Bugün bu görselde ki yazıyı okudum çok etkilendim, gerçekten o kadar doğru ki bu imza atılır altına.

Bugün bu görselde ki yazıyı okudum çok etkilendim, gerçekten o kadar doğru ki bu imza atılır altına.

Bir ayet okumuştum ve beni çok etkilemişti.
Şöyleydi; senden giden şey zaten senin için yaratılmadı, senin için yaratılan şey ise senden asla gitmeyecek.
Çok kötü olduğum bir dönemde bu ayet bana ışık tutmuştu.
Ne zaman aynı sıkıntıya düşecek olsam bu ayet gelir aklıma ve rahatlarım.
Hangi ayet bu merak ettim
İsteyen insan var gerçekten sevince ömürlük sevip kâlpten sevince kesinlikle gelir, bir de bize lâyık olan insan var, ruhuyla, duygularıyla, aklıyla, özüyle, mayasıyla.. Bize o kadar lâyık değildir ki, Allah O'nun bize gelen yollarını ayırır, kapatır, esasen bizi kurtarır, hayatımızı arındırır. Kimi insanlar birbirlerine lâyık olmuyorlar, kendileri gibi mal olanlarda huzuru buluyorlar çünkü esasen onlara müstahaklar ve farkında bile olmadan b. elalarını buluyorlar. Bu tarz ibretlik kişileri gözlemlerken Allah'a sonsuz şükürler olsun diyorum çünkü o kişilerin benden gitmesi benim kurtuluşum oluyor gerçekten lâyık olunca ruhlar birbirlerini mutlaka çekip bulurlar, dönüp gelirler o tamamen lâyık olmakla ilgili ve özün benzer olmasına bağlı.
Aynen isteyen seven asla vazgeçmez ve gelir.
Babamın K-9 köpeği vardı, arkadaşına vermişti 3 kez geri geldi, çok uzak olmasına rağmen ve sonunda rüzgar'ı geri göndermedi.
Evet ve bazı insanlarda keşke sevgilerine bu kadar sadık kalabilse..
Senin yorumlarını seviyorum ya😄
@KelebekBlossom teşekkür ederim
Sevgi sadakat özveri bağlılık dediğimiz kavramlar anlamını yitirdi. Tanıştılar üçüngü gün seks yaptılar adına aşk dediler, dördüncü gün ayrılıp allah belasını versin deyip beddua okudular. Altıncı gün yeni sevgili 10 gün yeni seks 15. Gün tekrar ayrılık. İnsanların tek amacı seks olmuş.
Saygı sevgi hoşgörü bağlılık sadakat inançlar edep ahlak merhamet bu değerlerin hiçbir manası kalmadı. Gerçekten bu değerlerle bezenmiş birini bulursanız ona sıkı sıkı sarılın gençler
Biz Berk ve Şenay!
Gerçekten çok dokunaklı bir hikaye… İnsan ister istemez, sevgi ve sadakatin ne kadar güçlü bağlar kurabildiğini düşünüyor. "Bizi isteyen bize gelir" sözü tam da buradan ilham alıyor gibi. Ama işte hayatta bazen yalnızca istemek yetmiyor, karşılıklı emek de gerekiyor. Yine de, bu hikaye gibi saf bir bağlılık, hepimize umut veriyor. 💕
Cevap
39Cevap
Geliyorda geliş şekli de önemli, keile görselde ki kuş kadar olabilseler. Bazısını tokatlayıp yollamak istiyorum
Gelir elbet bazen döner dolaşır orada burada dener de gelir ben onlardan sevmiyorum arkasına döndüğü anda bitmiştir benim açımdan dönmesi ile ilgilenmem
Bizim istediğimiz bizi bulmaz bize gelmez ama bizi isteyen kesin bize gelir ya yazısız Kural gibi bir şey oldu bu..
Bu yazısız kuraldan ziyade sanki " İlahi" bir kural.
Mesela " Ne pahasına olursa olsun motosiklet istiyorum" demiştim
O zamanlar motosiklet benim " sevgilim" di yol arkadaşımdı bana göre...
Ama ustalara para yedirmek +kredi borçları vs derken 5 yılım heba oldu. Bir de üstüne kolumu elime verdiler.
Yani demek istediğim " Bizim istediğimiz" Her zaman bize uygun olmuyor.
Ben tecrübe ettim defalarca...
Tabii ki gelir, gelmeli de. Gelmiyorsa zaten yeterince istememiştir. Bahane uydurur hep. Gerçekten seven, bahanelere sığınmaz, ayrı kalamaz.
isteyen gelir her türlü
Şahsen ben birinden gitsem ve bunu gerçekten istemeyerek zorunluluktan yapsam o kişi benim için degerliyse ne yapar ne eder ona geri dönmek için yol ararım uğraşırım çabalarım, kabul edilmesem bile zorlarim hatamı bilirim, şimdiki zamanda gidiliyor ve suçlu bizmisiz gibi kalıyoruz ortada yok ya sevda aşk sevgi değer vermek yok bu devirde maalesef
Kesinlikle gelir.. Yeter ki insanlar sevmeyi bilsinler.. Sen yok desende kapıdan almasan da bacadan girer yine gelir..
