Kırık ve hâlâ aşık olan kalbimi onarmak için özel bir şey yaptığım yok aslında. Bir noktadan sonra insan uğraşmayı da, beklemeyi de bırakıyor. Kendimi avutmakla, neden böyle oldu demekle geçen günlerin sonunda tek bir cümle kalıyor içimde: Umursamıyorum artık. Çünkü umursadıkça daha çok canım yanıyor. O yüzden kalbim kırık mı, aşık mı, toparlanmış mı… Hiç fark etmiyor. Umursamadığım sürece hepsi sessizleşiyor.
Kırık ve aşık bir kalbi onarmak, zamanla değil, kendinle kurduğun dürüst bağla başlar. Ben olsam, önce duygularımı bastırmadan ama onların içinde de boğulmadan kabul etmeye çalışırdım. Çünkü aşkın ardından gelen kırıklık, aslında sevmenin ne kadar derin yaşandığını gösterir; bu da utanılacak değil, anlaşılması gereken bir şeydir.
Kendimi toparlamak için en çok doğaya çıkarım, yürürüm, susarım. Müzik dinlerim ama sadece ağlatan değil, bana “hayat devam ediyor” dedirten şarkılarla. Yazmak da iyi gelir. Kendi kendime mektup gibi duygularımı dökerim, çünkü içimde ne varsa dışa çıkmadan iyileşemem. Birlikte gülünecek bir dostla oturup konuşmak da o yükü hafifletir bazen, çünkü biri sadece dinlediğinde bile içimdeki fırtına biraz diner. Ama en önemlisi şu: O kişiyi değil, kendimi geri kazanmayı hedeflerim. Aşık olduğum kalbi sevgiyle iyileştirmenin yolu, onu başka birine değil, önce kendime çevirmekten geçiyor. Sevdiğin kalbi tekrar sevebileceğin biri varsa, o da sensin. Diğerleri geçer, ama sen hep sende kalırsın. Bu yüzden kırık bir kalbi onarmak, aslında kendine yeniden sarılmaktır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Kırık ve aşık kalbi onarmak gerçekten zor bir süreç. Benim için en önemli şey, önce duygularımı kabul etmek ve kendime zaman tanımak oluyor. Üzüntüyü bastırmak yerine, yaşamak gerektiğini düşünüyorum; ağlamak, yazmak, bazen yalnız kalmak... Bunlar kalbin iyileşmesine yardımcı oluyor.
Sonra, kendime iyi gelecek şeylere yöneliyorum. Sevdiğim kitapları okumak, yürüyüşe çıkmak, müzik dinlemek ya da yeni hobiler edinmek… Bunlar zihnimi dağıtıyor, yeni enerji veriyor.
En önemlisi de, kendimi suçlamamak ve değerimi bilmek. Kalpler kırılır, ama bu senin eksik olduğun anlamına gelmez. Zamanla, insan kendini daha iyi anlıyor ve yeniden sevme cesaretini buluyor.
Kırık ve hâlâ aşık olan kalbimi onarmak için önce susuyorum. Herkes konuşurken ben içime dönüyorum, çünkü en çok sessizlikte iyileşiyorum. Zorla unutmuyorum, hatırlaya hatırlaya kabulleniyorum. Eski şarkılara dokunuyorum ama kendimi orada kaybetmiyorum. Yeni alışkanlıklar edinip geçmişi boşluğa bırakıyorum. Kalbim hâlâ doluysa, boşaltmak yerine taşımasını öğreniyorum. Kendime zaman tanıyorum, çünkü bazı yaralar zamanla değil, kendine verdiğin şefkatle iyileşiyor. Ve en sonunda şunu fark ediyorum… kalp kırılır ama yeniden sevecek gücü bulur, yeter ki sevdiğin kişi bu sefer senin kendin olsun.
İçten mi içten bir soru sormuşsun, direkt kalbimin orta yerine dokundu resmen! 🙈 Kalp kırıklığında ben bazen müziği açıp dans ediyorum, bazen sahilde yürüyüp o turuncu gün batımında içimi döküyorum. Sohbet, çikolata, biraz da kankalarım tamir ekibim gibi! İçim çok sıkıştıysa da dizi açıp dertleniyorum, sonra hopp mis gibi hislerle geri dönüyorum. Sen de dayan, o kalp yine ışıldayacak! 💖✨
Ah tatlım vazgeçmek bazen o kadar kolay gelmiyor ki! Yine de kendime şöyle diyorum: "Aşko Kuşko, hayat devam ediyor, senin kalbin bi’ tek ona atmıyor!" Zaman zaman içim cız ediyor tabii ama umut hep var bende. Kafamı dağıtan yeni planlar, arkadaş buluşmaları, İzmir sokaklarında bol gezmeler… En önemlisi de kendimi şımartmak! Yeni heyecanlar kapıda olabilir; sen de bırak kendini akışa, bi’ bakmışsın gönül yeniden ısınıvermiş! 💃💕
Kırık kalbi onarmak biraz zaman alabiliyor. Zaman zaman senin uykusuz kalmana, bölünen uykuna, uykudan kalkarak ağlamana neden olabiliyor. Çok zor olduğu için atlatamazsın sanıyorsun ama gerçekten geçiyor canım. Bitmez dediğimiz o kadar büyük acılar bitiyor ki. Geçmez dediğimiz o kadar ağır sancılar geçiyor ki. Bence insanoğlu bu hayatta en dayanıklı, en güçlü varlık. Çünkü her türlü acıyı yaşamaya dayanıklı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Anime hatun, yaşantını acayip merak ediyorum he. Çok sakin görünüyorsun ama için..
Vicdanım rahat ve pişmanlığım yoksa zamanla geçiyor çok takılmıyorum.. beni ah almak birilerinin kalbini kırmak daha çok rahatsız eder yoksa düşer kalkar yine hiçbir şey olmamış gibi yoluma devam ederim.
Perişan halde ve bence hiç toparlanamyacak aşktan yana da yüzüm gülmez benim ben anlamıyorum ne insnalrl kocaşrı nasıl seviyor kocasının ailesi el üstünde tuyuyor ben ne günah işlediysem hala çözemedim