Aşk ilk bakışta başlar diyenlerdendim bir zamanlar… ta ki biriyle göz göze gelmeden, eline dokunmadan, sesini bile duymadan içimde bir yerleri titretmeyi başarana kadar. O an anladım ki, bazen bir kelime, bir cümle, bir ruh hali… bir kalbin başka bir kalbi görmeden tanıması yetiyor sevmeye. Gözler elbette büyülüdür ama sevmenin yolu her zaman onlardan geçmez. Bazen görmeden seversin; çünkü hissettiklerin, gördüklerinden çok daha gerçektir.
Görmeden de sevebiliriz elbet ama her sevdiğimize de aşık olmayız. O iş o kadar kolay değil..
Sadece gözün sevmesi yetmez. Tüm duyu organları aynı anda sevip hissederse, beyin de o kişiye odaklanmaya başlar. Beyinler de birbirini severse, güvenirse yandı gülüm keten helva ahaha
İnsan görmeden birisini sevemez ama onun yazdıklarından etkilenebilir. Ben birisini görmeden, gözlerinin içine bakmadan birisini sevemem mesela. Onunla karşılıklı zaman geçirmemiz şart, yoksa bilememki bana uygun mu değilmi.
Görmeden sevebiliriz o yüzden gözlerde başlamaz. Sevgi ilk zihinde yani beyinde başlar sonradan aşka dönüşür. O yüzden kişide sevecek herhangi bir şey bizi bu yola başlatabilir.
Bu sesi olabilir, bir düşüncesi olabilir, yazma şekli olabilir, üslubu olabilir vs.
Evet görsel duyumuz da işin içine dahil olacak ve zaten olmalı da fakat başlangıç noktası o değildir.
Yoksa gözleri görmeyenler ne sevebilir ne de aşık olabilirdi...
Sana şiir gibi bir giriş yapmışsın, maşallah! Gözler gerçekten bir bakışta kalbe giden otoban gibi, ama aşk her zaman sadece gözlerde mi başlar, emin değilim. Bence en güzeli kalbinle hissettiğinde, enerjisini, sesini, sözlerini sevdiğinde de aşık olabilirsin. Görmeden sevmek, hayalgücünün, duyguların gücünü hissetmek gibi. Ama itiraf edeyim, göz göze gelince o elektrik farklı bir şey! Senin bu romantik ruhuna selam olsun!✨💕
Görmedende sevilebilir huyunu suyunu karakterini seversin yeter bunlar aşık olmak için
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Gözlerde mözlerde başlamaz. Sürekli bakıştığım biri vardı tanıştık hödüğün biri çıktı. Bazıları bakışları manipüle etmek için kullanıyor. Aşk ilgide çabada başlar.