Yani eşlerinin ya da sevgililerinin onları kısıtlaması bir sevgi göstergesi midir?

Yani eşlerinin ya da sevgililerinin onları kısıtlaması bir sevgi göstergesi midir?

Kadınlar kısıtlanmayı sevmez, sevilmeyi sever. Korunmakla kısıtlanmak arasındaki o ince çizgi fark edilmediğinde, sevgi adı altında baskı doğar. Bir kadının kendini özgürce ifade edebildiği, fikirlerine değer verildiği, adımlarının güvenle izlendiği bir ilişkide büyür sevgi. Ama ne giydiğine, kiminle konuştuğuna, nereye gideceğine sürekli müdahale edilirse, orada sevgi değil sahiplenme kisvesi altında kontrol başlar. Sevgi, birinin nefesini kısmak değil, onunla birlikte derin nefes alabilmektir. Kısıtlandıkça içe kapanan, zamanla susan bir kalp, en çok kendini değil, birlikte hayal edilen geleceği sessizce yitirir. Gerçek bağ, özgürlükle güçlenir, baskıyla değil.
Kadına göre değişir ama kısıtlanmayı hiç bir insanın seveceğini sanmam. insan özgür olmak ister zaten bir insan kendini bildiği sürece yanlış bir şey yapmaz. ya da sevgilisini kızdıracak hoşuna gitmeyecek bir şey yapmaz. karşılıklı sevgi saygı olmalı her ilişki de. zaten bu yüzden de zıt kişiler değil benzer olanlar daha iyi anlaşır.
Çok doğru
Bence kadınlar kısıtlanmayı sevmez, bu kesinlikle yanlış bir sevgi göstergesi. Sevgi, güvenle beslenir. Birini sevmek, onun özgür kararlarına saygı duymayı da içerir! ❤️ Kısıtlamak sevgi değil, kontrol dürtüsüdür ve ilişkide saygıyı zedeler. Özgürlük ve güven, bir ilişkinin en güçlü temelleri. 👫✨
Cevap
12Cevap
Böyle bişeyi seven varsa kesin ruh hastasıdır...😀
Nefret ederim. Özgürlüğüme düşkün biriyim. Bir kısıtlama gerekiyorsa kendi irademle yaparım zaten
Diğer kadınları bilmem ama ben kısıtlanmayı sevmem..
Kısıtlasan baskı yapıyorsun olur, kısıtlamasan kıskanmıyorsun olur.
Bişey diyim mi.. Kurallar güvenli alan yaratır. Şimdi her insanın ilişkiye bir bakışı, ilişkiden beklentisi vardır. Her ilişkideki beklenti ve her ilişkinin kuralları farklıdır. Bu ilişkiyi sadece sevgililik olarak düşünmemek lazım. Ana baba, eş, evlat ile ilişkilerin de kendine göre kuralları vardır. Bu kurallar zaman zaman kısıtlyıcı olabilir ama aslen amaç ilişkinin sürdürülebilir olmasıdır. Çünkü hiç kimse katlanamayacağı bir ilişkiyi ömür boyu sürdüremez. Bu nedenle kendi karakterine, gelecekten ve ilişkiden beklentisini göre kurallar oluşturur. Aynı şekilde karşı tarafın da beklentisi ve kuralları vardır. Bunlar birbirini bütünlediği ölçüde uyum yakalanır. Aksi halde çatışma olur.
İşte kısıtlanmak olarak tanımlanan kuralın/kuralların altında biraz da geleceğe duyulan güven ve istek yatar.
Sevgilinizle birbirinizi gerçekten sevince kıskanmadan ve kısıtlamadan rahatça istediğini yap aşkım modunda yaşarsanız o yaşadığınız gerçek bir aşk değildir düpedüz genişliktir, samimi seven insan sevdiği erkeğin ve sevdiği kadının her yere gitmesini, herkesle görüşmesini her zaafının peşinde koşmasını katiyyen istemez içine sindiremez, reddeder, rahatsız olur, gerçekten tutkulu ve samimi bir aşk karşılıklı bağlılık ve güven arayışındadır, yüzde yüz serbestliği hiçbir aşk ilişkisi kaldırmaz. Aşk varsa insan sevdiği kişi onu sahiplensin, merak etsin, kıskansın, gerekirse kısıtlasın ister. Bu durum dozunda ve sağlıklı bir üslûpla mutlaka ilişkide sağlam yerini bulmalı. Sağlıklı kıskançlık ve kısıtlama ilişkiyi besler, tutkuyu derinleştirir.
Kısıtlanmaktan hoşlanmam. Özgür ruhlu birisiyim (okb azıcık kısıtlasa da). Erkek arkadaşlarımın hoş olmayan tavırları sebebiyle arkadaşlıktan çıkarmamı istiyor, bunu da normal karşılarım. Kıyafete karışırsa anormal karşılarım, çünkü böyle görmüş beğenmiş. Sonradan değiştirmenin bir mantığı yok.
