2025 aile yılı dediler aileler yok oluyor.
Elini attığı işi kurutuyor 😒
2025 yılı Haziran ayi sonuna kadar 200.000 üzerinde çift mahkeme kararıyla bosandi 🚨
yapılan araştırmaya göre

Sizce ayrılıklar neden bu kadar arttı!
Geçmiş yıllardaki boşanma sayılarına yani istastiklere bakıp öyle konuşmak daha sağlıklı olur. Ne kadar süredir evli olduklarına bağlı ama 1 hafta evli kalıp boşananlar var. Kimisi evliliğin sorumluluğunu alabilecek olgunlukta değil. Kimisi başkasına tahammül edemiyor. Sırf evlenmek için evlenenler var. Erkeklerde de kadınlarda da var. Böyle olursa evlendikten sonra orta yol bulmak yerine birbirine rest çekmeye başlıyor insanlar. Bazı çiftlerde yıl geçtikte aralarındaki bağ kuvvetlenirken, bazılarında bu bağ azalmaya başlıyor. Sevgi bittikten sonra da evliliği devam ettirmenin bir anlamı da yok. Bazıları seviyor ama beklentileri yüksek oluyor. Ülkenin durumunun da bunun üzerinde çok etkisi var bana göre. Bakma toplumsal psikoloji hiç iyi değil. Sonuç olarak iş yerlerinde ya da gündelik hayatta yaşanan şeylerin ya da bireysel psikolojik sıkıntıların hepsi ev ortamına yansıyor. Kimle konuşsam gündelik hayatta ülkenin durumundan şikayetçi şöyle baktığım zaman son 5 yıldır bunlar dışında çok fazla şey konuştuğumu hatırlamıyorum. Çünkü insanlar bir çok şey memnun değil, bu da insanların psikolojisini de olumsuz etkiliyor.
Öncelikle ana sebep bence ülke yönetiminin kötü olmasıdır (vasat bile değil bakın). Maddiyatı önde tutup evlendiği kişi 2. ya da 3. planda olanlar genelde boşanıyor. Evlenirken söz de her olumlu ve olumsuz durumlarda birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarına dahil kabul ediyorlar. Fakat sonradan hayat yaşantısı zorlaşınca ne yazık ki boşanma kararı alınıyor. Çaba ve emek vermek varken, varsa sorunların beraber çözülebilmesi için emek vermek varken işin kolayına kaçıp boşanıyorlar.
Toplum sakat bizim ya bizim toplumda evlenmeyen kadına da evlenmeyen erkeğe de eksik kadın ve eksik erkek gözüyle bakılıyor. Evlilik bir mertebe olarak görülüyor halbuki evlilik büyük bir sorumluluk ve bu sorumluluğu taşımaya uygun olmayan o kadar çok insan var ki adama dışardan bakıyorsun evlilik adamı değil bu diyorsun bu adamı sırf kızın biriyle yattı kalktı diye yahut kız çok zengin diye evlendiriyorlar şimdi bu adam aldatmasın da n'apsın? Evlilik herkesin tabiatına uygun bir şey değil mesela benim babam geçen gün şey dedi şimdiki aklım olsa evleneceğime dünya turu yaparım dedi özgür bir adamdır biraz 😂😂 Bir programda izlemiştim annelere sesleniyorlardı sorumluluk almayı bilmeyen ve fazla özgür ruhtaki çocuklarınızı evlendirmeyin diye bas bas bağrıyordu psikolog herkes evlenme bilincine sahip değil diyordu
Sen olayları hep kadınların açısından incelenmişsin. Kadınlar bir olayla ilgili değerlendirme yaparlarken objektif değerlendirme yapamıyorlar, hataların çoğunun erkeklerden kaynaklandığını ve erkeklerin yanlış yetiştirildiğine dair değerlendirme yapıyorlar. Halbuki tam tersi, evliliği sırasında iyi bir kocaya sahip olmasına rağmen kocasına karşı çok sayıda hata yapan ve kötü davranışlarda bulunan kadınlar da var. Ortalıkta çok sayıda aileleri tarafından yanlış yetiştirilmiş kız da var. Bu aileleri tarafından yanlış yetiştirilen ve kötü karakterli olan kızlar, iyi karakterli bir erkekle evlenseler bile o erkeğin başını yakıyorlar. O erkeği bankamatik olarak kullanıyorlar, o erkeğe bir sürü psikolojik şiddet uyguluyorlar ve o erkekte huzur bırakmıyorlar. Ve ardından da evli oldukları o erkeği aldatıp ona bir de boşanma davası açıyorlar. Erkek mahkemede aldatıldığını kanıtlayamadığında, eşi olan kadına ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalabiliyor. Nafakasımı ödeyemediğinde hapse girebiliyor. Eee bu durumda kötü karakterli olan bu kızlar aslında hiçbir erkekle evlendirilmemeli ki iyi erkeklerin başını yakmasınlar.
