Neden eski sevgilimi hâlâ unutamıyorum?

Aslında onu sevdiğimi düşünmüyorum ama içimdeki o haksızlığıda bir türlü kabul edip hayatıma bakamıyorum. Ayrılalı koca bir 10 ay geçti ve ben yerimde sayıyormuşum gibi hissediyorum. 25 yaşından sonra ilk kez bir sevgilim olmuştu sevildiğimi hissediyordum hatta konu aile tanışmasına kadar gelmişti, evlenme teklifi de etmişti bana ondan 1 ay sonra ayrılmak istedi ailesi beni sevemedi. Sevgilimle ayrılık konuşması yaptığımız sırada bana annem bizi ayırma için her şeyi yaptı demişti ablasıda daha biz sevgiliyken sana başka bir kadın buluruz demiş. Sorsan muhafazakârlar ama o kadının duyguları zerre umurlarında değil kardeşin, oğlun o kıza sözler vermiş nasıl bu kadar kolay böyle şeyler diyebiliyorlar aklım almıyor. Elbette hiçbir evlilik olmazlar üzerine kurulamaz ben onu zorla benimle evleneceksin diyemem ama her şeyin bir usulü vardır. Ayrılırken bile geri döneceğini söyledi söz vermişti bana ama görüyorum ki başka kadınla konuşuyor bu insanların dini istismar etmelerini artık kabul edemiyorum. Kul hakkına giren birinin asla Allah'a yakın olabileceğine inanmıyorum ve onları Allah'a havale ediyorum işleri rast gitmesin başka kadınla mutlu olamasın diyorum 😔
Neden eski sevgilimi hâlâ unutamıyorum?