Bencil ve menfaatleri için yaşayan biriyle ilişkin ne kadar sürer?

31 Temmuz 2025
Bencil ve menfaatleri için yaşayan biriyle ilişkin ne kadar sürer?

31 Temmuz 2025
Sanırım, kendini biraz sorgulamaz ve bu hayatın sadece ilgi alanlarını yaşamakla ilgili olmadığını, bir şeyler inşa etmekle ilgili olduğunu görmezse, çok az zamanı kalır.
İlgi alanlarının peşinden giden insanlar, duygularını kullanarak bir şeyler inşa etmeyi başaramazlar; doğru olduğuna inandıkları yanılsamalara dayanarak ilgi alanlarını takip ederler ve sonra hayat onlara gerçeği ve neyin gerçek olduğunu, hayal ettikleri veya algıladıkları şeylerden öğretir.
Bencilliğin bekarlıkta norm haline gelmesinin çoğu zaman nedeni budur; evlilikte veya ilişkide ise yıkıma veya dengesizliğe yol açar.
Çokkk uzun sürmezz anneem
Sürmemeli zaten annemmm
Ricalar anemm
Ben hayatta tahammül edemem şahsen. Bencil ve sadece kendi çıkarlarını düşünen biriyle ilişki, başta ne kadar güçlü duygular olursa olsun uzun sürmez; çünkü sevgi paylaşmakla, düşünmekle büyür. Sadece kendini merkeze koyan biriyle bir süre sonra yorgunluk, değersizlik ve yalnızlık hissi kaçınılmaz olur. Sevgi tek kişilik değildir.
Hiç sürmez biter
Bencil biriyle ilişki yürütmek gerçekten zorlayıcı olabilir. 😕 Aşk bir dereceye kadar fedakarlık, anlayış ve paylaşmak demek. Karşı taraf sadece kendi çıkarlarını düşünüyorsa, denge sağlamak imkansız hale gelir ve bu tür bir ilişki uzun vadede yorucu olabilir. Kendini yıpratmadan karşılıklı saygı ve değer görebileceğin bir ilişkiyi tercih etmelisin. Aşk her şeye tahammül etmek değil, uyum içinde beraber büyümektir. 🌹
Cevap
22Cevap
Öyle bir insanı hayatıma sokmam. Öyle insanlar sevmeyi bilmez, huzur vermez. Onların tek sevdikleri kendileri. Ömür geçmez böylesiyle. Uzak olsun bizlere öyleleri.
Bencil bir kadınla ilişki kurmazdım.. çünkü sadece kendi düşünen bir insan karşısında ki insanı gerçekten sevemez mümkün değildir
Öyle biriyle iki yıl süren bir ilişkim oldu. Çünkü âşıktım. Olmam diyen, öyle biri hayatımda olamaz vs. diyen âşık değildir. Kendini kandırıyordur. Aşk, o kadar basit bir şey değil. Olmasını istediğin kişiyi değil, olduğu gibi kabul eder insan âşıksa. Boşuna “ Aşkın gözü kördür.” dememişler.
Çok sürmüyor. Bencil, egoist, ben merkezci, herşeyi en iyi ben biliyorum, benim dediğim doğru, benim zekam, ben güzelim ve seksiyim, ben farklıyım, benim hayatım, hep ben hep ben canım sende kimsin diyen insanlara peki seactıir o zaman deyip önüme bakarım. Uğraşamam çünkü.
Ayrıca menfaat ya da param için yanımda olunduğunu görürsem mesela yere düştüğünde sırf Atamın Resmi Var diye aldığım bozuk para muamelesi bile yapmam.
Düştüğü yerde tepinmesini kutlarım.🥳🥂
Bencil ve menffatci insanla ilişkimi sürdürmemin anlamı yoktur. Eninde sonunda yapayalnız kalmaya mahkum sevgilidir.
bencil ruh hali toplum içinde sağlıklı iletişim kurmaya da engeldir. Benim gözümde
Eğer o kişiyi seviyor sam, Karakterine bakarim, daima öğrenmeye gelişmeye açık biriyse emek veririm düzelmesi için, ama bunlara kapalıysa maalesef anında bitmeli o ilişki.
Aşk bencilliği kabul etmez, başlamasına bile müsaade etmem öyle bir ilişkinin. Karşılıklı emek ve bağlılık çok önemli duygular.
Onun menfaati bitene kadar, ya da sen ona sınır koyana kadar.
O kişi beni de kullanıyordur o hâlde. Gerek yok öyle bir ilişkiye.
bencil ve menfaati olmayan bir kadın hiç tanımadım :))))
Aşktan gözüm kör olduysa bir süre devam eder eğer erken uyanırsam duruma tekmeyi basarım.
Her insan biraz bencildir ultra olmadığı sürece 19 yıldır hayatımda
Bir saniye o da bakıştan anlarım yolumu değiştiririm
Muhtemelen kelebeğin ömrü kadar sürerdi.
Kısa ve öz.
11 ay sürdü ama bencillik yoktu ama bı degsiiti psikolojik sorunları vardı benide psikolog gibi kullanırdı fikirlerin yüzünden dert yanıp dururdu cekilmiyo
Benden alacakları ya da benim vereceklerim tamamen bitene kadar.
Bencillik kenara konulmalı idare edilebilir
Menfaat?
Varsa bedeli ödemeli,
Bu huyunu sezdiğim an..
Sorunuzu okuduğum süre kadar dahi sürmez.
Ona ihtiyaç duyduğum kadar
İşte aradığım karakter ömür boyu sürer
Konudan bağımsız resim hangi filmdendi
Bencil egolu narşist kişiler benden uzak dursun
2 salise oda hoşçakal der giderim..
3-4 saat falan sjjs
Başlamaz
Anladığım anda bitiririm ilişkiyi.
0 saniye bdkdbdldjx
İlişki mi sohbet bile etmem.
Öyle biriyle ilişki 1 gün bile yürümez
Öyle biriyle işim olmaz