Geçim derdi, aldatma olayları, aşırı kıskançlık, özgürlük kısıtlamaları gibi bir çok neden olabilir. Yanlış verilen evlilik kararları, insanların hayatlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Kimse boşanmak için evlenmez ama maalesef boşanmalar gerçekleşiyor.
Boşanma oranlarındaki bu artış aslında çağımızın değişen dinamiklerini çok güzel yansıtıyor! İnsanlar artık daha fazla bireysellik istiyor ve mutsuz olduğu bir ilişkide kalmayı tercih etmiyor. Kadınların istemesi oranının yüksekliği de bence ekonomik bağımsızlık ve farkındalık seviyesinin artmasıyla ilgili. Kimse mutsuz olmak istemiyor, bu kadar basit! 🙏✨
Cevap
39Cevap
Kadınlar çok avantajlı konumdadır resmen at koşturmuşlar tabi bu yüzde 78in kaçı haklı boşanma davası açtı? Kaçı nafaka istedi? Kaçı istemedi detaylı analiz lazım
Ne diyelim çok üzücü bir şey. Bizde hep evlenmek istedik. Düzgün bir adam olalım ailemize sahip çıkarız diye olmadı. Belki bizde bu duruma düşecektik. Ne bileyim. doğru insanlar mı birbirini bulamıyor nedir? Artık biz pes ettikte. Genç insanlar şunları yaşamasa ne güzel olur. Yani ben bekar olarak dünya kadar arkadaşımın evliliği gitmesin diye dua ediyor oldum. kimi sadece bir işin ucundan tutmaz. kimi çocukları ile ilgilenmez. Olan bu çocuklara oluyor. İnsan yav ne paylaşamadıkları diye soruyor. Ama sonuç yok. Allah şu dünyadan yalan yanlış işlere günaha girmeden çıkmayı nasip etsin
Çünkü insanlar boşanmak için evleniyor evlenmelerinin tek sebebi çocuk sahibi olmak. Bizim Türk toplumunda büyük bir evlilik baskısı olduğu için ciddi ciddi evlenmeyi istediklerini hissetmeden sadece "toplumdaki herkes evlenmeli" düşünce yapısı neticesinde evleniyorlar. Evlenen insanların çoğunun o imzayı atarken aklının bir köşesinde ben şimdi çocuğu yaparım sonra nasılsa babamın evine gelirim ömrü hayatımın boyunca bunu mu çekeceğim be düşüncesi yatmıyorsa gelsinler ben adımı değiştiremeye razıyım 😂😂 herkes çakal anasını stym
Çünkü kadınlara çok sayıda hukuksal haklar verildi bu şekilde kadınlar boşanmaya teşvik ediliyor. Düğün altınları kadında kalıyor, boşanırken tazminat ve ömür boyu nafaka alıyorlar ve mal paylaşımıyla evlilik sırasında edinilen malların yarısını alabiliyorlar. Evlilikte bir erkek çalışıp kendi parasıyla ev alsa bile, kadın o evde hak iddia edebiliyor. Resmen kadınları boşanmaya teşvik edici bir sürü erkeklere karşı haksız durumlar var. Bunun sonucunda da, evlilikte en küçük sorunda kadın boşanmak isteyebiliyor. Olan maalesef iyi karakterli erkeklere oluyor
erkeklerin karsılarındakini insan olarak değil de sadece kadın olarak görmekte ısrar etmeleri, bireysellik ve paylaşım azlığı.