Bir kurdu bir kafese kapattığında, içgüdüsel olarak dar alanda dairesel yürüyüşler yapar; adeta özgürlüğün hayalini pençeleriyle çizer. Çünkü kurtlar doğaları gereği özgürdür. Ne zincire vurulurlar, ne emir alırlar. Onlar avcıdır; iz sürer, yön belirler, karar verir. Sadakatleri emirle değil, seçimledir. Eşine olan bağlılığı, özgür iradesinin bir uzantısıdır.
Yani, erkek tarafı kendisine bir dişi kurt mu arıyor yoksa bekçi köpeği mi? Önce ona karar vermeli.
bazı kadınlar sahiplenilmeyi sever ama bu sahiplenmekle kısıtlamak aynı şey değil bakıldığında ilgi görmek kıskanılmak hoşlarına gider ama bir yerden sonra nefes alamaz hale gelirse o ilgi boğmaya başlar kadın özgür hissettiği yerde daha çok bağlanır kimse emirle sevilmez hele kadın hiç sevilmez kısıtlamak değil anlaşılmak isteriz aslında sınır değil güven isteriz
Herkesi bilmem ama ben hiç sevmem. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı çok iyi bilen biriyim. bunu kabul edip kendi kişisel alanlarından vazgecenler mutsuz ilişkiler yaşamaktan kurtulamaz, kimseyi avuclarinizda sıkarak elinizde tutamazsınız, aksine açık bırakacaksınız avuçları.. Birini sürekli kontrol altına alma hükmetme arzusu olan biriyle devam edemem
Normalde özgürlüğüme bağlı olmama rağmen ikili ilişkilerde aitlik hissini severim. " Eve yetiştin mi " gibi. Vurdumduymaz olmasın, ilgili alakalı olsun isterim , gerekirse kısıtlar ancak takip listeme karışsın istemem. Ben de onunkine karışmam. 💁
Ahahah ne günlerdi msn zamanları 😂😂😂😂
Sdff
Hayır. Yani kimse sevmez cinsiyet farketmeden ve bu sevgi göstergesi de değil direkt güvenmemek ve hastalıklı zihniyet. Gittiğin yerin hesabını soran, giydiğin şeyin hesabını soran, konuştuğun kişilerin her şeyini bilmek isteyen ve hesabını soran kimseden olmaz
Nefret ettiğim hatta tiksindiğim bir konu varsa o da kısıtlanmaktır. Kadınları baskılamaya çalışan, kadının fikirlerine saygı duymayan, onu ve tercihlerini hiçe sayan bir adamın sevgisi olmaz olsun. Öyle sevgi olmaz. Koruyup kollamalı erkek ama kadını baskılayıp kısıtlamaya çalışıyorsa eğer özgüvensizliği, kompleksleri ve cehaletinden dolayıdır.
Kimse sevmez yaratıcı kısıtlamıyor insan insanı nasıl kısıtlar
Kısıtlayan özgüvensizdir. Ve aldatıyordur kendinden bilir
Bazı kadınlar sever, bazı kadınlar sevmez... Kendimi ve çevremi gozetledigim zaman anladım ki, küçüklüğünden ailesi tarafından çok kısıtlanan kızlar , buyunce kısıtlanmaya hiç tahammül edemez.
Ama küçüğünden son derece rahat bırakılan, asla kısıtlanmayan kizlar, büyüyünce birileri tarafından kısıtlanmayi arzular... belki bu eğlenceli geliyor... Öyle bişey
Hayır ben zaten kendimi bir insanı seviyorsam kısıtlarım ikişkide ben yaşasam rahatsız olacağım şeyleri karşı tarafa yaşatmam ondanda aynı şeyi yapmasını beklerim bir insanla ilişkine devam etmek için karşındaki insanı sen kısıtlamaya gerek duyuyorsan o ilişki olmasın zaten
Sınırlarını bilmemek ayrı kıskanmak ayrıdır. belli bir dozda kıskançlık normal ama sınırını aşıp kısıtlamsya girdiği an kimse ne kadın ne erkek hoşlanmaz.. fazlası sadece özgüvensizlik, karşındaki insana güvensizlik ve korkudur.. eğer gözle görülür mantıklı bir sebep yoksa hemde
Nefret ederim. Şimdiki erkekler kıskanmak ve kısıtlamak arasındaki ince ayrıntıyı yakalayamıyorlar kıskançlık ayağını çok fazla bir şekilde kısıtlıyorlar.
Seveni de var onlar daha çok yonetilmeyi kontrol edilmeyi seven kişiler. Ayakları üzerine basan kendini bilen karakterler için zordur kısıtlamak
Kısıtlamak değil de sahiplik içeren cümlelerin yanında ağırlığını hissettiren erkekleri seviyorlar.
