Evli bir erkek evli bir kadına hoşlandığını belli ettiğinde duygularının aşk mı olduğunu yoksa maceramı aradıgını nasıl anlarım?

birisi var çarpıştık 2 yıl önce ve o anda benden etkilendiğini düşündüm sona bir kez daha gördüm bir anlık bakıştık.6 ay önce ortak bir ortamda karşılaştık 15-20günlük bir ortak ortamdı direk iletişimimiz yoktu. ilk karşılaşmamızın ertesi günü selam verdi almadım yoluma devam ettim. daha sonraki günlerde nereye otursam yanımda ya da sürekli yanımdan yürüyüp geçiyor kendini sürekli belli ediyor bir kez kaçamak bakışımı yakaladı kendi kendine gülümsediğini gördüm. nasıl konuşuyorum merak ediyor sanırım kulak kesilip uzakta da olsa duymaya çalışıyor. ona aynadan bakarken bir kez yakalandım oda aynadan bana bakıyormuş. birkezde yanımdan geçerken gözgöze geldik ışıl ışıldı gözleri o an heyecandan öleceğimi sandım. ben evliyim tüm bunlar olurken boşanmak üzereydim onu tanımıyorum ama eşiyle gördüm uzaktan. sonra eşim boşanmak istemedi çocuğumuz için herşeyi yoluna koyduk kendimi değiştirdim oda kendini değiştirdi ancak ben diğer adama aşık oldum ne zaman görsem ilgisini belli ediyor ancak niyetini gerçekten anlamak isterdim maceramı arıyor yoksa oda benim gibi gerçektende aşık mı oldu nasıl anlayabilirim platonikte olsa böyle olmasını isterdim
Evli bir erkek evli bir kadına hoşlandığını belli ettiğinde duygularının aşk mı olduğunu yoksa maceramı aradıgını nasıl anlarım?