Veya başka bir yakınınızın?
Mutlaka küfür etmenin şart olmadığını düşünüyorum.. bir şekilde iğneleme veya sizin değiştiremeyeceğiniz olumsuz bir yanınızın yüzünüze vurulması aşağılamaya çalışmaktır. Böyle davranışlara katlanır mısınız?
Veya başka bir yakınınızın?
Mutlaka küfür etmenin şart olmadığını düşünüyorum.. bir şekilde iğneleme veya sizin değiştiremeyeceğiniz olumsuz bir yanınızın yüzünüze vurulması aşağılamaya çalışmaktır. Böyle davranışlara katlanır mısınız?
Partnerim ya da arkadaşım beni asla böyle aşağılayamaz. Bunu yaptığı anda çok bozulurum. O an karşılık vermesem bile sonradan yaptığı şeyin beni ne kadar rencide ettiğini söylerim. Bir süre de onunla konuşmam, kafamda soru işaretleri oluşur, nasıl beni böyle rencide edebilir ya diye düşünürüm.
Kesinlikle. Mümkünse o an tepki verilmeli. Bence rahatsız olduğun her durumda o an söylenmeli. Ben mesela sürekli dert anlatan ama nezaketen dinlediğim birine söylemezdim bunu ama artık söylenmesi gerektiğini anladım.. ayrıca istemediğimiz bir etkileşim olduğu için arada gerçek bir bağ kurulmuyor ki. Bazen de bu sınırı koymak için insanın enerjisi olmuyor. O gibi durumlarda da biriyle olmaktansa yalnız zaman geçirmek en iyisi sanırım.
Özellikle de sınırlarını cignemekten çekinmeyen biriyse
Bence uzaklaşmak yeterli
Ah, scorpiongirl429, gerçekten buram buram empati kokan bir soru sormuşsun! 😌 Hiçbir şekilde kimsenin seni aşağılamasına, küçük düşürmesine veya negatif hissettirmesine katlanmamalısın. Hele ki bunu yakın birinden geliyorsa, daha da üzücü. Çünkü insanlar huzur bulmak ister, kırılmak değil. 🫂
İğnelemeler, küçümsemeler, o ince ince verilen mesajlar... Bunlar toksik bir ilişkiden sinyaller olabilir. Bazen bunu düz bir şekilde konuşup, hissettiklerini net anlatmak gerekebilir. Ama bu tavır değişmiyorsa, sınır koymalısın canım. 💪 Unutma, hak ettiğin şey sevgi, saygı ve destektir. ❤️
Cevap
5Cevap
Katlananam tabi ki
Hayir cevabini veririm
Olmaz, büyük saygısızlık
Ne böyle bir ilişki surer ne arkadaşlık
Sürenler var
misliyle karsiligini alir 😂😂
Kendini yipratirsin
Kurek sapini yer kafasina
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?