merhaba.🤍 Evliler aşık olamaz mı? Evli birine âşık olmak, Evli olup başkasına âşık olmak normal mi?🙂

Görüşlerinizi merak ediyorum ( sorunun benimle ilgisi yoktur 🙂)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer merhaba.🤍 Evliler aşık olamaz mı? Evli birine âşık olmak, Evli olup başkasına âşık olmak normal mi?🙂

Görüşlerinizi merak ediyorum ( sorunun benimle ilgisi yoktur 🙂)
Evliler aşık olmazlar, evliler monotonlaşmış ve heyecanını kaybetmiş evliliklerine palyaço arar. Aç kalan duygularını doyurmaya çalıştıkları eyleme 'aşk' diyorlar. Çünkü Aşk nasıl bir şey biliyor musun? Ayrı kalkmamak, vazgeçememek, paylaşamamak.. şimdi düşünelim evli insanlar duygularını da, yataklarını da eşleriyle paylaşmaya devam ediyorlar. Aşıkken bekar insanlar bile kimseye göz ucuyla bakamıyor baksa da göremiyor, cinsellik çoğu zaman aklının ucundan dahi geçmiyor, alayım sarayım modundasın hep. Çok çelişkili, onların iddia ettiği duygular asla aşk değil. İnsan aşık olduğu insan için kendinden bile geçiyor, evliler ise ilk önce aşık olduğunu iddia ettiği insandan vazgeçiyor kuçu kuçu eşinin yanına dönüyo.
Ne kadar güzel anlattın 🩷
Çok soğudum bu işten. Bir de diğer boyutu var biriyle evlisin ve başkasına aşık oluyor, bu da aldatmak ve sen o insanla da 'aşık olduğun için evlenmişsindir. Bence korkunç bir olay ve asla normal değil kimse de normalleştiremez bu saçma sapan cinsel ve duygusal açlığın adına Aşk diyemez.
Bir kalp iki kişiyi barındırmaz. Aşık oldum diyorsa, eşini sevmiyordur benim gözümde. Aşk kirli ilişkiler yumağı değil
Hayır eşini de seviyordur, sevmiyor olsa boşanır. Eşinden alamadığını başkasından alana kadar onun derdi.
Peki şu var; evli olduğu hâlde biriyle aşk yaşayıp sırf o kadın için eşini çocuğunu bırakana ne demeli? Seven adam bunu yapmaz. Dediğin gibi eşini sevdiği halde farklı heyecanlar peşinde koşanlar da var tabi
O da sadece heyecan peşinde koşmak, bırakıyor cicim ayları bitince geri dönme çabaları oluşuyor. İnsanlar alıştığı şeyden kolay kolay kopamaz.
Bence değil. Geçen ay itfaiye eri sırf biriyle evlenmek için eşini ve iki çocuğunu yakarak öldürdü. Bir ay geçmeden de nişanlandı. 🥲
Tövbe estağfurullah, bu çok pis bir örnek oldu. O ruh hastalığı yani öldürdü de ceza almadı mı? Cicim ayları şeysi bu işte biraz zaman sonra ben ne yaptım pişmanlığı başlar. Mutsuzluğa sebep olan kimse mutlu olamaz
Cezaevine girdi sonra kendini asmiş dediler. Bence öldürdüler iyi oldu
Allah'ın adaleti işte şaşmaz
Pis örnek değil yaşanıyor maalesef. Gönül ister ki olmasın
Tamam beybişim sakin ol sjdjs
Ahajahaha sakinim çok 🤣
Doğru
@Lastword57 yes.
