Yarın keyifli bi gün geçirmem için bana dua edin🥱🥱
Hayatı 2x hız da yaşamak çok zor
Bekarken tesettürlü diyelim evlendiniz ve açılmak istedi
Tabiii kendi tercihi ama mini etek ve dekolte giyemez ağır kadına yakışmaz yanında öyle erkek gezdirmek 😌
Şaka bir yana ama bu tarz şeyler kişinin kendisi ile ilgilidir sen baskılarsan o başka yerden patlak verir. Kaldı ki bu kişinin kendi iradesiyle yapmayınca pek de anlamı olmayan bir durum, yaratıcısından değil de benden korktuğu için açılmayacaksa orada bir sorun vardır 🤷🏻♀️
Evlilik öncesinde bu tarz değerler ve sınırlar konuşulmadıysa, sonradan gelen böyle bir değişiklik elbette şaşırtıcı olurdu. Ama tepki vermeden önce anlamaya çalışırdım… Neden böyle hissettiğini, ne zamandır içinde tuttuğunu, beni nelerin beklediğini. Sonuçta evlilik, sadece aynı evi değil, aynı hayatı paylaşmak demek. Saygı ve empatiyle yaklaşmak gerek, ama kendi sınırlarımı da göz ardı etmeden. Kabul edebilir miyim, edemez miyim... işte onu kalbimle ve değerlerimle tartardım.
Kendi kararı benim için kapanmıyor ki benim için açılsın. Ama tabi tesettürden süper mini filan sert geçiş de olmaz. Çoğu açık kadın gayet uygun ve kapalıdan daha az dikkat çekiyor
Evet öyle
Kapalısınız açılmayı mı düşünüyorsun. Evlilik mi var önünde onu mu bekliyorsunuz.
Ben değilim
Başkası anladım 👍
Evlendikten sonra kapanmak isterse de benden önce kapansaydın mı diyecektin
Yine derdim kesinlikle kapacanaksan beni mi bekledin derdim
Dinle tesettürle ilgisi yok radikal kararlar için benim varlığıma ihtiyaç duymuşsa göotü yemiyordur bişeyi
Ama şimdi dozu var onun kız kapalı normal açılıyor okey. Xorospu modeli giyinmesi kimse kabul etmez. Belki sen değişmesine neden oldun kapandı senin için insanların kararı değişir zamanla çok uç tepkiler vermemek lazım
Benim zihniyetim kadın olmama rağmen çok sığ erkeklerin kadınlar hakkındaki görüşleri ve gözlerini biliyorum kabul edilir bişey değil bu saç açmak ayrı tabi komple açılıp saçılmak ayrı
İmkanım olsa açılır dedik diye bizide vurursun sen 😂😂
😂😂 eril enerjim tavan sorry
Asır sana sorry asla açılamaz kim oluyor ki açılsın 😂😂😂😂😂 oldumu şimdi doğru cevap
😂 kocası benimm nasıl açılır diye
Nasıl alırsam öyle kalacak😂😂 açılacaksa sen açarsın kapanacaksa sen kapatırsın 😂😂😂
Merhaba,
Kabul etmem, bana ters!
İnsan özü sözü bir değilse namaz da kılsa oruçta tutsa münafıktır!
Açık olan kapanabilir ama kapalı olan açılamaz!
Bu çok hassas bir durum ve tamamen karşılıklı saygı, sevgi ve dürüstlük gerektiriyor. Eşlerin birbirine destek olması bence çok önemli. Bir tarafın böyle bir konuda özgürce karar verebilmesi için güven ortamı olması şart. Onun hislerini anlamaya çalışıp, birlikte konuşarak bir çözüm yoluna gitmek en doğrusu olur bence. Önemli olan birbirinizi kırmadan, anlayışla süreci yönetmek. 🌸❤️
Cevap
72Cevap
Cogu kapalilarin şu anki kapaliligida pek dine uygun degil zaten
Benim fena sayılmaz biraz da eşim rahat kıskanç değil
Dar giymiyorsan belki ondan sen nasil giyiniyorsun bilemem karişmiyordur ya da salmış demek ki 😊 ama bazi kapalilar cok dar giyiyor kisa gömlek ya da dar etek falan cok uygun degil aslinda
Erko olsaydim sen nasıl istersen öyle giyinirsin hatunum derdim
Adamsın
Bence de
Bence kadınlar özgür olmalı ne isterlerse giysinler eşim bile olsa karışmam
Ben izin vermem.. Ben onu tesettürü kabul etmişim.. Açılamaz..
