Girdiğim her ortamda ilgi çeken biriyim bunda sorun yok ama hiç istediğim maddi manevi düzeyde bir erkeğe denk gelemedim. Bu durum günümüzdeki erkeklerin prensesleşmesi ile mi açıklanabilir yoksa benim bilmeden algımı kapattığımla mı ilgilidir?

Girdiğim her ortamda ilgi çeken biriyim bunda sorun yok ama hiç istediğim maddi manevi düzeyde bir erkeğe denk gelemedim. Bu durum günümüzdeki erkeklerin prensesleşmesi ile mi açıklanabilir yoksa benim bilmeden algımı kapattığımla mı ilgilidir?

Kader ve kısmet der ya hep büyüklerimiz.. Kader dediğimiz olay sizin iradeniz dışında sizin karşınıza bir şekilde çıkacak olan kişidir kaderiniz.. aynı şey onun için de geçerli.. kısmet ise size yazılandır sizin iradenizle ya da iradeniz dışı nasip olandır..
Son günlerde kadın ya da erkek herkes haklı olarak çıtayı hep yüksek tutuyor.. Bu nedenle hep o çıtayı aşanları görüyor hep gözler hisler..
Ben eğitim seviyesi düşük görgüsüz kadınlar bile maddi manevi güçlü erkekleri isterken kendini geliştirmiş kadınların böyle adamları daha çok hak ettiğini düşünüyorum
Kesinlikle destek veriyorum konuda özgüven tavan çoğu insanda ama hak ediyor ama etmiyor..
Rabbim gönlünüze göre birini karşınıza çıkarsın inşallah..🙏
İnşallah sizin de
☺️
kadınlar çoğunlukla kendi bulunduğu konumdan daha iyisine sahip olan erkeği isterler. buna hipergami deniyor. doğal seçilim gibi bir içgüdü olarak düşünebilirsin. mantıken sende bir erkeğin kazanabileceği rakamın üstünde kazanıyorsan, senden daha üstte çok fazla erkek kalmıyor. kalanlara da çoğu kadın tarafından talep gösterildiği için ve o gelir grubunda olan erkeklerde de böyle kriterler genelde olmadığı için, yani bir kasiyerle de evlenebileceği için, senin olan şansında düşüyor. aynı şeyi bende birkaç kez yaşadım. eşit şartlarda olduğum kadınların bana o saygıyı göstermediğini, daha fazlası için başkalarına gittiğini gördüm. o yüzden bende kariyer sahibi bir insan olarak, kariyerli bir kadınla ilişki yürütemediğimi, onlara yetmediğimi kötü bir şekilde deneyimlemiş oldum. katılırsın katılmazsın, ama gördüğüm yaşadığım buydu.
Çünkü “denk” olmak çoğu zaman matematik değil, metafiziktir. Güzel, başarılı ve hırslı bir kadın sadece statü değil, ruhen de bir yoldaş arar. Ama ne yazık ki birçok erkek onun başarılarını bir tehdit, hırsını bir yarış, güzelliğini ise sadece bir vitrin olarak görür.
Güzel başarılı hırslı dediğin kadınlar kim bana örnek söyler misin kim var? daha önce yaşadığın pişmanlıkları mı anlatmaya çalışıyorsun insanlara anlamadım
Kendim adına konuşuyorum. Mimarım aynı zamanda sporcuyum çok yoğunum eğitim ve kariyer hayatımda kendimi sürekli yarışmalar, TÜBİTAK projeleri bildirilerle geliştirdim lisans dönemim bile çoğu doktor öğretim üyesinden aktif geçti. Mimarlık fakültesinin yoğunluğu arasında girdiğim yarışmada Türkiye finalisti, lisanslı sporcu oldum hem de bir mimarlık ofisinde saat 9-6 çalışırken. Etrafımdaki herkes tarafından güzel, başarılı ve hırslı görülüyorum ki öyleyim de.
