Merhaba, 🙂 geçen gün abimin arkadaşi sevgilisinin düğün gecesi canına kıydı. Bana çok mantıksız geliyor. Ama bazılarınin sevgisi hastalık halinde... Değer miydi 🥀

Merhaba, 🙂 geçen gün abimin arkadaşi sevgilisinin düğün gecesi canına kıydı. Bana çok mantıksız geliyor. Ama bazılarınin sevgisi hastalık halinde... Değer miydi 🥀

Aslında esprili bir yanıt yazacaktım ama detayı okuyunca vazgeçtim. Hiç normal bir durum değil ama her şey insan için. Bunu asla yapmam diye bir şey demiyorum. İnsan bir anda cinayet de işleyebilir , intihar da edebilir. O an sağlıklı düşünemiyorsundur. Kim bilir neler oldu neler yaşandı bilmiyoruz. Bu sıralar çok sık ölüm haberi almaya başladım. Ailesinin başı sağ olsun diyelim ama böyle şeyler tabi ki son derece gereksiz.
Allah aşkına esprili cevap nasıl oluyor merak ettim😃
Kendimi niye vurayım gider onları vururum diyecektim. Beni versinler ellere seni vursunlar, bana sevdanın yolları sana kurşunlar 😂
Vur sonra da "dört duvarda gizli kaldı düşlerim" diye ağıt yak
Niye vurayım ya. Zaten o yüzden Kayahan şarkısının değiştirilmiş versiyonuyla cevap verdim esprili şekilde diye.
Al bak yine yaptı. Şaka yaptım sen şaka bilir misin
Emojisiz yazdım sinirlenmedim ki :D
İyi bakalım. İyi geceler beyfendi 😃
İyi geceler hanımefendi :))
O haberi alırsam içimde bir şey kırılır, öyle kolay onarılamayacak bir yerden… Sanki nefes aldığım hava bir anda daralır, kalbim elimden kayar gibi olur. Kendime ne kadar güçlü olduğumu hatırlatsam da, bazı acılar insanın kemiklerine kadar işler. Onun başkasıyla evlendiğini bilmek, içimdeki en güzel ihtimali gömmek gibi olurdu. Belki günlerce konuşamam, aynaya bakamam, belki bir şarkı çalar ve gözlerim dolar. Ama kendime kıymak… değil. O acıyla baş edemeyeceğimi sansam da, içimde bir yer hep yaşamak için bir neden bulur. Canım yanar, çok yanar ama yine de hayatta kalırım. Çünkü sevilmemiş olsam bile yaşanmış her şeyi kalbimde taşırım.
Bu sevgi değil tamamen takıntı durumu. Şimdi kimseyi yargılamak istemem. Çünkü insanların neler yaşadığını bilmiyorum. Aşk acısı ruhen fazlasıyla acı veren bir duygu bunu biliyorum sadece. Fakat zamana bırakırım. Dünyaya bir kere geldim. Bunun için canıma asla kıymam. İllaki karşıma başka bir insan çıkacaktır.
Yok tövbeler olsun😅 Ben canımı sokakta bulmadım. Başkasıyla evleniyorsa zaten beni sevmemiş demektir. İki gün ağlar sonra müzik duyunca ağlamayı kesip oynayan bir kadın vardı sosyal medya da ona benzerim. Kısacası üzülür ve unuturum.
Çok doğru 🩷
Ben teşekkür ederim
Cevap
30Cevap
Hayır asla. Hayatımdan tamamen silerim. Gözümde o an biter. Ve ah ederim, ona ahım tutar. Bana bunu yaşatan biriside mutlu olamaz. Sevmiyorsa hayatımdan gitsin.
Merhaba,
Ebedî cehennem olmasa çoktan yapardım bunu ama ebedi cehennemdem korkuyorum...
Hayatına devam eden biri için hayatımdan vazgeçmek mi..
Asla asla ve asla.
Hayır Allah'a havale ederim
Hayır beyinsiz değilim kimse için intihar etmem.
O benim için intihar eder miydi onu düşünür sonra gezmeye giderim gadası
Bu öz kıyım olayı çok geçiyor, bence anlamsız be hayatımda ailemi kaybettim herşeyi kendim yaptım bir gün bile öz kıyım kimse için düşünmedim.
Bir cümle var elimden ne geliyorsa yap oluyorsa olur, olmuyorsa belki başka yerde kazanacaksın kaybetmeyi de bilmek lazım.
Çok acı bir durum. Bizde birkere Rizedeyken eşimin akrabası, eski sevgilisinin nişan mı nikah günü mü kendini kalbinden vurarak öldürmüştü. En azından aldığımız haber bu yöndeydi. Çok acı. Gerçekten çok. Gencecik hayatlar, başkasının elinde olmamalı bukadar.
Bunu yapınca sevgilim benle evlenmiş olacak mı? Hayır... Bunu yapınca sevgilimin hayatı zehir olacak mı? Beni düşünüyor olsa zaten böyle bir şey yapmazdı, 1 hafta sonra karnında bebeğiyle gülüyor olacak... Hiçbir şeyin çözümü intihar olamaz, bunu yapan kişi güçsüzdür.