Açıkçası bir kız için bir ay ağladığımı bilirim.
" Git" demişti geri dönmedim.
Gururum her şeyden önce gelir 😎
@Frankenstein16 seven sevdiği için herşeyi yapar..
Eğer sevdiğin "Git" diyorsa o vakitten sonra yaptığın her şey " Taciz" e girer.
Ve Taciz, ağır bir suçtur.
Bir de" Kadının beyanı esastır " denilen bir ülkede kasmaya gerek yok bence...
@Frankenstein16 belki git derken tam tersini söylüyordur.. Aslında gitme yanımda kal demek istiyor belki de..
Zaten içerde yatanlar da böyle söylüyor...
@Frankenstein16 işte aynen kadını yani bir cinsiyeti bu kadar ilahlaştırırsan o cinsiyet diğer cinsiyetin üzerine oynar nasılsa yasalar benden yana diye oysa ki her iki cinsiyet te Allahın yarattığı kulu ve yasalar önünde eşittir
Yorumumun altından gider misiniz..
😂😂😂😎😎
Küçükken bunu yaşamıştım kuşbazlık hep içimde ukte birgün olur da bahçeli evim olursa birsürü kuşlarım olacak
hevesim kalmadı bende bizi isteyen gelsin gelmesin kendi halinde olmayı tercih ederim severim🎉
popüler kültürün dayatmış olduğu toz pembe hollywood filmlerindeki aşklar gerçek hayatta işe yaramaz. sağlıklı ilişki git gel le olmaz
Hayvanlarda öyle tabi de biz insanlarda bizi isteyen bizden bizi götürüyor bize de bir s.. kim bırakmıyor. Maalesef.
Buna inanırım gerçekten.. sana ait olan seni bulur.. öyle ya da böyle, er ya da gec gelir bulur
Evrende ki en üstün varlık İnsanın "insanlığı yitirince" geldiği durum hayvanlara bakıp gıpta ile bakar eder hale geldik
Burada bahsi geçen bi hayvan ve takdir ederiz ki her bakımdan çoğu insandan daha iyiler.
Alakası yok. Bir insan istenmediği yere niye gider. Kendisine saygısızlıktır.
yazacak bir şey kalmamış ki deee nerede onlar adres ver gidelim
Evet, eğer bir kuş kadar titrek bir kalbi varsa gelir...
Bencede isteyen gelir istemeyen her türlü bahaneyi bulur zaten
Evet, gelir ama istemiyorsa başkasına gider. O da sana ağır gelir.
Gerçekten istiyorsa gelir hiçbir zorluk seven insanı yolunda döndüremez
Yazı çok haklı bence de, isteyen çoğu şeyi yapabilir, istemeyen yalnızca bahanelere sığınır.
Evet sevmek gönül işidir gönüle giren gönülleri feth eder
Evet seven insan bahane bulmak yerine mücadele eder sonuna kadar
Bizi isteyen, zatenbizden hiç gidememiştir. Gelmesine engel bir şey yoksa koşa koşa gelir elbette.
Gelir... Gerçekten isteyene bahane yoktur. Bir yolunu bulur yine gelir hep gelir
Artık düşünmüyorum böyle şeyleri.
Kuş mu bekliyoruz.
O hiç gelmez.
Seven gelecek, gelir, gelmeli falan filan da. Ortada değecek bir şey var mı o kadar sevgiye. Yooo.
Bizi isteyen gelirde biz o bıraktığı yerde olurmuyuz muamma
Aynen öyle sizi isteyen bir yolunu bulur gelir.
Her bir harfine katılıyorum
Bizi isteyen bizi bulur
Gittim ben her seferinde kovuldum. Aynı bu kuş gibiydim ne oldu hiçbir şey.
Dogru cümleler severim 😄
Gelir de egosu izin verir mi?
İsteyen gelir istemeyen de reddedip gider
Gelir her halükarda
Kuşun enayilik bizim gibi
Doğru söz..
Gelmedi maalesef
Yok ya inanmıyoeum ben
Evet isteyen her zorluğu aşar yine de gelir..
Evet. İstemeyen de bahane bulur
İsteyen istediği yere gelir orada olur
Bilemedik ki kaçanı kovalamayı bir halt sandık
O ml kuş ben olabilirim
Gelir ama siz kabul etmezsiniz
Evet gelsin kesinlikle
İsteyen mi var yok ki
Bizi isteyen gelir evet net
Gelir
Küçükken bende beslerdim sjsjxkkd
Gelmiyor be 🚬
Evet kesinlikle