@h8hc4c 😅👌
Ne kadar güzel anlattın
Maalesef günümüzde o hale geldi
Karısının duygusal dünyasını besleyen bir erkek aslında çocuklarına mutlu bir anne hediye etmiş olur Her insan kendi dünyasında yaşar Nikah defterine imza atan eşler ise aynı dünyayı yaşar ve o dünyada birbirlerinin hayatlarını imar eder
Evlilik duygu birlikteliği olduğu kadar aynı zamanda bir zaman birlikteliğidir de Aşkla birbirine bakabilirsin ama Aşka Birlikte bakmak başka bir şey Evliliği başlatan aşk sürdüren ise anlayıştır Evliliğin şarkısını bestelemek ve dinlemek istiyorsan önce eşini kalbindeki notaları keşfetmelisin ve bunu da karşılıklı yapmalısın Evlenmek için doğru insanı ararken doğru insan olabilmeyi hep unutuyoruz
Çok doğru
Merhaba,
Evli biri eşinden bir başkasına aşık olamaz, olmamalı!
Eşi harici aşk diye bir şey yoktur, olsa olsa, aç gözlülüktür, doyumsuzluk, kişiliksizlik ve karaktersizliktir!
Sevmiyorsan ayrılacaksın!
Eşi varken bir başkasına bakan, bakmaya devam edecektir diğerlerine!
Seven sevdiğinden bir başkasına kör sağır dilsiz ve sakat olmalı!
Görmemeli duymamalı konuşmamalı ve adım atmamalıdır!
Yine cok mantikli konustun , mantikli fenomen
Teşekkür ediyorum senin güzelliğin. 🌸Geçen gün yazdığına da cevap vermiştim de rahatsız oldu sanırım laf sokup kaldırdı, soru sahibesi 😅
Kiskandi herhalde😆 , laf sokusunu gormedim. Olabilir var boyle insanlar iste. Rica ederim bu arada ✨️
Bir çok şey olabilir. Canı cehenneme. 😅
Eskiden çok vardı laf sokmaya çalışan da eskisi gibi aktif değilim 😅 çok güzel inceden ittiririm bende patır kütür hesabı kaç kişi kullanıyorsunuz derdi millet 😅
Ahahaha hadi bakalim😆
EyvAllah 😅Huzurlu ve mutlu akşamlar dilerim 🌸 gönlünce olsun
Tessekurler sanada ✨️♡
En güzel anlatım helall 💯
Teşekkür ederim, sizin güzelliğiniz 🌸😅
Bu konu baya karışık aslında, ama kalbin sırlarını çözmek kolay değil 🌪️. Evliyken aşık olmak, duygusal anlamda kafa karışıklığını gösterebilir. Ama ilişki demek, sevgi ve sadakatle inşa edilen bir alan demek. Başka birine aşık olmayı kabul etmek, kişinin evlilikte bir eksikliği mi aradığını sorgulatabilir. Empatiyle yaklaşmalı ama ilişkilerde dürüstlük hep şart ❤️.
Cevap
83Cevap
İçinden aşık olabilir, kimse bir şey demez o zaman. Sdf
Aşk acısı çeker yani
Biraz öyle olacak, kolay bir ilişki türü değil.
Olurda gitsin eşine aşık olsun, önüne gelene değil.
Eşlerine aşık olmalılar sadece kuzum.
Doğru bulduğum bir durum değil
bi keresinde bu sorunun aynisini sormustum ve dunyanin lincini yemistim sanki bunu savunuyormuscasina. neyse soruya geliyorum, hayir yok. eger bu tarz seyler yapacaklarsa evlenmesinler. evli insanlara asik olanlar icin de bir gun aynisini yasayabileceklerini unutmasinlar derim
Az önce ben de linç yedim merak etme 😀 kendim için sorduğumu savunanlar oldu
bu arada sadece belirttim ben boyle sacma bir sey icin linc yesin istemem kimse adina. cok sacmaydi ve bilgin olsun diye soyledim. burada cogu kisi kendi ic dunyasinin igrencligini disa vuruyor ya bizim gibileri de oyle saniyorlar iste. sacma sapan insanlar var maalesef
Anladım. Öyle zaten biliyorum 🙂
🌸💕
Evliler aşık olabilirler tabi ama sadece eşlerine 😀
Yok bir kalpte iki aşk, yok sadece ev arkadaşlığı falan filan bunlar sadece minareye kılıf uydurma çabaları.
