Bu durumda ne yapmam gerek? anlatmasam neler olur?

Ben bir is yerinde calisiyordum. (Yil 2023) orada bir cocuk vardi yasi benden kucuk. Ilk baslarda hoslanmiyordum ama zaman gectikce sevmege basladim is yerinde bu cocugun benden hoslandigini biliyordular ama konustugumuzu bilmiyolardi. Neyse bir kac ay sonra yakinlasma oldu aramizda. Evine gittim bir kac kez (( yanlis yaptim biliyorum. Birlikte olmadik ama bazi seyler yasandi. Askere gidecekti seni beklerim dedim oda beni bekleme baskasini sev mutlu ol dedi.2023 sonlari falan isten ayrildi ben ona yaziyordum gunlerce cevap vermezdi artik dayanamadim iletisimi kestim ( ayrildik yani. Bir kac ay sonra o is yerinde bende once calismis biri geri dondu. benden hoslaniyordu. 3 4 ay sonra itiraf etti iliskimiz basladi ( onla iliskimiz basladiktan sonra eski cocuk yazdi keske seni beklerim dediginde bekle deseydim senin gibi birini kaybettim dedi bende evet artik cok gec dedim. Telefon numarami degistirdim. Askere gitti sonra donmus is yerine gitmis bende ayrildim o is yerinden ama sevgilim orada calisiyor 1.6 senelik ciddi iliskim var. Bu eski gittiginde ordaki kizdan beni sormus. Oda tabi iletisimi kestigini soylemis ama aslinda cok yakiniz. Oda beni facebooktan buldu mesaj yazdi cevap vermedim istek flan atti. Ben sevgilime bunlari anlatmadim. 10 sene onceki iliskimi anlattim takildi kaldi keske anlatmasaydin demisti. Simdi cok korkuyorum gelip ogrenipte bir seyler soyler diye ben anlatirsamda kaybedecegim. Nolur yardim edin ne yapmam gerek?
Siz olsaniz ne yapardiniz?
Bu durumda ne yapmam gerek? anlatmasam neler olur?