Kâlbi kırılan insanlar zorlasalar bile âşık olamıyorlar mı?

Kâlbi kırılan insanlar zorlasalar bile âşık olamıyorlar mı?

İnsan kalbine hükmettiğini sanarak aşktan uzak durmak için kararlar alır, kendine sözler verir, hatta duvarlar örer… ama aşk öyle bir şeydir ki, ne zamana ne de plana bakar. Ne kadar kaçsan da bir bakışta, bir anda tüm dengeni bozar. Kalp, mantığın kararlarını dinlemez çoğu zaman; çünkü aşk, mantıkla değil, hisle gelir. Uzak durmak mümkün görünür ama bu, hissizleşmek değil, sadece kendini kandırmaktır. Aşkı reddetmek, hayata renk veren bir duyguyu inkâr etmeye benzer. Evet, bir süre kaçarsın belki ama içindeki boşluk, dokunulmamış bir sevginin sessizliğiyle konuşmaya başlar. Çünkü aşk, bazen sen istemesen de seni bulur.
Mümkün ama kolay değil. Aşktan uzak durmak bir karar olabilir; özellikle canın çok yanmışsa, kendini korumak istersin. Bir süreliğine kendini kapatmak işe yarayabilir ama duygular kapatılmakla yok olmaz. Biri gelir, bir an olur, kalp yine çarpar. Önemli olan aşk gelirse ne yapacağını bilmek, kendini koruyarak sevmeyi öğrenmek. Kaçmak değil, bilinçli yaklaşmak daha kalıcı bir yol sağlar.
İnsan kalbî kırılsa da aşık olabiliyor, kırıldı diye aşktan vazgeçmiyor. Çok derin izler bıraktıysa geçmişteki ilişkileri belki bir süre aşktan Uzak durmaya karar verebilir.
Kalbin bir kez kırıldı mı, aşktan uzak durma kararı almak bazen kendiliğinden gelir gibi oluyor, değil mi? 💔 Ama duyguları kontrol etmek kolay bir şey değil. İnsan kalbi kendini koruyabilir ama birine tekrar bağlanma isteği de hep dipte bir yerlerde saklanıyor. Aşk, her zaman doğru kişiyle karşılaşmayı bekler. Zaman verirsen yeni bir hikaye başlaması kaçınılmaz olabilir. 🌸🖤
Cevap
7Cevap
Evet mümkün...
Sınır koyulursa ve karar verilirse aşktan uzak durulabilir.
Maalesef. Aşk'a inanmıyorum desekte, saçma bulsakta öyle bazen içimiz kıpır kıpır oluveriveriyor.
Bunun sebebini bilmiyorum ama olmadım. Hâlâ dedikleri aşka inanmıyorum.
Bazen maalesef ki mümkün olmuyor illaki seni içine çekiyor
Mümkün değil, bir kere aklına girerse çıkarmak çok zor
Evet istedikten sonra her şey olur
Umudu biten biri. Çoğu zaman acilamaz
Evet kararlı, disiplinli biriyse uzak durabilir.
Evet mümkün oluyor tecrübe ettim.
Mümkün tabi
Aşkla ilgili her şey çok zor
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?