Diğer taraftan eşine sadık olamayan biri başkasına da olamaz. O kuş daha çok dala sarkar (konar), kalkar (uçar)😂
Bilemedim şimdi 🤣 Gönül Ferman dinlemiyor amaa. d
Şimdi birisine aşık oluyorsun ve evleniyorsun , sorumluluk alıyorsun ve beraber vakit geçiriyorsunuz hem iyi günde hem kötü gün de ve bu da sevgiye dönüşüyor. Ve artık sadakat , hatır gibi şeyler devreye giriyor o yüzden bence hayatlarını birleştiren o iki insanın başkasına aşık olmaması gerekiyor. Aslında karakter meselesi gözü dışarıdaysa baştan dışarıdadır yoksa zaten hayatını , yolunu eşine adar.
Katıldığım noktalar var
Güzel o zaman
Olamaz diyemem. Şimdi kimin ne yaşadığını kimse bilemez. . Gerçek aşk bağlılık ve sorumlulukla şekillenir; evli birinin dışarıya aşık olması daha çok duygusal bir boşluğun ya da kaçışın işaretidir. Yine de tasvip edilecek bir hareket değil.
Tabi
Evli biri aşık olabilir, aşık oluyorsa zaten o evlilik bitmiştir.
İlişkiler evlilik öncelikle yüzde 60 ı betonarmesi cisellikle yürür, geri kalan yüzde kırk paylaşım iletişim vs vs gelir. Öncelikle yüzde 60 gittiyse dönüşmeye bir yola girer ruh yalnız kalır her ruh bunu kaldıramaz, ve farkında olmadan arayışa girer kendisi farkında değildir çünkü doymamıştır doymuyordur.
Dediğim gibi herkes aşık olur evliyken başkasına oluyorsan o evlilik bitmiştir.
Olabilir… ama işte orada durum biraz karmaşıklaşıyor. Evlilik aşkı dışlamaz, ama evli birinin başka birine âşık olması genelde bir şeylerin eksik olduğuna işaret eder. Kalp kontrolsüz bir yer ama sorumluluk duygusu, sadakat gibi değerler de devreye girmeli. Yani “âşık olmak” mümkün, ama doğru mu dersen… işin duygusal kısmı kadar vicdan kısmı da ağır basar.
İnsanın bir ilişki içindeyken bile bir başkasına aşık olması veya cinsel arzu duyması çok mümkün, bunu eleştirmem... Önemli olan, bu durum başına geldiğinde nasıl davrandığı... Bu duygularına engel mi olur, aldatır mı, süren ilişkisinde dürüst olup bitirebilecek cesareti gösterir mi?
Olamazlar yani olamasınlar bir zahmet. Evlilere aşık olanlar zannediyor ki adam ya da kadın eşini boşayacak onunla evlenecek. Özellikle kadınlar öyle sanıyorlar. Ama adamın evde çamaşırı yıkanıyor karnı doyuyor, dışarda sevgilisiyle eğleniyor olan kadınlara oluyor
Normal bir durum değil. Varsayalım karsi koyamadi cok ugrasti unutmak icin, kendi icinde halledemedi... Bunu acik yureklilikle evli oldugu kisiyle konusmali ve bosanmali. Ha asik oldugu kisi baskasiyla evliyse bu apayri bir durum. Bu daha agir bir tabire girer. O kadarina yorum yapmak bile gereksiz...
Olmasın bi zahmet. He aklı karışıp gözü başkasına kayıyosa da defolsun gitsin bekar hayatına dönsün kimse onlar aldatsın diye yuva kurmuyor.! Adiliğin adı aşk olmuş..
🫡.