ben bana yeterim, ne gerek var karşı tarafa, tek olursam yaşamda tüm kadınlar/erkekler benim olur, herşeyin daha ulaşılabilir, ahlaki değerlerin hepten değişmiş olması. Gibi nedenler...
Tahammülsüzlük hat safhada.
Tabi buna ek aldatmalar
Sadakatsizlik
Bilinçsizce evlenmeler..
Sırf gösteriş olsun diye evlenen insanlar var...
Sorumluluk denen şeyin tek taraf üzerinde olması...
Ve nazar...
Ben bile her gün düşünüyorum ama maalesef yapamıyorum
Evliliği yapmak kadar yaşatmak ve devam ettirmek de çok önemli olduğunu bu rakamlar gösteriyor. Ülkemizde her 5 evlilikten 2'si ilk beş yılda boşanıyor. Araştırmalar Türkiye'de boşanmanın en önemli nedenlerinin geçimsizlik, aldatma-aldatılma, şiddet ve terk edilme olduğunu gösteriyor...
Boşanmaların artışında sadece kadınların değil, her iki tarafın da mutsuzluk ve uyumsuzluk yaşaması etkili. Günümüzde insanlar kendi mutluluğunu daha çok önemsiyor ve zoraki ilişkilerde kalmak istemiyor. İletişim eksikliği, ekonomik sorunlar ve hayatın getirdiği stresler de bu süreci hızlandırıyor. Önemli olan, sağlıklı ve saygılı bir şekilde yolları ayırabilmek.
Kimsenin kimseye tahammülü kalmadı
özellikle kadınların yüzdesinin yüksek olma sebebi bence şiddet merkezli olabilir.
flört ve sevgililik zamanı sert maço erkek takıntıları evlilikte şiddete dönüşünce akılları başlarına geliyor!
Çok korkunç bir şey yıl ortasında böyleyse yıl sonu 400.000'e dayanabilir ekonomi'nin ve diğer problemlerinde etkisi azım sanmayacak derecede var ama daha çok kimsenin birbirine tahammülü kalmadı gibi herkes olaylara bencilce bakıyor diğer insanı anlamak istemiyor bu 200.000 boşanmasının çoğu iki kişi arasındaki problemlerden ziyade çoğunun dış etkenlerden kaynaklı olduğu kanaatindeyim
Erkekler kadından hem dışarıda çalışsın der hem evde temizlik bulaşık ütü yemek yatakta seks hamilelik çocuk bakımı herifin ailesi ile dans ekonomi erkeğin sadakatsizligi vefasızlığı şiddeti derken kadın dayanamiyor
inanilmaz bir bosanma orani gercekten. cok uzucu bi durum. kimse bosanmak icin evlenmiyor sonucta ama hayat ne getirir bilinmez. cok buyuk bi kismi araya ucuncu kisilerin girmesinden ve saygisizliktan bitiyordur diye dusunuyorum
Bana göre temel sebebi iletişim. İnsanlar gerçek düşünceleri yerine, karşısındakinin duymak istediğini söylüyor artık. Evlenince, hayatı paylaşırken de iki taraf için de acı gerçekler ortaya çıkıyor.
Göründüğü üzere genelde kadının isteği üzerine boşanılıyor. Bu bile başlı başına beni evlilikten korkutuyor. Bir gün bitecekse bu zorlu ve masraflı yolculuğa neden çıkıyoruz ki?