Ne münasebet tövbeler tövbesi. Müslüman insan yaşar ve mücadele eder. İntihar etmek ateistlere yakışır onlar etsinler. Bana haksızlık yapan herif zaten gitsin kendisine müstahak yaratıkla evlensin, beni kurtarmış Allah' ım der şükrederim öyle bir olay olsa. Âhım da bâki olur, hayata sımsıkı sarılırım ama bana yapılan haksızlıkların bedelini ödetirim ergeç..
Yok ebesiniami bunu yapan net slktır ya. İnsan en çok kendisini sevmeli. Kocası dahi olsa o merkezde kendisi olmalı. Üzülür müyüm? Elbette. Ama hiç bir şey canımdan daha değerli değildir. Beni kayb etmiş ya, beniii.. ben niye üzülüyorum. 😒
Haklısın
Düğünü basarım valla 😂 Ama şaka bir yana intiharla işim olmaz. Kimsenin canı benimkinden kıymetli değil. Bir süre depresyona girerim ama çıkmasını da bilirim evelallah. Allah'a şükür kimsenin gölgesi olmadık.
Basarsın inanıyorum kfkgjf
Kadın erkek sevip sevildiğini zanneden herkes bu duruma düşebilir. Ancak herkesin kafasında şu olmalı her an her saniye, bir olumsuzluğu olur ise soğukkanlılığını koruyup iyi ki kendisine yakışanı yapmış dünyamdan uzaklaşmış diyerek anında derin dondurucu olmalı.
Kısacası intihara sebebiyet verecek sevgiler aşklar yaşanmamalı..
Tamam gerçek sevda başka bir duygu ama intihar etmek bıçak jilet vs ile vücuda zarar vermek kimseyi geri getirmez. Banada sen sigara ve alkole başlarsın dediler alakası yok hayat her şekilde devam ediyor onu kalbime gömdüm
kimse için canıma kıyacağımı sanmıyorum.. hele ki böyle ihanet eden biri için... trafik kazası geçirir, çok kötü bir hastalığa yakalanır, aniden hayatını kaybeder... bunlar yine makul geliyor bana sevenin onun ardından canına kıyması için..
Bunun adı sevgi, bağlılık vs değil ki bu bariz hastalık.. bugün birisi onunla evlenmedi diye intihar etmeye kalkacak yarın iş yerinde mobinge maruz kaldı diye..
Kimse için cana kıyılmaz ama bu kadar da sevilmemesi gerekiyor. Dünyanın sonu değil. Dünyada sadece 1 kişiyi severim mantığında olmayın. Yanlış bir iş yapmış, öteki tarafta cezası da var bu işin.
Sağlıklı bir psikolojiye sahip olmayanlar bunu yapar genelde. Uğruna ölecek kadar sevemem kimseyi, bu kötülüğü kendime yapamam.
Benim olmayan benim olmamıştır ve sevmemiştir zaten. Karşımdaki birinin öyle karar vermesi kendime zarar vereceğim anlamına gelmez.
Evlenmek için başkasını seçmişse onun gözünde değerim yok demektir. Neden değersiz olduğum biri için bunu yapayım?
Bir başkası için intihar etmek..
Hastalıklı bir düşünce.
Yola devam.
Asla!
Biri benim değerimi anlamadı ise neden canımı bir hiç için vereyim?
Allah korusun yürüsün gitsin ben sevdiğim için o deger ordan geliyor birde kendimemi kıyacam
Neden birisi için hayatıma son verin delilik bu, yolu açık olsun derim yoluma devam ederim
İntihar etmezdim belki ama bu durum beni aşka küstürürdü
İntihar asla etmem de çok zoruma gider 😥 demek ki beni sevmiyor muş derim yoluma bakarım
Hayır tabi ki. Rabbimin vermiş olduğu canı hiç bir fanı uğruna hiç etmem..
Fâni**
Yazık çok çok üzüldüm yaa, gözlerim doldu valla. Kaldıramamış demek ki.
Çok saçma biri için ölmek bu aşk sevgi değil takıntı
Kendi canıma kıyacağıma onların canına kıyarım falan dermişim
Ikisini de mezara koymak varken niye kendimi oldureyim ki
Kimseyi takıntı yapmam yoluma bakarım benden değerli mi
Yargılamayayım diyorum ama bunun adı aşk değil böylelerinin psikolojisi bozuk oluyor genelde.
Hayır defsin gitsin
Üzülüyorsun sonra unutuluyor knk. Sorun ne biliyor musun ya hayatları çok kötü birine bağlı yaşıyorlar ya da gerçekten akılları yok …
Biri için hayatımdan vazgeçmem. Depresyona falan girerim en fazla
başkası ile evlenen zaten seninle hiç olmamış, hayatta ne zaman sktretmeyi öğrenirsen işte o zaman hayat çok daha güzel olur.
Yok ya bulunmam karaktersiz 😂
Şehri terk eder yeni bir sayfa açarım evet canım çok yanar ama Allah büyük
Ölürüm sonra yine dirilirm
Büyük konuşmamak lazım bu konularda.
Yok değmez erkek için
Hayır hayat onunla değil , nasip ve kısmet işi
hayır, karaktersiz biri için üzülmem
Gercekten takı gönderirim gerçekten
kimse için intihar etmeye değmez
Ya yok düğünde giderim altın takarım
Hep absürt abartı şeyler de seni buluyor
Değmez kimse o kadar değerli degil