Ne yapıyorsun nasıl geçiyor günün
İyiyim sen
Yok dua edin demişsin ya onu sordum nasıl geçiyor anlamında
Hahaha kaç gün önce sordum gitmedim o gün
1 gün önce sormuşsun.. Yarın demişsin bende o yüzden bugün anladım.. Nereye gidecektin ki
Pikniğe gidecektim kısmet olmadı
Hmm kötüymüş.. Tek mi
Kararı ona bırakırım onunda mutlu olmaya hakkı var böyle bişede kadını bunamak aldatmaya kadar gider
O da var şimdi hassas bi konu
Tabi sen eşini mutlu edemesen gelir başkası mutlu eder
Evlenmeden önce açıksa karışmam ama evlendikten sonra açılmak isterse art niyet ararım
Bnce ce
Hayırdır yani babandan cekiniyordun erkek kardeşinden korkuyordun da beni mi s! klemiyon onu geçtim evlenmişsin derdin ne bu saatten sonra kime ne gösterecen asla müsamaha göstermezdim, önceden açıksa başım gözüm üstüne
Hoş karşılaması güzel olurdu tabii ama bu onunla evlenme kriterlerinden biriydiyse hoş karşılamamasına da hak verirdim.
Bana öyle biri denk geldi görüşmedim bile...
Bir muslukla evlenmem 😀
Musluk?
Sürekli Açılıp kapanan başka ne var ki 😀
İzin vermem illede açılacak olursada boşanırım
Bana yobaz dediler sana da desinler sjdkc
Yobaz degil önce ALLAH Sonra insanın eşine evliligine saygısı olmalı saygısı yoksa benle evli kalmayı haketmiyor
Kabul etmedim ben nasıl sevdiysem öyle gitmeli ozaman bende bekarken çapkın değilim evlenince çapkın olmak istedim diyelim kabul eder miydi eşim
Hayırlısı olsun derdim ne denir ki başka? Kendi kararı.
Valla iflahını düzerdim ben erkek olsaydım
Tamamda ne yapayım dövüp sokağa mı atayım? Benim için kapanmadı Allah ile kendi arasında. Ona kul karışamaz.
Dövmek mi diyorum ben izin vermezdim benim varlığıma değer veriyorsa açılmazdı
İşin dini boyutu değil bu
Kendi ibadeti farzı sünneti beni bağlamaz ama evlendik ve açılmak istedi ben tepki gösterirdim
Ki ben varım hayatında kendni kime güzel gösterecek
İzin verip vermemek diye bir şey yok. Kendi ibadeti diyip tepki göstermek saçma oluyor. Kapalı olupta kendini gösteren çok kadın var. Mesele kalpte türbanla saçla alakası yok.
Sen işin dini boyutundasın ben işin sosyal hayat boyutundayım
Farklı şeyler
Şöyle ele alalım misal biz evliyiz eşim namaz kılmıyo ama ben uyurarırım bir iki kıl diye kılmıyosa kendi nefsi tercihi der geçerim
Ama velev ki tesettürlüyüm ve nefsime yenik düştüm açılmak istedim ve açıldım bu sosyal hayatta çok sorun oluşturur. Kadın ilgi çekmeye başlar erkek olsam kabul edilemez bişey bu benim için eşimin bana özel güzel olmasını isterdim.
Sen kendine güvenmiyorsan türbanlı buna engel olmaz ki. Bunu gayet iyi biliyorsun. Evet ilgi artar ona lafım yok. Ama türban olunca yanlış yapmayacağın anlamına gelmiyor. Demek istediğim bu sadece.
Ama kendim için özeleştiri yapmam gerekirse eşim tarafından yeterinde duygusal anlamda tatmin edilmek isterdim tenime saçlarıma herhangi bi değişiklik yaptığımda fizikselliğimde buna aşırı güzel bi tepki ve ilgi vermesini beklerdim bunu yapmıyosa üzülürdüm
Uykum geliyo çok alakasız konularda saçmaladığımı hissedebiliyorum
Tamam daaa o konuda hemfikiriz ahlak örtüsü olmayanı baş örtüsü dindar yapmazzz
Bu eşinin ayıbı. Seninle her anlamda ilgilenmesi yanında olması lazım. Kadınlar ilgiyi iltifatı dikkat edilmeyi sever. Bunu yapmazsa seni üzer.
Yastığını kafasından çekeyim de uykusu bölünsün
Evettt hemfikiriz zaten. Karadenizli misin sen konudan bağımsız hshshshs
Cıksss
Yazık adama. Hava sıcak zaten çarşaf yüzüne yapışır
Daa falan diyince bi sorayım dedim sjdjdjdj
Dur çekeyim
Sende inatta var birazcık
Namaz nasıl ibadet ise tesettür de bir ibadet. Ki namaz kalmamak tesettürsüzlükten daha büyük bir günah. Namaza başlayıp bırakmayı normal karşılayıp tesettüre gelince anormal bulmak da saçma. Başkası için değil Allah için örtünürsün. Sonradan açılan da nefsine yenik düştüğü için bu ibadeti bırakmış olabilir. Kültürel bir olgu değil bu. Kültürel değerlere bağlamak, kendini göstermek vs. gibi şeylere bağlanamaz
Ne derece açıldığı çok önemli.
