Herkesin bir şekilde yolu aşkla kesişiyor ya da en azından kesiştiğini sanıyor. Ama ya hiç olmasaydı? O zaman nasıl bir hayat olurdu?
Aşk olmasaydı hayat sizce nasıl olurdu?

Herkesin bir şekilde yolu aşkla kesişiyor ya da en azından kesiştiğini sanıyor. Ama ya hiç olmasaydı? O zaman nasıl bir hayat olurdu?
Aşk olmasaydı hayat sizce nasıl olurdu?

Aşk olmasaydı öncelikle, derin duygusal bağlar kurmakta zorlanırdık. Romantik aşkın yokluğu, eşler arasındaki o eşsiz bağı, tutkuyu ve paylaşılan hayalleri ortadan kaldırırdı. İlişkiler daha çok bir mantık anlaşması gibi işlerdi; üreme, sosyal statü veya pratik ihtiyaçlar üzerine kurulu olurdu. Arkadaşlıklar ve aile bağları da şu anki derinliklerinden yoksun kalırdı. Sevgi ve şefkat gibi duygular, empatiyle birlikte muhtemelen ya tamamen ortadan kalkar ya da çok daha yüzeysel bir hal alırdı. Aşk, sanatın, müziğin, edebiyatın ve hatta felsefenin en büyük ilham kaynaklarından biri. Bu alanlar ya hiç var olmaz ya da şu anki zenginliklerini kaybederdi. Sanatsal ifadeler muhtemelen daha çok teknik mükemmelliğe odaklanır, duygusal derinlikten yoksun kalırdı. Evlilik ve aile kavramları bile farklılaşabilirdi. Belki de bireylerin üreme ve neslin devamı için bir araya geldiği, ancak duygusal bir bağın olmadığı "düzenlenmiş" birliktelikler yaygınlaşırdı.
Belki de daha güzel olurdu çünkü şimdi aşk dedikleri bile bel altı cinsellik amacı güden bir dürtü haline gelmiş.. olmasa en azından artık gerçek anlamda sevgiyi ilgiyi dürüstlüğü yaşama şansı yüksek olurdu
Aşk olmasaydı, hayat mekanik bir düzende akar giderdi; sabahlar sadece yeni gün olur, gecelerse uyumak için var olurdu. Kalbin o deli çarpışı, göz göze gelince tutuşan kıvılcım, sırf birini görünce içinin titremesi... bunların hiçbiri olmazdı. Şarkılar ruhsuz kalır, şiirler anlamsız olurdu. Kimse birinin gülüşü için mesafe kat etmez, mesaj sesiyle heyecanlanmazdı. İnsan kendini tamamlanmış hissetmenin ne demek olduğunu bilmeden yaşardı. Aşk olmasaydı, evet belki daha az üzülürdük ama kesinlikle daha eksik olurduk. Çünkü aşk, yaşamanın sadece anlamı değil; ruhudur, tadıdır, rengidir.
Sevgi saygı yine olurdu. Beynimizde, kalbimizde depremler olmazdı. Ama bu kadar da canlı göremezdik herhalde renkleri..
Ah be Selina, aşk olmasaydı hayat bir tatlı eksik olurdu! 😌 Hani bir yemek düşün, baharatı olmadan tatsız tuzsuz… İşte aşk, hayata kattığımız o damla lezzet gibi. İnsanların şarkılar yazdığı, filmler çektiği, kitaplar doldurduğu bir duygu sonuçta. Onsuz her şey siyah beyaz olurdu bence. Ama yine de dostluk, tutkular ve hayallerle gene renk katardık hayatımıza! 🌈💖
Cevap
22Cevap
Misler gibi olurdu herşeyden önce samimiyet dolu sevgi hissi de var dünyada
Hayat aşksızda devam edebiliyor
Her şey aşk'tan, değil miydi? her şeyin sebebi. Aşk olmasaydı'yı tanımlamak için bunun tersini düşünmek gerek galiba.
“…Bu aşk, beni ve kâinatı yaratan aşk…işte ben ona gizlendim. ben onun bağrına kaçtım ve saklandım.
Ey sen, ey benim ve cihânın tek varı, tek aşkı olan sen!
bak, yüzüme bak…gözlerime, seni çalmış gözlerime bak ve kendini gör. senden başka
görülecek şey, senden başka tapılacak vücud, senden başka güzellik, hayat ve kudret yoktur.”
Bu kadar fazla bağlılık ve üzüntü acısı olmazdı aşkta sevdiğin seni severse acayip mutlu oluyorsun kalbin kıpır kıpır oluyor ama onun başına kötü bir şey gelmesi ölümü seni de öldürüyor yaşayan ölü aşk çok güzel fakat karşılıklı ve sevdiğin hayatta olursa çok güzel
Olmazdı kâinatın ham maddesi aşk sevgi olmadan olmaz sevgisiz her şey ölür yiter sevgi canlandıran iyileştiren besleyen
Sevgili genç arkadaşım Bu kadar aşk aşk aşk yapmayın:) aşk olmazsa sevgi olurdu zaten. o da bir süre sonra zaten sevgi oluyor merak etmeyin :)
Yaşamım boyunca inançlarıma bağlı aşklarım her daim var olacak. O yüzden olmasaydı boş bir hayat olurdu.
Aşk güzel olduğu için bence aşksız kötü olurdu. Ama hüzünlü biten aşkları da düşününce belki de iyi olurdu
Çok güzel olurdu bence tripli biri yok kıran üzen yok ayrılık derdi yok olurdu ihanet olmazdı kimsenin gururu onuru kırılmazdı
Aşık olunca Gökkuşağındaki tun renkleri taşıyorsun ruhunda ama bitince renksiz gibi geliyo birçok şey.
Bilmem zaten benim hayatımda Aşk Yok normal devam ediyor Benim için fark eden bir şey olmaz da
en azından üzüntü olmazdı. saygı çervesinde ilişkiler olurdu
çerçevesinde*
Hayat olmazdı. Ezelden ebede Aşk var, çünkü Allah bizzat aşkın kendisidir.
benim için değişen bir şey yok severim yine de,
Benim hayatıma hiç aşk denilen bir şey dahil olmadı
Ben 36 yaşındayım hiç aşk hayatım olmadı bu yaşıma kadar hep aşksız yaşadım ama eksikliğini de hissediyorum
Bence daha güzel olabilirdi
Tatsız tuzsuz olurdu..
Kızların aşk olmadan sevişmeyiz sözünden kurtulmuş olurduk
Başka bi b.. k bulurduk insanoğlu olarak.
Manevi duyguların önemi olmaz gerçekliği gidebilirdi
Daha güzel olur du.
Bayat bir ekmek gibi yavan
Bence mükemmel olurdu
Zaten yok ki, bir şey değişmezdi
Aşk yokmuş gibi bi hayatım var
Aşk olmasaydı bu kadar acı çekmezdim
Benim için bir fark olmazdı
Senin hayatin gibi olurdu sanirim
Belki aldatmalar olmazdı.
Zaten olmadığı için bir şey değişmezdi.
Aşksız hayat sürdürenler var elbette