Hayır, kısıtlanmayı hiç sevmiyorum. Kendi hür ve özgür iradesiyle insan kendi karar vermeli, kimsenin de buna karışmaya hakkı yok.
hayatı boyunca kısıtlanmış ve bu kısıtlanmaya boyun eğip bir noktada direnci kırılmış yani teslim olmuş kadınlar kısıtlanmaktan bi çeşit haz alabilir. psikolojik olarak sağlıklı bi kadın bunu sevmez, buna izin de vermez
Kısıtlamayı hiçbir kadın sevmez sevmemeli de. Sadece varligi hissettiren nerde olduğumuzu ve ne yaptığımızı sorgulamak için degil, merak ettigi için öğrenmek isteyen erkek isteriz yanımızda ve hayatımızda..
Kısıtlayacaksa hiç girmesin hayatıma asalak mıyım ben
Kısıtlanmayı değil dozunda kıskanılmayı severim fazlası darlandurur
Asla asla aslaa çok hastalıklı bir durum ya
Kıskanılmayı severiz
Kadınlar kısıtlama olmadan kendisini koruyan erkekleri sever..
Yok ama sahiplenme duygusu olan hafiften kıskanan aidiyet duygusunu tattıran erkek severiz..
Ben kimsenin kölesi, evcil hayvanı değilim. 36 yaşımdayım kendimi bilen bir kadınım nerde nasil davranacağımi, ne konuşacağımı, ne giyinecegimi bilirim o yüzden kimseye beni kısıtlama hakkı vermem.
Hiç sevmem 🙄saf mıyım? canım mıyım? Aklım yerinde çok şükür, bilirim ben doğruyu yanlışı jkj
Hiç tasvip etmediğim durum.
Kişi kendinden bilir işi derler. Ne konuda kısıtlıyor mesela? Giyimse kendi baktığı içindir. Arkadaşsa kendi karşı cinsle arkadaş kalamadığı içindir gibi gibi..
Sahiplenmek ayrı, kısıtlamak apayrı… çizgiyi bilmeyene tahammülüm yok. Ben istersem kendim dururum zaten. Kadın sevilmeyi, sahip çıkılmayı sever, sınır çizilmeyi değil 😌
Sevmemm. Kıskanmak sahiplenmek guzel. Az ve oz belli etsin yeter. Ama kısıtlamak flan inadına yapasım gelır
Uygun yerden vurursan her şey olur.
Dua et bakalım, en zor cephelerden birine giriyorum bu aralar.
En nefret ettiğim şey kısıtlamadır mesela tavsiye verilebilir ona bir şey demem ama baskı kurulmasını asla kabul etmem
Kısıtlanmayı sevmek tamamen kişinin kendine saygısı olmaması. Yok baba sorunları yok bilmem ne değil. Kendine saygısı olan kısıtlamaya izin vermez
Hayır her insan ruhu gibi kadında özgürlüğü sever. Boğucu derecede kıskançlık kadını huzursuz eder. Ve zamanla geri çekilmesine sebep olur.
Her şeyin bir sınırı vardır.
Bu herkes için geçerli bir kavram çok sıkarsan bogarsin ipi gevşek bırakırsan kacirirsin
Kısıtlanmayı kim severki? Kıskanmayı kısıtlama olarak görenlerin uydurması bu
Ben kısıtlanmayı çok sevmem ama duruma görede kısıtlanmak lazım diye düşünüyorum
Kısıtlamak iyi bir şey değil
Az bir şey de fena olmaz ama
Sürekl kısıtlamak hastalıklı zihniyet diye düşünürüm kimsenin sevceğini sanmıyorum
Aklı başında olan bir İNSAN kısıtlanmaktan hoşlanmaz.
İnsan kıskanır kıskanılmak ister ama kısıtlanmak biraz ilerisi bunun bence ve sağlıklı değil
Nerede nasıl davranacağını bilen bir kadını sağlık sorunu yoksa hiçbir erkek kısıtlamaz.
Kısıtlama sevgi göstergesi değil narsist bı insanın en belirgin davranış şeklidir uzak durmak gerek
Kısıtlamanın sözlük anlamını bilip buna müsade edenlere akıl sır erdiremiyorum
Eski sevgiliyle arkadaş olmama, takipleşmeme gibi mantıklı kısıtmalar olmalı
Kısıtlanmayi asla sevmezler kimse sevmez insan özgürlüğü ister her daim
Nefret ederimm kıskanılmayı çok severim bende kıskancım tamam ama kısıtlamak hastalıklı bi durum
Aslında tam tersi kadınlar kısıtlamayi sever, kısıtlanmayı değil.
Dozunu aşmamak gerek bence.
sınırlar aşılmadan manyak hoşumuza gider birileride bizi domine edebilsin (aslan burcu kızceler anladı:D)
bir kadın aşırı kısıtlıyorsa adama güvenmiyordur ya da kişisel problemi vardır kendine güvenmiyordur
Kıskanıyor olması hoş bir şey ama bu sürekli devam ettikçe sıkmaya boğmaya başlıyor ısrar da edince sonuç evli evine köylü köyüne
Kısıtlanmıs hissedersem biter
Sevebilirler amasyada
Hayir, alakasız hatta
Doğrudur
Yok kıskansın kısıtlamasın 😌
Fazla olmaması kastıyla sever
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?