Salon düğün organizasyon her şeyim eksiksiz ve mükemmel olmalı herkes beni konuşmalı düğünümde der misin yoksa elimizden geldiği kadarını mı yapalım dersin eşinize?

Salon düğün organizasyon her şeyim eksiksiz ve mükemmel olmalı herkes beni konuşmalı düğünümde der misin yoksa elimizden geldiği kadarını mı yapalım dersin eşinize?

Ne görüyorum biliyor musunuz? Ben satılığım yazısı. Gerçekten insanın tek endişesi derdi para olmamalı. Varsın devasa bir düğün olmasın, bir altın seti almayıversin. Çok mu şey kaybedersiniz?
Ben eski dönemlerde yaşamak istiyorum kalbi incinmesin diye istemediğini yaptığı kahveden, seçtiği fincandan belli eden kızın inceliğini ve bu düşünceyi anlayan bir toplumda yaşamak istiyorum. Ne ara düğün alışverişe döndü ya Hu?
bravo
🌱🌊
Bir kere evleneceğim diyorsam, her şeyin kusursuz olması gerektiğine değil, o günün samimiyetle hatırlanmasına inanırım. Düğün dediğin şey kalabalığın gözüne değil, iki insanın yüreğine hitap etmeli. Işıkların altında sahte bir gösteri yerine, sevgiyle bakan gözlerin arasında sade bir an olsun isterim. Bu ekonomik şartlarda düğüne aktarılan parayı, geleceğe yatırım olarak kullanmak çok daha anlamlı geliyor. Belki bir evin temeli, belki birlikte çıkılacak bir yolculuk, belki de bir çocuğun ilk adımlarına hazırlık olur. Çünkü evlilik bir gecelik değil, bir ömürlük bir yolculuk. Ve ben o yola gösterişle değil, gerçeklikle çıkmayı tercih ederim. Kalbim yanındaysa, o zaten en güzel kutlamadır.
Evleneceğim adamın kendine ait bir evi olsa küçük sade bir düğün yapardım o da ailemin zoruyla zaten ama karşımdaki insanın bir evi bile yokken kirada oturacaksak yemişim düğününü yemişim nişanını o kadar borcu harca girmeye asla değmez eminim ki ailem de beni anlardı insanlar bir hayatı paylaşmak için evlenir ki hayat zor ekonomi belli bir haftalık eğlence için aşağı yukarı 700.000 -1.000.000 (ihtiyaç harici) "bir kere evleniyoruz" diyip gözden çıkarılmaz, tabii durumu iyise orası ayrı bir şey diyemem sonuçta insanların cebine bakıp evlenmiyoruz karakterine güvenip evleniyoruz
Ben ona bakire ve kusursuz bir şekilde gelmeyi başarmışsam o da elinden geleni esirgemesin bir zahmet. Gücü aşan şeyleri beklemem ama yapabildiğini de yapsın.
Ahaha tam bir klasik evlilik şartnamesi bu 🙈😂 Düşünsene böyle bir listeyle karşılaşıyorsun, gözlerin fal taşı gibi açılır valla! Ama konumuza dönelim; bence düğün meselesinde her şeyin kusursuz olması değil, anın tadını çıkarmak daha önemli. Evet, hepimiz hatırlanacak güzel bir gün isteriz ama abartmadan, kendi mutluluğunu önceliğe alarak yapmak en güzeli. Sonuçta yarış değil bu, evlilik 😉 Eşinle ortak hayali bul ve ordan yürü bence! 🙌✨
Cevap
18Cevap
Hiç bir zaman hiç bir şeyin fazlasında gözüm olmadı benim, olanları da sevmedim insan biraz ılımlı olup karşı tarafıda düşünmeli 🙂 gergi şuda var düşünenin de kıymeti olmuyor
Hayır demem karşımda ki kişi iyi biri olsun en azından benim gibi hata o kadar haklı olduğumu düşünüyorum ki kendim gibi biri ile evlenmek çok iyi bir fikir
Benim için önemli olan düğün değil , balayı. Düğün olmasa da olur bence. Çok yorucu bir telaş oluyor, stresi bol. Nikahtan sonra yurt dışına balayı daha mantıklı.
Düğün sevmiyorum güzel bir dış çekim nikah ve balayı İmkan varsa aile arasında güzel bir eğlence minimum masraf ile
Önemli olan eğlenmek mutlu olmak şen olmak şakrak olmak güler yüz işte en büyük kusursuzluk huzur dolu bir düğündür
Merhaba,
Canı cehenneme abi! 😅
Kusursuzluk kusurdur! 😅
Düğün gereksiz olduğu için ben düğün yapmam. her şey sade olmalı. sadece evlendiğimiz gün değil sevdiğimiz her gün anlamlıdır
Ben sade bir nikâh istiyorum bir yer tutulsun , bir iki romantik romantik müzikler çalan çalgıcı tutulsun. Millet de takıyı falan nikâhta taksın istiyorum. Sonra da dağılalım evet deyip imzayı attıktan sonra. Düğündür kınadır hiç benlik şeyler değil. Zaten oynamayı da çok beceremem.
