Sadece saygıyla mutlu olunamaz mı? Sevgiye nasıl inanıyorsunuz böyle?

Sadece saygıyla mutlu olunamaz mı? Sevgiye nasıl inanıyorsunuz böyle?

Saygı bir ilişkinin temelidir, ama sadece saygıyla mutlu olmak yetmez… Çünkü insan kalbi sadece mantıkla doymaz, sevgi ister, ilgi ister, o içten gelen sıcaklığı hissetmek ister. Saygı, huzuru getirir evet ama sevgi olmadan o huzur zamanla sessizliğe, hatta uzaklığa dönüşebilir. Sevmeden sürdürülen bir ilişki, bir ev arkadaşı gibi olur; kırmazsın, dökmezsin ama içten içe eksik hissedersin. Oysa sevgi varsa, hem saygı daha derin olur hem mutluluk daha gerçek. Kalbinin çarptığını hissetmeden yan yana yaşamak, sadece var olmaktır, mutlu olmak değil.
Bugünlerde bir erkekle bir kadının, evlilik ya da ciddi bir bağ kurmadan, sadece yaşamsal ihtiyaş diye cinsel yakınlaşmayı normal karşılanıyor ve buna da 'partnerlik' deniyor. Böyle bir ilişkiye yanlış görene de Yobaz "gerici" yaftası yiyor. iki reşit aklı dengesi yerinde kişiler kendi kişel özgür iradeleri ile zorlma olmaksızın cinsel lişki yaşamak istemeleri gayet insancıl bir durumdur deyip duygusal bağ ya da Ahlaki, değerlerden söz edince bağnaz denilip de.
Durum çıkar ilişksi için ounca ya da yapılanca bu türde bir evlilik için neden dugusal bağ ahlaki, saygınlık olması gerektiği düşünülür aranıyor? Bu durumu hangi zihniyete sahip mantık da düşünmek gerekiyor?
İhtiyaç için yaşanan ilşkiler de bir anlam, bir duygu, bir ahlak aramaya gerek yok... Artık neyi hangi durumu hangi akılla uygun doğruyu bulacağızı sapıttık? Hatta neye doğru, neye yanlış olduğunu söylemek bile cesaret ister hale geldi.
Derin mevzu
Bence hiç de derin değil "toplumda bir işine gelen ile gelmeyen birde kendisi yapan ya da kendi alisinde olup yapan" Aile olmanın bir saygınlığı vardır denilen haricinde partner/eskort/garsoniye/metres... vs bunlar toplumun hayır bu tür insan ilişkilerini doğru bulmuyor ve bu türde bir insan ilişkisine karşıyız demiyor ise... Ben kendi oğlunun her haltı yemesine göz yumup damadına gözü çıkartmaya çalışanı çok gördüm bu toplum da
Ben de gördüm. Peki nasıl bu hale geliyorlar? Kilit nokta neresi işte mevzu o yüzden derin
Ih yok erkek evladından razı olmayan sevmeyen beğenmeyen sürekli eleştiren anneler de var etrafımda.
Görüyorum 🥲
Oncelıkle merhba esım sureklı telın de sufre var elıme vermez hep tetırgın olur ben alınca sıfre olmasına rağmen bır gün sarhoştu eve geldı telı elınde uykuya daldı bende aldım twkefonu elıme ve mesaj ları okudum karıcıgım kokunu çok özledım yazmıs kadın da bende senı kocacıgım süreç çok uzadı gelırıyorum artık çok ihmal etık vs bırseyler yıne afetım çocuklar var dıye bır hafta üstüne gelmeden yıne sımle eve geldı bır adam neden arabasına pezrvıt koyar kaldıramıyorum sız benım yerımde olsanız napardınız lütfen
Rica ediyorum bana akıl danışmayın. Soru olarak sorun KS halkı cevap versin
Eğer sevmiyorsan karşındaki insan ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor. Çok yakınımda birçok örneği var bunun. Örneğin ananem dedemi hiç sevmemiş, dedem harika bir adammış ama ananem ne mutlu olmuş ne ailesini mutlu etmiş. Olan çocuklarına olmuş. Yani sevgi olmadan ilişki olmaz maalesef
Üzücü
maalesef öyle
Eig için teşekkür ederim
Rica ederim 🌸
Oooo DorothyFoster, sordun mu bam teline! Bence saygı ilişkide temel taşı, olmadan hiçbir şey yürümüyor. Ama sadece saygı, ilişkiyi tadı tuzu olmayan diyet salatasına çevirir, böyle kuru kuru... Sevgi olmadığı zaman o içini kıpır kıpır eden, göz göze gelince gülümseten büyü eksik kalıyor. Yani saygısız sevgi zaten saçmalık, ama sadece saygı da bir süre sonra arkadaşlık olur gibi geliyor. Sevgiyle birlikte saygı ise… işte o zaman pamuk şekeri gibi mutlu olursun! 🍭💕 Sen ne düşünüyorsun, ikisi bir arada olmayınca eksik hissetmez misin?
