Arkadaşlar sık yıkamak saçı çok hızlı uzatıyor derler, ben bu günden itibaren her gün yıkamayı düşünüyorum, ama anlamadığım bir şey var; her gün yıkamak derken şampuanlı mı, şampuansız yıkama mı kast ediyorlar? Saçları sık yıkamak uzatır mı?
Merhaba 💖💖 Sağlıklı saç uzatmanın birinci kuralı sağlıklı beslenmeden geçer. Büyük bir bölümü proteinden oluşan saçları sağlıklı uzaması için dengeli beslenme, protein ve vitamin alımı çok önemlidir. Bunlara ek olarak, yıpranmayı önleyici ve canlandırıcı saç bakım ürünleri kullanmak, saçlarınızda oluşan hasarı önleyerek, saçlarınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Örneğin, Elidor Saç Bakım Yağları, doğal yağ içeren benzersiz formülleri sayesinde saçı saçları ağırlaştırmadan besler ve nemlendirir. Saçın ihtiyacı olan bakımı yaparak, saçı gün boyunca koruma sağlar. Saça derinlemesine nüfuz ederek güçlendirir. Saça parlaklık ve canlılık kazandırır.
Saçı uzatmak için yapılan işlemlerden biri de saçları sürekli yıkamak, evet doğru. Ama bunu isterken, önüne gelen her saç uzatmayı vadeden şampuan ve kremleri kullanmanı önermiyorum. Doğru ürünleri seçmek her zaman önemli! Saçlarını yıkadığın zaman sert biçimde yıkama, saç uçlarına zarar verme. Kırık saç uçları her zaman saçın uzamasını sağlıksız bir hale getirir. İmkanın varsa şekillendiriciler kullanma, saçı doğal haline bıraktığın zaman çok daha hızlı ve sağlıklı uzuyor.
Saçlarını sürekli taramanı tavsiye edebilirim sana. Saçları sürekli taramak, kan akışını hızlandırdığı için saç diplerini besler. Bu durumda saçlarının uzaması için bir formül. Zeytinyağı, Biberiye yağı, Argan yağı gibi yağlar kullanabilirsin saçlarına. Maske olarak, yumurta maskesi denemiştim, patatesin suyunu haşlayıp yumurta ile karıştırmıştım ve 15 dakika bekletip yıkamıştım. Bence, denemekte fayda var.
Saç kremleri kullanman da senin yararına olur. Hem saç diplerini, hem de uçlarını besler ve bakım sağlar. Sana saç bakım kremi olarak, Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serum Bakım Kremi'ni kullanabilirsin. İçeriğinde Çam Terebentin Yağı var ve yukarıda dediğim gibi, doğal yağlar saçı sağlıklı uzatmakta etkili. Sana kendi kullandığım kremi atayım; Umarım işine yarar. :)
Saçları her gün yıkamak çabuk uzatmıyor maalesef. Saç uçlarım yüzünden saçlarım geç uzuyordu. Uzayan saçlarımı da uçları yüzünden kestirmek zorunda kalıyordum. O günleri hiç hatırlamak istemiyorum. Uzun saç sevdalısı biri olarak saçımı en sağlıklı şekilde hemencik uzatan ürün arayışına girdim. Ve tabi ki buldum. :)
Saçlarımı hızlı uzatmak için Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar serum kremini kullanmaya başladım. İçerisinde bulunan çam terebentin ile saçlarım daha sağlıklı uzamaya başladı. Saç uçlarım kendine geldi. Sağlıklı uzayan saçlarım ile çok güzelim ben, kendimi iyi hissediyorum uzun saçla. Benim için çok çok önemli bir ürünün saçlarımı kırıklardan kurtararak uzatmama destek vermesi <3
Sen de saçlarını hızlı ve sağlıklı uzatmak İstiyorsan Elidor Sağlıklı Uzayan Saçlar Serum Bakım Kremi'ni bir dene derim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sağlıklı saçlar ayda 1.5 - 2 santim uzar. Bu kadar bile uzamıyorsa saç bakımında ya da beslenmede eksikler vardır. Dolayısıyla dışarıdan takviye gerekir.
Saçların hızlı uzamasına yardımcı olması adına günlük su tüketimine dikkat etmelisin. Günde 2 litre kadar su içmelisin. Her yıkamada saç diplerine masaj yapmalısın. 2 ayda 1 saçlarını uçlarından kestirmelisin ki saçlar kendini yenilesin.
Ayrıca Elidor'un Sağlıklı Uzayan Saçlar Serum Bakım Kremi’ni tavsiye ederim. Çam terebentin yağının faydalarını bu üründe fazlasıyla görebilirsin. İçeriğindeki keratin sayesinde saçı besleyip kırılmaları azaltan bu ürün hızlı ve sağlıklı saç uzatma konusunda da çok etkili.
Saçımı bir haftada bir yikardim neredeyse her gün duzlestirici kullanırdım ve sık sık kestirmek zorunda kalırdım. Sacim biraz olsun uzamazdi. Son kestirmemden sonra 3 aydır hiçbir ısı kullanmadim ve 2 günde bir sacimi soguk suyla yıkamaya başladım 3 ay önce omuzlarimin üzerinde olan saçlarım su an göğüs hizamin biraz daha altinda. Şunu unutmayın; kırık olmayan ve temiz olan saç çabuk uzar. Saclarinizin uçlarına da haftada bir zeytinyagiyla bakım yapabilirseniz sonuç mükemmel olacaktır.
