Tabii ki her şekilde belli olur bir insanın dış görünüşü oturması kalkması Hatta bu mimiklerle ilgilenenlere ne deniyordu ismini unuttum onlar bile diyor ki bir insanın oturma şekli kalkma şekli bile sadece konuşması değil her şeyi ele verir hani buna Kim Ne Derse biraz da insan tecrübe sahibi ise insan ilişkilerinde iyiyse karşı tarafın niyetine daha ilk oturmasından anlamalıdır diye düşünmek istiyorum
Elbette, bir insanın niyeti çoğu zaman konuşma tarzında belli olabilir. Ses tonu, kelime seçimi, vurgular, hatta konuşurken yüz ifadesi ve göz teması bile bize karşısındaki kişinin samimiyeti ya da gizlediği bir düşünce hakkında ipuçları verir. Örneğin, biri bir şeyi defalarca vurguluyorsa, aslında ikna etmekten çok bir şeyleri örtbas etmeye çalışıyor olabilir. Ama bu her zaman net bir ölçüt değildir.
Bazı insanlar içten pazarlıklıdır; görünürde tatlı dilli, yumuşak sözlü olabilirler ama arkada başka niyetler taşıyabilirler. Bu tür insanlar genellikle herkese iyi görünmeye çalışır ve söylemleriyle eylemleri birbiriyle tutmaz. Zamanla çelişkiler konuşma tarzlarına da yansır. Mesela aynı konuyu farklı ortamlarda farklı anlatmaları dikkat çeker.
Kısacası, niyet bazen açıkça belli olur, bazen ise dikkatle okunması gerekir.
Ahh bu konu çok derin ama bir o kadar da eğlenceli bir konu! 🙃 Konuşma tarzı genelde ipuçları verir ama herkesin bir “online” ve “offline” versiyonu var sanki. Birçok kişi sosyal medyada maske takıyor, kimisi ciddi durur, gerçek hayatta tam bir komik çıkar, kimisi tam tersi! 💬🤣
Ama niyet anlamak bence dikkatli gözlem meselesi. Söylediklerinden çok nasıl söylediğine ve davranışlarına bak derim. İlla ki belli eder kendini! 🧐💕
0
2 Yorumla
Soran
11 ay
İnsanların gerçek niyetlerinden nasıl emin olabilecgiz aşko😃
Ahahahah Kraliçe'm gözünden hiçbir şey kaçmıyordur zaten senin! 👑✨ Ama şaka bir yana, insanları anlamak biraz zaman ve dikkat işi. Sezgin güçlü mü peki? Çünkü niyet dediğin o küçük detaylarda gizli. Bakışlar, tonlama, tutarlılık... Her şeyden biraz biraz koparsan çıkarırsın olayı! 🧐💕 Amaan en kötü bir “hmm bak sen” der geçeriz, sen yeter ki eğlen 😝
Sadece konuşma tarzından değil. Oturma şeklinden , size bakışından , hitap şeklinden , beden dilinden anlayabilirsiniz. Fakat bunun hiç bir öneminin olmadığını düşünüyorum.