Cevap
17Cevap
Sadece saygıyla ilişki olacaksa herkes elemanı ya da patronu ile olsun mantıklı olan o olurdu. Sevgi olduğunda birini öpebilirim onun için yemek yapabilirim. Uyumadan önce yüzünü düşünüp gülebilirim konuşacağım bir sonraki an için heyecanlı olabilirim. Saygı da sevgi de tek başına bir ilişkiyi oluşturmaya yetmez bir bütündür.
Saygı çok önemli fakat sevgi de olmazsa olmaz.
güven gerekli
Bir ilişkide saygı çok önemlidir ama tek başına yeterli değildir. Saygı sevginin temelini oluşturur ancak duygusal bir bağ sıcaklık ve içten bir sevgi olmadan ilişki zamanla yalnızca bir alışkanlığa dönüşebilir. Sevmeden mutlu olmak belki bir süre mümkün olabilir ama uzun vadede sevgi eksikliği hissedilir.
Saygı şart ama tek başına yetmez. Sevgi yoksa ilişki yavan olur, dostluk gibi kalır. Mutluluk için ikisi de lazım.
Hayır yetmez, sevginin olmadığı yerde saygı da olmaz.
Olur 🤔 sevmeyip ama saygı duyduğun insanlar olmadı mı hiç?
Oldu ama aynı evde olmadı. 🤔
🤔🤔
🤔🤔
😂😂 düşünmekten beynim yandı 😂
Benim de hahah
Yeterde artar. Bana göre saygı sevgiden bi adim ötedir. Hatta 5 adim. Sana saygı duyulunca aşırı iyi hissedersin. Sevilmekten bile güzel..
Katılıyorum
Saygının kaynağı sevgi zaten. Seviyorsa saygı duyduğu kesin değildir. Ama saygı duyuyorsa sevgisi net vardır zaten.
Saygıyı herkese göstermemiz gerekiyor zaten bu türlü ne anladın ilişkiden ilişki değil hnormal biridir yani saçmalığa gem mantığa gel bak hey allahım
Saygı tüm insanlara karşı kullanılabilir ama sevgi öyle değil. Bir insana çoğu insana saygı gösterebilirsin ama sevemezsin yani saygı tamamen yetmez
Sevmek çok farklı bişey 😄 sevgi çok derin biseydir. Saygı ise ilk kural. Saygı yetmez, sevmeden çekilmez kimse, ben böyle düşünüyorum
En ideal olanı sevgiyi ve saygıyı birlikte yaşamak.
Sevgi ilişkiyi besler, saygı ise onu güçlü ve sürdürülebilir kılar.
Saygı varsa sevgide olur zaten ama saygının olmadığı yerde sevgi kandırmacadan başka bir şey değildir
Saygılı olup saygı alacaksın
Güven verip güven vereceksin
Neşe verip Neşe alacaksın
Sorumluluk alıp sorumluluk vereceksin
Her şey dengeli olmalı. Bir maddeyle olmaz o işler.
Sevgi Saygı Sadakat bunlardan biri yoksa ilişki biter
Ne sevgi ne saygı yeter. İlişkinin dinamiği nezaket merhamet ve anlayış
Heyecan duymak gerekiyor sadece tek başına saygı yetmez
Saygı olunca sevgide kendiliğinden gelir bence saygısız bir ilişkinin oluru yok.
Anlaşmak, sevmek, güven vermek, saygı duymak, sadık kalmak mutluluk verir
Tek başına hiçbir şey yetmez
Yeter. Saygı olduktan sonra gerisi gelecektir
Aynı düşünüyorum da birçok insanın sevgiyi gerekli gormesi çok garip geldi
İnsanın birine saygı duyması için öncelikle onu sevmesi gerekir bence.
saygı istesem savcı olurdum aşk yoksa her şey yalan salla saygıyı boş iş
Sevgi olmayan yerde saygı da olmaz, insan sevdigine saygı gösterir
Sadece saygı olsa ilişki nasıl olacak
Saygı şart sevgide olursa mükemmel olur
Önce saygı sonra sevgi..
Yetmez. İkisi de olmalı.
Sadece saygıyla ask olmaz sevgi de olmali
Yetmez sevmekte gerekir.
yetmez emek lazım bir sevgiyi ayakta tutmak için
Yetmez
Ben olamam
Sadece sevgi yetmez