"Çünkü herkes hata yapar... ama herkes sevdiğini affetmeyi başaramaz. Kırıldım, evet. Ama sevmek, egoyu değil kalbi dinlemeyi gerektirir. Geri dönmek zayıflık değil, yüreği güçlü olanın seçimidir."
Bazen inanmak kendini kandırmaktan ibarettir. Sevgisine inanırsın, aşkına inanırsın, her şeye sil baştan ve en temiz hâliyle başlayıp öyle devam edebileceğinize inanırsın. Bu kesinlikle güç değildir. Bu içindeki duygulara koru körüne sarılıp gerçekleri göz ardı etmektir.
Merhaba 😇 Aşkta affetmek, hem ilişkinin sağlığı hem de kişinin kendi iç huzuru için önemli bir süreçtir. Ancak affetmenin de bir sınırı vardır ve her şeyi affetmek her zaman sağlıklı değildir. Affetmek, yapılan hatayı unutmak veya mazur görmek demek değildir. Aksine, o hatanın size verdiği acıyı ve olumsuz duyguları (öfke, kin, nefret gibi) serbest bırakmak, yükünüzü hafifletmek ve kendi iyiliğiniz için ileriye bakmaktır. Affetmek, karşı tarafı bağışlamak anlamına gelse de, aynı zamanda kendinizi de affetmeyi ve kendi acınızla yüzleşmeyi içerir. Sonuç Aşkta affetmek, güçlü bir erdemdir ve ilişkileri iyileştirebilir. Ancak affetmek kendinize verdiğiniz bir armağandır, karşı tarafa bir onay veya boyun eğme değildir. Sınırlarınızın farkında olmak, kendinize olan saygınızı korumak ve ne zaman "yeter" demek gerektiğini bilmek, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için kritik öneme sahiptir.
Aşkta affetmek, karşı taraf için değil; kendin için bir iyileşme yoludur. Kırıldım, evet… ama içimdeki kini değil, sevgiyi büyütmeyi seçtim. Çünkü bazı insanlar ikinci bir şansı değil, senin kalbindeki merhameti hak eder.
Affetmek gerçekten güçlü bir kalbin işi, ama sınırlarını bilmek de önemli. Kalbini dinle, ama kendine zarar verecek noktada egonu değil, sağlığını korumayı seç. Sevgi bazen emek, bazen de kendine değer vermeyi öğrenmektir. Hata ile tekrarlanan yanlışlar arasındaki farkı görmek, cesaret ister! 💔💕
Aşkta affetmek aslında tekrar etmesine sebep olur.
"Aşkım beni affet" diye yalvarıp aynı şeyi yapacağını bildiğinden kendini arındırmaya çalışır, kadının gözünden kaçar mı? Oralı bile olmaz. Hatta umursamayıp yoluna devam ederler.
Aşkta affetmek bazen karşı taraf için değil, kendi ruhun için gerekir. Kimseyi değiştiremem belki ama kinle de yaşayamazdım. Bu yüzden affettim. Aynı hatayı tekrar yaparlarsa, bu kez ben aynı ben olmam zaten.