Nişanlılıkta ayrılma?

Merhaba ben 19 yaşındayken bir kızla nişanlanmıştım fakat bazı sebeplerden dolayı ayrıldım bunu detaylı açıklayıp sizin fikrinize başvurmak istiyorum çünkü objektif değerlendirebileceğinize inanıyorum. ben canım o ayrı konu kızı ve ailesini aynı yerden olduğumuz ve tanıdık olduğu için araştırmadan bu evlilik işine girdim. Nişanlılığın 1 veya 2. günü nişanlımı iş yerine ben bıraktım ve akşamında ben alacağımı söyledim fakat o haber vermeden başkasının arabasına bindi ve bunu akşam bana haber vermediğinde onu aradığımda öğrendim bunu öğrendiğim esnada başkasının arabasında idi ve 1 veya 2 defa aralıklarla ses kesilmesi ve arkadan öpüşmeye benzer sesler geldi bundan çok kuşkulandım. bana ailesi ayşe isminde birisinin bıraktığını söylesede içim rahat etmedi ve yaklaşık bir hafta sonra çalıştığı iş yerine gidip telefonunu aldım ve nişanlanmadan önce sevgili de değildik ama daha önce konuştuğumuz esnada başka birisiyle daha konuştuğunu gördüm. biz yaklaşık Ağustos ayından itibaren konuşuyorduk ve aralık ayında nişanlandık ve bu konuşmalar tahmini olarak ekim ayında yaşandı. Konuştuğu kişi işyerine gelen bir jandarma ve ona yürümüş ona mini etekli fotoğraflarını atmış. bunların fotoğraflarını yakaladım ve asıl ayrılmak isteme sebebim olan daha ilk gün telefondaki o sesleri duymam sebebiyle bu da bahane oldu ve ayrılmak istedim. abisiyle daha önceden bazı şeyleri konuştuğumuz için bu fotoğrafları direk abisine attım ve sanırım aynı günün akşamı abisiyle buluşup konuştum ve istemediğimi söyledim ve abisi ailemi tehdit etti. ben bunu teyzemle paylaştım o ayrılabileceğimi anlatsa da pek inanamadım ve harekete geçemedim. dolayısıyla aileme de söyleyemedim. tahminimce ocak ayının sonunda biz cinsel ilişki yaşadık. bunun hatalı olduğunu kabul ediyorum fakat dedim ya canım. ayrılamayacağıma inandığımı hatırlıyorum. daha sonra ayrılmamıza izin vermeyen ailesi bir anda kuzu gibi oldu ve ayrılmamıza onay verir hale geldiler. e peki bu yaşandıktan sonra ben nasıl ayrılacaktım? daha sonrasında haziranda bu iş bitti kız babasını ikna etti güzellikle ayrılındı. ta ki ben öyle sanıyordum daha sonrasında büyük psikolojik şiddetler gördüm hem çevreden hem de ailemden. bunu uzatmayacağım ben sadece ahlaki yönüyle ilgileniyorum fikrinizi almak istememdeki amaç da bu. ben bu kıza zorla bir şey yapmayı geç kandırmadım bile. sizce bu ayrılık sebebi midir? ayrılmama bu şekilde aile tehdit edildikten sonra izin verilmedikten sonra böyle şeylerin yaşanmış olması erkeği suçlu duruma sokar mı? halka göre sokar onda bir şüphe yok fakat sizce ahlaki olarak sokar mı? özet olarak bu şekilde anlatabiliyorum. ayrıca bu işe girdiğim için canım olduğumu gayet iyi biliyorum. şu da var ben istemesemde ailemden gördüğüm sıkıntılar sebebiyle acaba bende mi sorun var diye bu ilişki bittikten yaklaşık 2 veya 2.5 sene sonra falan seni istemiyorum ama sana yanlış yaptıysam evlenebiliriz dedim kıza. kız biraz niyetlendi diye hatırlıyorum fakat o sırada hamile imiş başkasına kaçarak evlendi. hadi en kötüsünü düşünüp ben yanlış yapmışım diyelim bunu yaparak yaptığım yanlışı düzeltmiş olmaz mıyım?

Nişanlılıkta ayrılma?