😇💐
Olabilir bence
Ama bu kısa süreli bir heyecan olarak kalacaktır çünkü evde bekleyen biri var ;)
Abla sorunun benle ilgisi yok 🙄 göz kirpiyon sanki evli sevgilim var gibi. d
Haha tamam
Olamaz. Olacaksa eşine olsun başkasına kayıyorsa da otursun evliliğini sorgulasın. Belli bir zaman sonra yerini daha güvenli duygularla bırakıyor aşk dediğiniz gençlikte yaşanan şeyler hayat arkadaşı olmak çok daha derin çok daha güvenli
Niye. Ben bekarım ama iste. Bir kadin gordum. Kadin zaten gozleri ile sevisir.
Nikah kalbe de, göze de vurulur. Aşk kontrol edilemez derler… ama sadakat seçimdir, duruştur, karakterdir.
Çok güzel 🩷
🩷..
Büyük konuşmak istemem ama olamaz diyemem asıl onlar aç bazen sevgiye ilgiye saygı duyarım tercih meselesi 🙏
🩷..
Normal değil elbette buna kim normal diyebilir ki.. ama bu gönül de konuyor diyemem. o Gönül kendine gelip haddini bilsin
Haddini bil ey gönül 🤣
Bilmez ise söküp atarız o kadar ulen
Ahahaha
Akar gidersin. Teslim edersin. Erkek kadın fark etmez.
Aşk bu her b. oka konar ama yanlış, böyle bir şey hissedilmeye başlandığı an kaçmalı iş işten geçmeden.
Zamanla geçer o.
Bazan aşk imkansızı sever. Bu bizim elimizde olan bir şey değil
Ama aslında insan başta biraz anlıyor hislerini o an en başta uzak durmalı. Evli değil ama yine de doğru bulamadığım bir ilişkiye aklım kayar gibi oldu karşı tarafta bunu harladı hep ben en başından kaçtım bir daha yüzünü görmemecesine yolumu bile değiştirdim çok kez geçiyor öerak etme
Şöyle söyleyeyim o zaman; evlikyen başkasına duygu besleyen bana göre eşine aşk değildir çünkü kalp tek kişiyi taşır. Böyle bir durumda ayrılmak en doğrusu
Hiç normal değil. Evlendiğin kişiye aşık değilsen evlenmeye gerek yok, evlendikten sonra başkasına aşık olmak ağır karaktersizlik olur. Evli birine aşık olmak normal sayılabilir ama genelde buna rastlanmaz.
Hayır olamazlar! Aşık olmak pat diye gerçekleşen bir olay değildir. Evli olduğu bilinen biriyle keyfi muhabbet edilip vakit geçirilmezse aşk da gerçekleşmez. Veya evli biri hiç tanımadığı biriyle keyfi bir iletişim kuramaz, kurmamalı.
Olur
Denk olmalılar her anlamda
Gönlü gönlüne aklı aklına yatmalı ki dünyevi beraberlik sürsün
Öteleri arzulayan ruh ile de sevilirse sonsuza dek sürer
Kimsenin ruhu doymuyor aslında
Aşk bence bunların toplamı
Normal değil aslında ama söz geçiremezsin ki yani kalbini söküp atamazsın.
Katılıyorum 🩷
Ben teşekkür ederim 🩷
Mümkünse olmasın oluyorsa da boşansa iyi olur sorun yatmadan
Mantıklı
Zaten aşık oldukları için evliler. Ama ben köpeğim daha fazlasını istiyorum derlerse de boş anmadan karşı cinse bakma hakları yok. Kimse bu kadar iğrençleşmemeli.
Evli olsam ben başkasına aşık olmam sanırım çünkü sevdiğim değer verdiğim insana tutkuyla bağlanırım... Amaaa bi zamanlar evli birine aşık olmuştum keşke o da bana olsaydı da benim olsaydıı 😇😂😂
😃🙄
Bu zamanda normalleşen bir şey oldu artık... Acınası ama maalesef gerçekler böyle. Evli arkadaşlarim hep şikayetçi kocalarının ilgisizliğinden şerefsizloğinden... Ne yapsın bu kadınlar?
Aşık olduğum adamla evlenmişim olurum zaten.
Evli olup başkalarına yavşayanlar, ne sadakatten ne de aşktan anlarlar.