Yani saçını açıpta açık ama kapalı kadınlar modası gibi normal giyinerek vücudunu sergilemediği sürece sorun yok.
Açık saçık, dekolteli, mini giyime her türlü karşıyım. Benim kadınımı benden başkası görmemeli
Açılır kapanır o allahla onun arasında. Ben karışmam böyle bişeye
Bir erkek sevdiği kadına her ne olursa olsun saygı duymalı ve destek olmalıdır.
Ben eğer açılamazsam öyle birini seçip evlendikten sonra açilmayi düşünüyom
İstediği gibi açılabilir. Kimse kimseyi bu hayatta kısıtlayamaz
Esim adi ustunde benim malim degil. Kararina saygi duyarim
Seçim onun aile zoruyla kapanmış olabilir. Açılıp kapanması kendi seçeneği
Guncellemene istinaden diyorum senin yanında olan herkese Allah sabır versin senin gibi bağnazlari iyi biliriz biz Allahını cahili senj sen git de kocam kahve yanına çikolata getirmiş diye store at wpden
Bütün aklımdan geçenleri yazmışşın 🤌🤌
😂 yok cınıms ben instadan atıyorum
Eşimden izin mi alicam. Kimse kimseye karışamaz herkesin özgür iradesi var
evlenmeden bunu söylerse sorun yok
evlendikten sonra derse izin vermem
Hayır asla izin vermezdim
Çok açık olmaz
Bana özel olmalı
tesettürlüler tatilde bile açılıyor :D
Ya benseni nasıl aldıysan öyle kal
Bence mantıklı bir hareket olmazdı
Evin içinde açılabilir dışarıda olmaz 😎
Çok üzülürüm izln vermem
açılsın isterim desteklerim
Muslumanla evlenmezdim
Seni hinduzme davet ediyorum
Bi inek adarsın artık eheheje
İşte düşünceli vatandaş sjdjdj mis gibi sndn baharatlı yemekler yapıyorlar diye buram buram kokuyolardır sjdnc
Ahahshs gözümün önünde canlandı şu an
Of yorumlarda kızlar saldırmış bana dkdck
😂😂 şeriatçı benim şu an potansiyel olarak eheeh
dateylı konusmak ıstermısın.. aıle vs uzun soru cevap olur. gızlısın beklerım..
Kendine bırakırdım ama ne kadar da kapandıktan sonra açılmanın günah olduğunu hatırlatırdım
Kapandıktan sonra açılmanın ekstra bir günahı yok. Normalde açık olan ne kadar günah işliyorsa o da o kadar günah olur. Tesettür bir ibadettir. Namaz gibi, oruç gibi bir ibadettir. Namazı kılıp bırakmak nasılsa, orucu tutup bırakmak nasılsa tesettüre başlayıp bırakmak da onun gibi
Aile zoruyla mı kapandın yoksa koca bulabilmek için mi
Karışmam, istediğini yapabilir
Kapalı mısın
Ben kapalıyım ama açılma düşüncem yok
Kapalı beğenen biriyim
Ay bi tarafım deriz mesela
Neden?
yürü be kız açıl özgürleş
Benimle evlenirken kapanir
Ben açardım bıkınca atardım kendisini
Millet uzaya cikiyo, bizdeki konuya bak
Neeye aciliyor cok sacma
Aile baskısıyla kapanmış işte üzücü
kaç senedir ewlimisnz
Açılmak için evlenmeyi bekledi derim
Kendi ellerimle açardım onu
Karıcıgıma saygı duyarım desem :s
acıl yavrum derdim erkek olsaydim
herkes herkesin kararına saygı duymak zorunda
Asla izin etmez babasinin evine geri gonderirdim
Yani aşırı bi tepki bi tık
Affetmem. Ben seni basin bagli almis isem bitmistir ben seni mini etekli almis isem zorla da kapatamam
Yani biraz haklısın
Birazmi baya mi?
Ben seni nasil aldim ise oyle olman gerek dansoz gibi donmek ne demek
Ben onu kapalı tercih ettim açılmasını istemem
Sorun yok kendi istegi
Kendi kararı
Isterse soyunun derim gecerim
Onun kararı.
Açıçsın
Saygı duyarim...
Nasıl isterse
İstemezdim