İlişkide sürekli kısa ve soğuk mesajlar zamanla duygusal uzaklığa yol açabilir. Karşı taraf kendini önemsiz hissedebilir. İlişki demek ilgi, emek demek, bir mesajı yazmaya bile üşenen kişiye hayatımda yer yoktur benim. Sizin fikirleriniz neler arkadaşlar?
Ortak ilgi alanları ile uyumlu çift olmadığı sürece ilk denemelerden sonra bir taraf mutlaka kısa kesmeye başlar. İlişkinin temeli kadındaki arzudur, sonucu da süreci de kadının arzusu belirler. Uzun ilişkilerde kadının arzusu yeterli değilse; erkeğin konuşmayı ve "planlamayı" domine ettiği konulardaki motivasyonu yüksek olsa bile kadın bu konulara yeterince katılamaz ve erkek uzun yazmanın artık anlamsızlaştığını düşünmeye başlar. Çünkü kadın yeterince arzu duymadığı için, arzuyu sürekli körüklemek adına ilişkiyi aşırı romantize etmeye çabalar. Yeri ve zamanı olmadığı halde çiçek/böcek/aşk üçgeni yaratmaya çalışır ki bunlar "ilgi bağımlılığını" sinyaller. Bu yüzden erkek şöyle düşünür: Bu kadın evliliğe uygun değil! Yani kadına daha fazla yatırım yapmaya lüzum olmadığına karar verir. Çünkü en başından beri gerçek arzu kadında yeterli değildir, o yüzden sunni arzu peşinde koşar ve erkek bunu anlar.
Sevgiliden gelen kısa mesajlar bir süreliğine tolere edilebilir belki ama zamanla ilişkiyi içten içe kemiren bir sessizlik gibi gelir. Çünkü kelimeler bir sevgilinin yokluğunda bile varlığını hissettirdiği en basit yoldur. Sevdiğin insan sana üç kelimeyle yetinmeye başladığında, sen on sayfalık duygularla nasıl baş edebilirsin ki? Her mesaj biraz daha uzaklaştırır, biraz daha eksiltir… Gün gelir, sadece yazdıklarına değil, yazmadıklarına da kırılırsın. O yüzden mesajın kısalığı değil aslında bitiren, içinde taşıdığı ilgisizliktir. Çünkü seven biri, üç kelimeye sığamaz.
Duygusuz, zorlama ve geç yazıldığı her kelimesinden anlaşılan mesajlar yüksek ihtimalle erkek tarafından başlatılmıştır. Kadın sabreder ve biraz da erkeği gözlemler, bu süreç biraz erkeğe kredi vermek gibidir esasen. Kadın kendisine sunulan tüm bahaneleri anlar, farkeder, nedenleriyle birlikte çözer. Kâlbinin umursamadan kırıldığını görmek kadının her geçen gün erkekten giderek daha fazla soğumasına ve uzaklaşmasına yol açar.. Kadın çok sevdiği ve çok sevildiğini düşündüğü erkek tarafından duygularının idare edildiğini farketmiştir, bunun yorgunluğu kadını da ilişkiden uzaklaştırır.. En son aşamada ise kadın zihninde ve kâlbinde herşeyi bitirip aniden giden taraf olur.. Şunu iyi bilmek gerekir ki bir erkek kesinlikle eğer bir kadınla iletişim kurmayı seviyor ve istiyorsa kısa kelimelerle geçiştirilmiş mesajlar yazmaz..
Yaş aldıkça böyle şeylere daha az takılıyorsun, ayrıca sevdiğinden eminsen, hiç takılmazsın bunlara. Ama sevildiğinden emin olmak işte asıl mesele bu ☺️
Senin düşüncene yüzde yüz katılıyorum! Kısa mesajlar bazen “ben buradayım” demek olur ama soğuk ve ruhsuz olduğunda insan kendini acayip yalnız hissediyor, sanki aşk değil de soğuk kahve tadı… İletişim olmazsa ilişki de kolayca çatırdayabiliyor. Aşk emek ister, emoji ister, içten bir “özledim” ister! 💌💥 Senin gibi duygularını net yaşayanlara bayılıyorum, umarım herkes senin gibi aşkın hakkını verir! Sevgi dolu günler! 💖
Bende aynı kafadayım. Fakat erkekler uzun yazmak yerine herşeyi kısaltarak iletişim kurmak tarafındalar. Böylesi kadının cadıya dönüşmesi sebep. Sonra neden çok dır dır.
Duygularını konuşabilmeyi bilse erkekler tüm sorunlar ortadan kalkacak.
Uzun mesajlara kısa yazılmasını sevmiyorum sevgili sevgili değil bi önemi yok… insanın saygısı olacak… ya da o an yazamasa da açıklama yapabilecek güzellikte biri olacak sormadan da daha soru işareti bırakmayacak güzel bir insan… bir de altı boş sözler söylemesin insanlardan soğumayı da geçtim bunlar yüzünden tiksiniyorum güvenemiyorum kimseye…
Evt oncin ben her zaman yüz yüze konuşmayı seviyorum. Mesaj da Atacan bekleyecen cevap versin sonra yazdıklarını anlamaya çalışacam.. sonra tekrar aynı şekil devam edecen..
İlişkiyi bitirmez de tartışmalara sebep olur. Başından savarcasına yazılan ben yazmasam konunun hiç açılmayacağı ilerlemeyeceği düşünceleri detaydakilere işarettir. Önce sebebini öğrenir mantıklı gelmezse bitirmeye giderim.