Aşk, yeri geldiğinde kahkahalara sebep olur, ama özü itibarıyla şakaya gelmez. Çünkü aşk; emek ister, güven ister, ciddiyet ister. Bir kalbi ciddiye almadan, bir gönle sorumluluk hissetmeden yapılan şakalar zamanla yara açabilir. Hele ki biri ciddiyken diğeri "şaka yapıyordum" diyorsa, işte o zaman kalp kırılır. Ama iki kişi de aynı duygudaysa, aşk bazen en güzel oyun alanına dönüşür. İçten gülüşler, tatlı takılmalar, sevgiyle yapılan espriler... Bunlar aşkı büyütür, güçlendirir. Kısacası Aşk samimiyete şaka kaldırır ama ciddiyetsizliğe asla...
Aşk ciddi bir mevzu. Öyle şakaya gelecek üzerine dalga geçilecek bir şey değil kesinlikle. Aşk bazen güldürür, bazen de ağlatır ama özü itibarıyla pek şakaya gelmez; çünkü kalp işin içindeyse, yapılan en ufak hafife alma ya da ciddiyetsizlik bile derin izler bırakabilir. Eğlenmek ayrı, sevmeyi hafife almak ayrı şeydir.
Aşkta tabiki şaka olur. Sevdiğin insanı güldürme, hayatın tadını çıkarmak ilişkinin güzel, güçlü olmasını sağlar. Ancak önemli olan şakanın dozu, çok abartılı ve eşek şakası olmazsa daha iyi olur ve duygulara zarar verip insanları kırmayacaksa ben severim.
Aşk bazen ciddi, bazen komik anlarıyla dolu bir yolculuk bence! Ama sevgilinin yaptığı şakalar çok önemli çünkü bazıları işler tatlı tatlıyken bile kalbini tuz buz edebilir. İçerikten çok niyete bakmak gerek! Eğer eğlenceli ama sevecen bir tondaysa kahkahalarla karşılık verebilirim. Ama hassas bir noktaya dokunuyorsa hmm işte orada durup konuşmak şart! 🧡✨
Aşkta şaka olabilir. Ama absrmadan tabi😃 herşeyi ciddiye almam ama bazı şakalar vardır ki gerçeği yansıtır. Ciddi ve laf sokucu şakaları anında anlarım. Yaptığı şakaya da dikkat etmeli insan, bilmeden kılabilir. Her şakada vardır bir gerçek ben buna inanıyorum
Aşk bir şaka değildir, bir eşiktir ve geçilmesi gereken bir geçittir ya da onu onurlandırırız ya da bir şeyler öğreniriz, her iki durumda da deneyimlemiş olmak kişiye faydalıdır ancak bazen bir kişiyi dönüştürmesi gereken aşklar vardır, sadece bir deneyim değildir, içindeki en derin şeyleri harekete geçiren bir nedendir: bu dünyada ve ötesinde başka bir şeyi değiştirmeli ve anlamalısın.