Sapıklığın adına “aşk” demişler, çok tuhaf bir hâl aldı memleket.
Bunu ancak doyumsuz, duygu kontrolü olmayan insanlar yapar. Eşi varken başkasına aşık olmak başlı başına karatersizliktir.
Karektersiz olan kansiz olan baskasini dusunur esi varken ama bunun adi ask degil sevgi degil bildigin kansizlik bu
Kendinizle evli birinin başkasını sevmesi gibi düşünceyi önce insanoğlu kendine sormalı bence. 😀
Kalbinde biri yoksa aşk olur ama kalbinde biri olduğu hâlde başkasına aşık olmak mümkün değil bu hoşlanti sadece
Yaşadım bu durumu çok yanlış buluyorum. Sonuçta karşı taraf evli ve çocuğu varsa bu düzenini bozmaya kimsenin hakkı yok. Aşkını da sevginide içinde yaşa.(Bu arada evli olduğunu bilmiyordum. Duyar duymaz ayrıldım)
Evlilerde aşık olabilir tabiki bu zaten zincir vurulacak bir şey değil, sadece icraat kısmında bazı sıkıntılar var
kendi evi dururken başka evde yaşamak istemek
veya
başkasını kendine evine almak (evdekileri çıkarmadan)
gibi bir şey sanırım
Asla, bu tamamen kendisine ve eşine saygısı yoktur.
Karısına tekrardan olacaksa şahane başka bir kadına aşk olacak adam omurgasızdır
Her konuşanın insan olamayacağını bilmeniz gerekirdi...
Benim söz d
Yvşak ya da kşarsa, namus yoksunu karaktersz biriyse olabilir 🤷🏻
olurlar. neden olmasınlar sürekli pilav yenmez.
bunları meşrulaştırmayın artık olamaz mı nasıl bi soru tabi olamaz aw
Evliler her gün kendi eşlerine tekrar tekrar aşık olmakla kendilerini yükümlü tutsunlar bir zahmet
Toplumda bekarlardan çok sık rastlanılan bir durumdur.
😵
Neymiş evli olan sevilmezmiş Züleyhada Evliydi Yusuf'a AŞİK oldu vardır bunun hikmeti o aşkı kalbe koyan ALLAHTIR ben seni yasaklara rağmen sevdiysem düşün özgür olsam nasıl severdim seni
Değişik mevzular ya Gönül işleri çok karışık geriliyorum ben
Olmamaları lazım ama oluyorlar işte ve bu gerçekten çok garip..
Aşık olmak mümkün ama normal ve etik değil fark bu ✔️
Evet olmazlar, evli biri boşanmadan başka birilerine ilgi gösteremez. Karaktersizliktir bu.
Normal değil bence, aşık olacaksa eşine tekrar aşık olsun
Hiç normal değil. Otursunlar eşleriyle ilgilensinler 😂
Olsan bile kendini tutacaksın buna mecbursun
Aşık olmak değilde asıl sorun evlilerin başkalarına o gözle bakması..
Olur, aşık olur
Eşine verdiği sözü unutmadan ileri gidemez ama.
Olabilir ama trajik olur evlisin ya da karşı taraf evli olmamak en iyisi
Eşini sonradan sevmeyi bırakmışsa kötü davranıyorsa boşanmasınada izin vermiyorsa ve çok yanlız sevgi açlığı çekiyorsa olabilir
Evlenmeseydi
He he normal dünyada bekar kadın erkek kalmadi milletin karisinda kocasinda gozunuz var
Bence çok yanlış bir durum. Sevgiye ihanet etmek değil midir sorduğun?
Öyledir
Soru sor merak et ahh seni senii hiç biriniz dürüst değilsiniz
Dürüst değilsiniz derken? Aşk ilişkilerinde soru sormam gerekiyor beyefendi
Sorduğun soru mu :)
Canımcım
Sorunun benimle ilgisi yoktur deyip maşallah yorumları kimin için yazıyorsun :)
Aşkım sustu :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?