayan tarihte 2-3 başarısız girişimim oldu ama aşk için yapmazdım
Saçmalama lütfen
Son çareydi 🤷🏼♂️
İyi ki olmadı
Benimde oldu kızı vermediler başkası ile evlencek diye intihar etti
💔.
Ben intihar etmezdim büyük ihtimalle çünkü zaman zaten herşeyi unutturuyor.
öyle saydığın şekilde olmaz heralde de, ailem için evet. çok da savunmuşumdur..
ama, "yok şu beni kabul etmedi" diye dramatize ettiğim vaki değildir. sonraki adıma hızlı geçtiğim için, şu an mutluyum
Bir cevap var ama senin duymak isteyeceğin bir şey değil, sana göre mi bana göre mi?
?
Vereceğim cevap sana göre mi olsun kendime göre mi olsun demek istedim.
Kendine göre. Ben sizin fikirlerinizi bekliyorum
Peki, aşk için bile bile ölünmez. Çünkü ölünce aşk yok olur onun yerine istiyorsan savaşmak makul olanıdır ki bu tek taraflı değildir. Günümüzde bu zor bir şey. Zor olan özverili olan makul olandır. Kolay olanı ölmek herhalde. İmkansız diye bir şey ben görmedim.
Ölüm, ölüm dedikleri nedir ki, ben onun için yaşamayı göze almışım 🚬
Gecenin sözü " ilan ediyorum
Hayır ölmem. Ben öleceğim de ne olacak ardımdan gidip başkasını bulup sevecek
Bak bu mantıklı
Ne ölücem m q sanki vatan millet ya da İslam gibi kutsalda ölücem hele bide bu devirdeki kadınlar için 😄😄😄peehhhh ölürüm diyen yalancıdır ya da keriz nokta
Aşk için ölmek bence biraz çocuksu ego tatmini. Mesela o gün kavuşmamış diye intihar etmek hayattan çok fazla beklentiye girmektir. Hayatın getirdiği şeyleri olgunlukla karşılayamamaktir..
Ölünmez. Şöyle bir söz vardır hatta;Vefatından sonra insanların
seni ne kadar çabuk unutacaklarını bilseydin, kesinlikle hayatını Allah’tan başkasını razı etmek için yaşamazdın.
Evet diyen mal varmidir acaba yalanciyi zikmiyorlar ya bol keseden atsinlar yorumlara bakalim hele hxhshahahjahs
maalesef dediğin gibi olumsuz durumlar yaşanıyor. insan sevdimi seviyor işte o an için öyle yanlış bir karar veriyor :(
Aşk için öleceğim tek aşk motosiklet aşkıdır. Öleceğini bile bile her günü ilk günki heyecanla sürmek, yolu, rüzgarı hissetmek 🫠
Ölmem ben ölünce başkasına gidecek biri için değmez kimse için ölmeye
Hayatta ailenden hariç hiç bir şey ve hiç bir kimse için ölüm göze alınmamalı
İntihar doğru değil ölünmez sevdiğin ölünce sende ruhen ölürsün ama bu demek değil cana kıymak değil
Yanlış kişiye aşık olursan yaşayan ölü gibi bir şey oluyorsun zaten
Asla, kimse için ölünmemeli çünkü diğeri hayatına bakıyor sonra
Hayır daha inadına yaşarım. Vakti geldiğinde zaten öleceğiz.
Ölmem eğer aşıksa zaten bana döner değilse neden kendime zarar veriyim ne anlamı var.
Aşk için zaten kalbin, ruhun, zihnin ve bedenin kendinden geçiyor. Bir çeşit onda ölüp diriliyorsun.
Ölmem. Aşk illa bir şey yapacaksa yaşatsın bence öldürüyorsa aşk değildir o.
Hayır aile dışında kimse için ölünmez. Ölmem.
Aşk için ölmek belki abartı, ama aşk için yaşamak her şeyden değerli.
Yok artık abartmayın ölünmez nefsi aşk için anca ilahi aşk için ölünür bence
Ölmem değmeyecek insanlara saçımın bir telini bile feda etmem
Manevi olarak evet ama
İntihar edemem
Jack gibi yapmazdım, tahtaya çıkardım ben de.
Ölünmez kendisine faydası olmayanın başkasına da olmaz.
Karşılıklı aşk olursa beraber sondaki olabilecek her şeye göğüs gerilir belki ölüme bile.
Ama tek taraflı aşk ise eğer belki bir müddet acı çekerim ama onu zihnimden atmak için sadece. Onun dışında hiçbir şey yapmam
Bazısı için bayılmam bile😂😂
🤣🤣
Yalan mı kızzz esintiii 😂🤭
Doğru valla. dhdgd
Hiçbir şey benim canımdan kıymetli değil
Tamam 😀
Ben ölmem de benim için de olunmesin para harcasin ben onla barişirim zaten ölmeye gerke yok
Yok yok aşkım öyle ölünüp kapanacak bir duygu değil
Gerçek aşk için ölünür
Ölünmez 🙄
Aşk için ölünmez bayan aşk inşa edilir 😉
aptallık olur
Aşk için ölünürde ben ölürmüyüm bilmiyorum
Ölürsen aşkı başkası yaşar
Boş laflat bunlar. Ölünmez ölmem
Depresyon sürecim olur bir. Ama ölmem ya.
Ölmem artık vursalarda ölmem
Ölünmez, yaşıyor gibi yapılır
Aşk yanılsama bundan dolayı ölmem
Asla ölmem aşk benim için önemsiz gibi bir şey
Yok ben Kendimi çok seviyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?