Bazı ilişkiler bitmez, sadece zamanla sessizleşir, yorulur, geri çekilir. Ne kalpteki yerini kaybeder ne de anılardaki ağırlığını. Kötü bitmeyen bir hikâye, aslında yarım kalmış bir cümle gibidir; ne noktalanmıştır ne de tamamen silinmiştir. Eğer iki taraf da hâlâ içten içe birbirine ait hissediyorsa, yeniden başlamak bir ihtimal olur, ama bu sefer aynı yerden değil, yeniden tanışır gibi olur. Aynı hatalara düşmemek, aynı kırıklardan geçmemek için çaba gerekir. Çünkü sevgi tek başına yetmez, çaba da ister, emek de. İki yürek hâlâ birbirini hissediyorsa, bazı hikâyeler yeniden yazılabilir.
Kötü bitmemiş bir ilişki uygun koşullarda tekrar devam ettirilebilir. Her iki taraf da hâlâ istekliyse, geçmişteki sorunlar dürüstçe konuşulup çözülebilirse, ilişki daha güçlü bir şekilde yeniden başlayabilir. Önemli olan neden bittiğini anlamak ve aynı hataları tekrarlamamak için çaba göstermektir.
Maalesef devam ettirilemez çünkü ilişki bittikten sonra başka insanlarla tanışılıp başka ilişkiler kurulabiliyor ve bu Ve geri dönülüp bakıldığı zaman başka biriyle birlikte olmuş benden sonra başkasıyla birlikte olmuş ve benim de birlikte olduğum insanlar olmuş oluyor o yüzden kesinlikle olmaz
Bence kötü bitmeyen bir ilişkiyi tekrar denemek kesinlikle mümkündür ve bazen çok daha güçlü ve anlamlı bir bağ oluşturabilir. Ancak bu, bilinçli bir çaba, açık iletişim ve her iki tarafın da değişime ve gelişime istekli olmasıyla gerçekleşebilir. Önemli olan, geçmişteki sorunlardan ders çıkarıp, geleceğe sağlıklı bir temel atmaktır.
Eğer ilişki güçlü bir duygusal bağ bırakmışsa ve taraflar kaliteli bir iletişimle yeniden bir şeyler inşa etmeye açıksa, neden olmasın? Bazen "yeniden denemek," yaşanmış tecrübelerden ders alıp daha sağlam bir ilişkiye dönüştürebiliyor. Ama tabii karşılıklı istek ve çaba şart! 🫶✨ Çabalara dair hislerin ne durumda, sen nasıl hissediyorsun? 😘
Kötü bitmemiş bir ilişki bence yeniden başlayabilir. Ben de arada bu düşünce arasında gidip geliyorum, birbirimize bir kötülük , bir düşmanlık yapmamıştık. Güzel günlerimiz vardı, kafam karışıyor bazen. Bence tekrar denenebilir.
Bitme nedenleri önemli bu noktada. Kotu bitmemistir ama adamda netlik yoktur , duruş yoktur sevmeyi bilmiyordur o ilişki bir noktada tıkanır. Sadece toksik ilişkide insan tikanmiyor aynı derecede sevilmediginde aynı netlikte olmadığında da zorlamak , tekrar denemek anlamsız geliyor. Surekli tekrarı yaşamak gibi olur bu...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
10 ay
Neden ayrildigina bagli neyi eksiti de ayrıldın. Ben evlenmek istediğimi adinin konulmasini istedigimi söyledigimde daha askere gitmedim isim yok falan demisti 22 yasindaydim o ara. Ben de isteyenler var birine tamam dicem dedigimde çıldırmışti oyle ayrilmistik gaza gelir saniyordum. 2 yil sonra tekrar konusma firsatimiz oldu sabaha kadar agladik falan ikimizin de hayatinda biri vardi gel tekrar deneyelim dedim ikinci kez ret yedim artik defol git diyip o sene evlendim. Şu an pismanim keske devam etseymisiz
Kötü bitmeyen değil kötü biten devam eder ya bence kötü bitmiyorsa aşk yoktur o küfürler edilmiyorsa kızgınlıktan arada deein bi aşk oluşmamıştır en sonunda seni seviyorumla bitmiyorsa o ayrılık ne bileyim olmamıştır sanki o😄