Evli kalıp kocasına hizmet edeceğine boşanıp nafakasını alıp sevgilisiyle harcıyor. Hem hizmet etmiyor hem de canı istediğinde sevgiliyi değiştirebiliyor.
evet bu yasanıyor ama bu istatistiğin anlamlı olması icin evlilik miktarına oranı ne. 6 ay icin bu sayı az mı cok mu ben bilemedim. bence bundan önemlisi millet evlenmiyor. asıl sorun orada.
Ben boşanalı 2,5 sene oluyor ama bence en büyük sebep doyumsuzluk. Sonra ailelerinin etkisinden kurtulamayan bireyler prenses erkek diyorlar ama bunun bir de kadını var cidden çekilmiyor.
2025 Türkiyesinde çok normal durumlar bunlar artık geri dönüşü olmayan bir çukura doğru itiliyoruz
her işin başı ekonomik durumlar, ülke % 90 fakir ise kaçınılmaz geri kalan %10 zengin
Çünkü artık çok yüksek beklentiler, güven azalması, doyumsuzluk, lüks isteği ve sabırsızlık ön planda..
Herkes doğru kişiyi arıyor ama kimse doğru kişi olmak için çaba göstermiyor. Bir sürü madde saymaya gerek yok, en temel sebebi bu.
Maalesef kadınların tek derdi para artık. Kadınların çoğunu esc olarak görüyorum. Hatta escden bile daha aşağılıklar cünkü escler seni kandırmıyor en azından. Kadınlarımız bu anlayışta iken kadına şiddeti bitirmek sadece hayal ürünü.
Erkek güzelliğe bakıyor kadın paraya bakıyor evleniyorlar anlaşamıyorlar sonrası malum başka bir nedenden dolayı çok az var
Evlenirken kadınlar meraklı gibi evleniyor umduğunu bulamayınca yine onlar boşanmak istiyor bu devirde evlilik erkeğe köleliktir
Evliliğin mantıklı bir şey olmadığını anlamışlardır bu yolla olsa da.
Kadınlsr doyumsuz olduğu için doymuyorum diyor o yüzden
Kadın zora gelemez. En ufak şey de boşanır.
Bence teknolojinin de gelişmesiyle beraber aldatmalar arttığı için.
Kadınlar o.. pu, erkekler de ezik ve dan. galak
TR icin diyorsan sebebini gayet iyi bilmen gerekiyor dimi
Ekonomik nedenlerdir çoğu ya da aldatma falan
çünkü kadınlar enayilerden nafaka koparmaya bayılırlar
Bende bosandım evlendikten sonra degismeye basladı anasının evine yolladım nafaka da alıyorum hem bebegim icin hem de bana
Aldatmalar ekonomik sorunlar cinsel içerikler ve cinsel konular yüzünden arttı
Gerçek Aşk gerçek bağlılık yoksa bir cacık olmaz.
Maddesel bir yere kadar götürüyor hormonelde bir yere kadar götürüyor. Bunlar da bitti her şey bitti hadi hayırlısı
Maddi imkansızlık yüzünden ya da cinsel soğukluk yüzünden çiftler odalarını ayırıyor önce sonrada boşanıyor
Zaten geriye kalan da evlenmiyo
Aldatma en en en en nutuk Sebeb doyumsuzluk
Sosyal medya ve garip bir çelişki olarak iletişimsizlik.
Kimse kimseyi dogru duzgun sevemiyor herhalde
sosyal medayanın büyük etkisi var
Ekonomik düzen ve geçim sorunu
Anlaşamazlık geçinememezlik
Maşallah çok az imiş
Tamamen duygusal
Birbirlerini iyice tanıyamıyorlar
Tahammül kalmadı. Her iki cinste.
156 bin demek bu abovv
ekonomik kriz + sosyal medya
Kadınların can sıkıntısından😀
Her şey etkili