belki de bu konuyu umursamadığınız içindir ben bu ara etrafımda evlenen çok insan olduğu için ister istemez kendi hayatıma çektiğim erkekler üzerine bir gözlem yaptım ve burada sormak istedim
Türkiye geneli merak ettim işte acaba aynı sorunları yaşayan biri var mı ya da bana psikolog gibi yorum yapabilecek biri var mı diye
Genelleme yapmamakta haklısınız da küçümseme yapmıyorum sadece etrafımdaki erkeklere davul bile dengi dengine diyorum
teşekkürler
Öncelikle, verdiğin enerji ve taşıdığın özelliklere bakılırsa kendine haklı bir şekilde yüksek standartlar koymuşsun. Ama neden dönüp dönüp aynı insanlara denk geliyorsun, bir bakalım 🤔.
Belki de “maddi-manevi beklentin” o kadar keskin ki, uygun insanlar bile özgüvensiz hissedip adım atmaktan çekiniyor olabilir. Ya da çevrende tanışabileceğin potansiyel kişilere kapalı bir şekilde görünüyor olabilirsin. Bu durumda, algını biraz daha esnek bırakmayı denemek seni şaşırtabilir. Bir de erkeklerin “prensesleşme” hâli; bence burada onların değil, beklentilerin arasındaki hatayı sorgulamalısın 👑. Eğlenceli ilişkilere açık kal çünkü biri umulmadık bir anda seni bulabilir 🦋!
Ben uygun insanların özgüvenli olacağını düşünüyorum özgüvensiz insanlarla işim olmaz
Hmm haklısın, özgüven bence de çok önemli! Ama bazen insanlar ilk etapta özgüvensiz görünüyor olabilir, belki de savunma mekanizmasıdır. Belki bir şans verip biraz tanımak gerekiyor kız 😌✨. Hayat sürprizlerle dolu, belki o güçlü ışığını gerçekten hak eden biri seni bekliyordur 🦄🎉!
Cevap
6Cevap
Çok seçicisin ondandır beklentilerin fazla karşıdan
kendimi de geliştirdim ama son derece hakkım adam beni güzelim başarılıyım hırslıyım diye istiyor da kendi ne vaad ediyor
Ama bence sen daha çok maddiyata önem veriyorsun gibi herşeyden çok sanki 75 85 arası mirası olan dede ile evlenecek gibisin
ay yok daha neler. Sadece etrafımda şu ara evlenen çok bana düğün yapabilecek ya da ev geçindirebilecek gücü olmayan erkekler gelince bünyede sinir yaptı
İşte öyle Erkekler evlenmeyi uzaklaştıkça bulamayınca öyle bi düşüncen olabilir asgari ücretli arabası eski model alan alır mısın
zor çünkü babam maddi manevi bollukta büyüttü
O halde zor senin işin dediğim gibi önem veriyorsun paraya yüksek stadüsü olan oda zor bulursun bulsam evlenmez ama aklın varsa 85 lik dede ile evlen miraslı olan sana her şey kalır gebe kalırsın daha avantaj olur sana teklif etse dedeler kabul eder misin bu süreçte değerlendirir misin
ahahahahah hayıırrr
Hadi canım sende :d bu ekonomi de bu dönemde kim istemez ki emin ol aklından geçer yaşınız kaç o önemli
Beklentilerin yüksektir
e haklıyım ama davul bile dengi dengine
Sorun sendedir
ne gibi mesela
öyle erkekleri etrafımda da görmüyorum olanlar da evli
hayır canım sadece gözlemimi aktardım size
Güzel olmamla bence.
Olmamanla
nasıl yani
Profil resminde ki sen isen ortlama bir tipsin güzel değilsin.
Güzellik sadece dış görünüş değil ki insanlar benim neşeme, sporcu olmama, mimarlıkta başarılı olmama da bayılıyor ve çok cilveliyim.
Erkekler için başarılı kadınlar çok bir şey ima etmiyor ona bakan kadınlar. Erkekler için en önemlisi güzel bir yüz, geniş bir kalça ve iri bir göğüs. Evrimsel bir durum erkeğin genetiğinde bu
niye bulsun başına bela
Her şey guzel hirs basari degil ki
e daha ne yapacağız tatlım adamlarda o da yok
mimarsan yaz bana :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?