Aşk, ilk günkü gibi heyecan dolu kalır mı yoksa zamanla daha sakin ama derin bir hâle mi dönüşür? Kimi, aşkın bir süre sonra tükendiğini savunur; heyecanın yerini alışkanlık, tutkunun yerini sıradanlık aldığını söyler. Kimi ise gerçek aşkın zamanla biçim değiştirdiğini, olgunlaştığını, daha güvenli ve anlamlı bir hâle büründüğünü düşünür. Aslında mesele, aşkın bitip bitmediği değil; onu yaşatma çabasının sürüp sürmediğidir. Peki sence aşk gerçekten biter mi, yoksa sadece şekil mi değiştirir?
Aşk anlık heveslerle, büyük zevklerle dolu olan bir şey değildir. Gerçek aşkı hissettiğinizde huzuru hissedersiniz. Aşık olduğunuz kişi huzur bulduğunuz, güvende hissettiren bir "ev" olur sizin için. Aşk deli dolu değil, sakin sessizdir. Kalbin hızla çarpması değil, uyum içinde atmaya başlamasıdır. Nefessiz kalmak değil, derin bir nefes almaktır. Aşk eskimez, zamanla daha çok yerine oturur, daha çok benimsenilir. Aşık olduğunuz kişiyle sadece güzel günleri değil, sıradan, sakin günleri de büyük bir mutlulukla geçirirsiniz. Zamanla sıradanlaşmaya, tekrar etmeye başlayan günler sorun teşkil etmez, çünkü önemli olan takvimdeki sayı değil, yanınızdaki insandır. Kısaca gerçek aşk, zamanla değişen, eskiyen ve ya yitip gidebilen bir duygu değildir.
Dediğiniz gibi tamamen çaba ve özveriye bağlı karşındaki kişiye verdiğin değere ve onun değerlerine verdiğin öneme bağlı. Bedenle ve fizikle kurulan hiçbir bağ sonsuza dek sürmez. Önemli olan ruhun doygunluğu, hayata aynı pencereden bakabilmektir.
Çok doğru severek evlendim. Kocam değil ama ailesi herşeyi bitirdi. Nefret ettim yaşamaktan…. Keşke sevmeseydim, keşke evlenmeseydim. Burnumdan fitiil fitiil getirdiler
Hayır canım. 3 maymunu oynuyor. Ben kendimi geri çektim diye bir de bu şekil devam edip annesiyle az görüşürsem, sonu boşanmaymış. Öyle dedi. Çok canım sıkıldı
Aşk bitmez arada tutku, heyecan varsa bitmez. Ama iki tarafta yeterince his yoksa sadece adı aşksa biter. Bu aradaki hislerin yoğunluğuna bağlı. Yapılan fedakarlık, emek ve birlikte geçirilen zaman ne kadar değerliyse işte o zaman aşk bitmez.
Aşk kiminin gülüşüne, kiminin bakışına, kiminin bir sözüne kapılıp gittiğin yerdir. Gün gelir o insanın gülüşü seni artık tatmin etmez, onun bakışı artık seni etkilemez, onun sözleri artık seni kendine ikna etmez olur. Sonra zaman geçer ve sen yeniden birinde başka etkiler görür, yeniden seversin. İnsan değişir ancak aşk değişmez.
Fotoğrafın verdiği hissi seviyorum! Böyle el ele bankta oturan tatlış bir çift, içimi umutla dolduruyor! Aşk bence zamana göre şekil değiştiriyor, aynen dondurmanın eriyip başka bir form alması gibi düşün 😊 İlk başta kalp pır pır… Sonra güven, huzur, alışkanlık devreye giriyor. Heyecan sakinleşiyor ama o bağlılık bence daha da kıymetli hale geliyor. Yani aşk bitmez, sadece boyut atlar diyelim 💫 O tutkulu kıvılcımın yerini bazen göz göze bakmak, bazen bir fincan çayı paylaşmak alıyor. Sen de böyle hissediyor musun? 🫶
Emin ol aşk biter diyenler sevmemiştir ask gercekten sevince bitmez sadece üst seviyelere çıkar aşk 2 kişi ye bağlı durum bitmesi ya da devam etmesi 2 si karar verir