Kendi yağı ile beslenmesine izin vermeliyiz saçların eğer illa yıkamak istiyorum diyorsan bir gün şampuan bir gün saç kremi ile yapabilirsin bu işlemi @Elidor by melisa şenolsun son çıkan serisi güzel mesela bunlar sana yardımcı olacaktır. Bir de aksamları argan yağı ile yağlayıp strecle 40 dk bekle yıka
saçın yağlanınca yıka.hatta dışarı çıkmıyorsa yıkama 1 hafta.saçın uzamasını dibindeki yağlar sağlar.beslenmene dikkat et protein ağırlıklı beslen.eğer çok yıkamak uzatsaydı neden saç için bitkisel yağlar satılıyo?saçını güçlendirmek istiyosan zeytinyağı ve yumurtayı karıştır saçında beklet bikaç saat sonra yıka.farkı görüceksin
Canim benimsacim cok yaglandigi icin hergun yikiyordum okul zamanlarinda suanda okullar tatil ve iki gunde bir yikiyorum inan hergun yikarsan pisman olursun tam bir olum sacin cabuk uzarama birgun yikamazsan sacina zeytinyagi surmus gibi yaglar asagiya dogru akar benimki daha yeni duzelmeye basladi artik hergun yikamiyacam zarar veriyo sacin kendi yaginada ihtiyaci varr
Şimdi saça su değmesi uzamaya yardımcı oluyor ama sen hergün saçlarını şampuana maruz bırakırsan saç diplerindeki yağları bitirirsin . Bu da saç dökülmesi, saçlarına zarardan başka birşey getirmez .
Hergün şampuan sürmek saça zarar veriri.Haftada 3 kez kaliteli eczane ürünü bir şampuan kullanman iyi olur.Bir de beslenmene dikkat etmen iyi olur.Saç uzaması için B12 ,folik asit gibi demir gibi şeyler gerekli.
hayır tam tersi, nasıl saçı yetersiz yıkamak saça zarar veriyorsa sık yıkamak da zararlıdır saç için. saçı kurutur saç güçsüzleşir ve dökülür. sana tavsiyem saçını gerektiği ölçüde sıklıkta yıkaman, bakım yapman ve 2 ayda bir kırıkları gidecek şekilde kestirmen. bunları yaparak saçının uzama hızını maksimuma çıkarabilirsin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Saç yağlıyken de çok uzar ama öyle hafif yağlı... 3 günde yıkarsın mesela tam ölçüde olur. Saçlarına kurutma makinesi vurma çünkü rüzgarda bile saçlar yipranip, kırılıyor. 5,6 ayda bir uçlarını hafif kestir kırıkları. Banyoda masaj yaparak yika mis gibi olur, uzar⛄
sacmalama istersen. s ben saclarımı 4 yıldır uzatıyorum diz kapağıma değiyodu kestirdim sacını 1 haftada 1 yıka vücudunu istediğin zaman yıka kirli sac yağlı sac sacı besler ve uzatır sacını asla örme sacını kurutma duzlestirme ıslakken tara banyodayken asla tarama
Saçı sık yıkamak sebum dengesini bozar daha sık yağlanır ama saçı uzatmaz. Uzatmadığı yetmezmiş gibi birde daha fazla şampuan kimyasal ürün kullanman da cabası.
Hafta da bir ve ya iki kere sampuan kullan. Saç kurutma makinası kullanma. Hafif nemli kalsın saçın. Argan veya soğuk sıkma zeytin yağı kullana bilirsin.
saçlarını her gün yıkama bu saçlarını daha çok yağlandırır bırak saçların normal yağını emsin illa saçlarını yıkamak istiyorsan da 2 günde bir yıka böylece saçların daha güzel ve daha hoş görünür
Evet ben 2 gune bir yikiyorum uzadi baya. 1 yumurta sarisi bir cay bardagi sut 2 Yemek kasigi zeytin yagi ve yarim limonla maske yapiorm ben her hafta cok guzel besliyor ve uzatiyor saci
valla burda yazanlar doğrumudur. Ben günde 2 kere yapa yapa 2 tel saç kaldı başımda (not resimdeki ben değilim :D 26 yaşımdayım)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ben her gün yıkıyorum ama uzatıp uzatmadığını bilemem hiç denemedim saçlarım belimde ama her gün yıkamaya alıştırınca hemen yağlanıyo ben bu yüzdn her gün yıkıyorum
Günlük yaşantına da bağlıdır. sadece yıkamakla olmaz. stresli ve üzücü günler geçiriyorsan uzaması yavaşlayabilir ve dökülebilirler. Sana Stressiz ve Üzüntüsüz Günler Dilerim.
Hergün yıkamak iyi değil saçın yağada ihtiyacı var sürekli yıkayarak beslenmesinide alıp götürüyorsun saçın yağlanma süresine göre 3 ya da 4 gün arayla yıkarsan daha sağlıklı olur 😹
Saçları hergün yıkarsan sudan dolayı hızlı uzar sıcak ılık soğuk su fark etmez soğuk su ile yıkarsan daha hızlı uzar dikkat et hasta olabilirsin duşa girdiğinde saçını sıcak suyla yıka bitirişi soğuk suyla yap
Valla benim saçlarım kıvırcık olduğu için her sabah yıkıyorum (şampuansız) şekil alsın diye mecburiyetten. İnanılmaz kuru hiç yağlanmıyor cansız duruyor. Her gün yıkamanı tavsiye etmiyorum 2 3 günde bir yıkarsan daha sağlıklı olur senin için
Elidor Ne Diyor