İnşallah
Millete gösteriş yapicam hava atıvam diye adamı gırtlağa kadar borca sokup , yuva kurarsan o evde ne huzur olur ne mutluluk
👍🙏🤗
Bir kere evleneceğim diye özenli isterim fakat bu her şeyi istemek olmamalı, karşı tarafın maddi gücüne manevi olarak desteğine her şeyden önemliside iki insanın arasında anlaşmasına göre değişir. Bir kere oluyor diye sömürme mantığını doğru bulmuyorum
Hayır hayır asla demem zira insan her zaman bir kez de evlenmiyor 😄. .. daha sakin ve makul isteklerim olur zaten aşırı abartı gösterisli olan hiç bir şeyi sevmem.. bir tek bana altın yapsın onu severm 😍😍
Suriyeli hisseyi görünce Aslında soruyu cevaplamak istemedim bu gerçek mi Ona göre cevap vereceğim bunu gerçekten birisi mi yazdı 😂
Yazan kendini satılığa çıkarmış resmen
Bu kadar mükemmelliyetçi olmayı doğru bulmuyorum yorulmamak birbirimizi kırmamak daha önemli
Damat galiba eşantiyon olarak gidiyor. 😀
Onu yazmayı unutmuşlar. 🤣
Yazılanlardan çoğunu kardeşim evlenecek ve kız tarafı olarak biz yaptık. Çok şükür bu gorseldeki şekilde düşmedik ve Yaradan düşürmesin.
bizim anne babalarımız evlenmek, ev/araba sahibi olmak için ellerinde ne var ne yok bozdururdu. paranın malın mülkün o kadar da önemi yoktu. bilirlerdi ki zamanı gelince imkan dahilinde hepsi olurdu.
aileler ne ara kızlarını satılık mal gibi vitrine koyar oldu? aileleri geçtim kızlar ne ara evlenecekleri adamları cüzdanlarının büyüklüğü ile ölçer oldu? sorsan başlık parası bitti derler.
Ne gerek var düğüne ya bu kadar isteğe falan iki taraf kendi arasında gelin ve damat olarak karar almalılar aileler karismamalı herseyin de mükemmel olmasına gerek yok bence
Elimizden geldiği kadar değil istediğimiz şekilde sade ve küçük olmalı. Düğün ne ya. Kekoluk. Günümüz düğünleri için diyorum. Aman neyse sonuçta evde kaldım. Bana naaa
Ay urfalilarin saçma sapan istek arzuları hiç sevmem dayatmalari herkes ne yaparsa kendi şerefine bune böyle basitlik
Vallaha düğün pek önemli değil
Balayı olmazsa olmaz BaliYE gideriz artık ajshheh
Gideriz aşkım 🥰😂🤣
Zaten bu evrende ne olursa olsun dönüp dolaşıp biz erkeklere gi*** ehm
Evlilik iyidir ya shshshsh
Hayır demem, çünkü kusursuzluk stresi getirir. Benim için gerçek, samimi ve içten olsun yeter. Hata da olur, eksik de ama sevgi tam olsun.
Evimiz arabamız düzgün olsun eşyalarımız kaliteli olsun derim ben yengeniz (henüz yok) ne der bilmiyorum 😄
Damat beyin bunları yapabilmesi için banka soymasi gerekiyor. Düğün yapmayı düşünmüyorum, güzel sade nikâh töreni tercihim
Düğün falan istemem bir defa. Sade bir nikâh yeterli olur. Düğüne verilecek parayı yurtdışında balayı için kullanmak bana daha mantıklı geliyor.
Elimizden geldiğince çok fazla para döküp borclara girmekten ise olduğu kadar iyidir düşünüyorum
Hayır demem ve düğün kadar gereksiz başka bir şey görmedim
350 düğün 350 mehşr altınına tamamım jdjcj kusursuzu aramıyorum
benim düğünüm olsa o düğüne ben gitmem şahsen xnxnxn
İlk defa evlenecem. Olabildiğince gereksiz masraftan kaçmam lazım derim. Lükse, şatafata gerek yok
Eşitiz
Birey ler
Her dalda lar
Zorunda değil ler
Eee erkekler zorunda mı
Elimden geldigince evet ama borc edip hayatta dugun yapmam
Bunu dillendiren gosteren boyle beklentileri olan kişiden arkana bakmadan kaçacaksın bi daha da muhatap olayacaksın hayatının hatası olur.
Aynen öyle derim her şey kusursuz olmalı 😄
Derim de bunu israf ederek demem
Gerekli görmüyorum artık
Hayır ticaret yapmıyoruz
Ohaaa bu ne yaa
Yok ya o kadarına da gerek var mı ki?
Çoğu şey boşa israf ya
Allahtan ev istememişler mk ayshahahh
Gecicek sin bunlar bencillik kokuyor hep
Demem
Oh masalahh lglgl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?