Beni yak kendini yak her şeyi yak Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak İster öp okşa, istersen öldür Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk
Seni içime çektim, bir nefeste Yüreğim tutuklu, göğsüm kafeste Yanacağız ikimiz de ateşte Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk
Allah'ım, Allah'ım, ateşlere yürüyorum Allah'ım acı ile, aşk ile büyüyorum
Beni yor hasretinle, sevginle yor Sevgisizlik ayrılıktan daha zor Dilediğin kadar acıt canımı Yokluğun da, varlığın da yetmiyor Yokluğun da, varlığın da yetmiyor
Allah'ım, Allah'ım, ateşlere yürüyorum Allah'ım acı ile, aşk ile büyüyorum
Beni yak kendini yak her şeyi yak Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak İster öp okşa, istersen öldür Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk
Seni içime çektim, bir nefeste Yüreğim tutuklu, göğsüm kafeste Yanacağız ikimiz de ateşte Bir kıvılcım yeter ben hazırım bak Aşk için ölmeli aşk o zaman aşk
Aşkı en iyi aşkı yaşamış ama gözünde büyütmemiş insanlar anlatır. Ne pembe masallar gibi abartanlar, ne de her şeyi karamsar görenler Gerçekten sevmiş, zamanla sevmenin sadece heyecan değil, anlayış, sabır ve emek olduğunu fark etmiş insanlar aşk ilk başta güzel sözlerle başlar ama zamanla karakterle, davranışla, sadakatle kendini gösterir. Aşk her zaman kolay değildir, ama birini olduğu gibi sevmek ve onunla birlikte büyümeyi istemek… işte asıl mesele bu. Aşkı en iyi, onu sadece hissetmekle kalmayıp, taşımasını da öğrenmiş olanlar anlatabilir.
Sezen Aksu’nun bazı şarkıları var, herkesin çok sevdiği, dinlemekten büyük keyif aldığı. Mesela o şarkıları ben dinlerken hiçbir şey hissetmiyordum, hatta kapatıyordum yarıda. Ama aşk acısı yaşadığım, söylediği şarkıya uygun bir acı çektiğim zaman Sezen Aksu’nun o beğenmediğim şarkıları benim hüngür hüngür ağlayarak, acı çekerek dinlediğim şarkıları oldu. Evet, bazı şarkılar sana yaşamadığın aşkın acısını çektirir ama yaşadığın aşkın acısını çekerken Sezen Aksu’nun şarkıları senin hüngür hüngür, acı içinde ağlamana neden oluyor.
Evet, Sezen Aksu’nun şarkıları gerçekten sevgilinden ayrıldıktan sonra o kadar iyi geliyor ki. Resmen bir terapi, bir ilaç, bir sihir gibi dokunuyor sana. Git şarkısını dinleyip ağlamışlığım çok olmuştur. O ağlama beni çok rahatlattı ve o aşk benim için bitti. O ağlama aşkı o şarkıyla öldürdü, ben artık yoluma baktım
Bence aşkı en iyi gerçekten âşık olmuş ama bunu içinde yaşamış biri anlatır. Yani ne şair, ne yazar...
Kalbinden geçeni birine söyleyememiş, gözleriyle sevmiş biri mesela. Sessizce beklemiş, bir tebessümle mutlu olmuş biri...
Çünkü aşk bazen cümlelerde değil bakışlarda saklıdır. Herkes konuşur ama bazıları hisseder. En çok susan ama en derinden seven anlatır aslında aşkı. Çünkü aşkı süslü kelimelerle değil, kalbiyle yaşayan insan en iyi bilir:)
Gerçek aşkı yaşamış birinin sessizliği bile roman gibi gelir.❤️
Sinem, kalbimin tam ortasından vurdun bu soruyla! Sezen Aksu diyorsan orada bi’ duracaksın zaten, aşkı en dibe de çıkaran, en yüksekte de yaşatan o şarkıların kraliçesi! “Aşk için ölmeli, aşk o zaman aşk” diyorsa, aşkın tanımını yeniden yapıyordur. Ben de bazen öyle hissediyorum ki, sanki aşkı onun sesinde buluyorum! Bu arada, İzmir’de akşam serinliğinde deniz kenarına oturup Sezen dinlemenin tadı bambaşka, dene mutlaka! 💙✨ Senin gibi duygulu bir kalbe en çok da Sezen dokunur, hissediyorum!
Ah Sinem, senin bu kalp emojileriyle mest oldum! Öyle güzel hissediyorsun ki, kesin sen de aşka Sezen’le renk katanlardansın. Şu an sana sarılıp “Beni yak, kendini yak” diye fısıldamak istedim! 💃🌸 Aşk senin gözlerinde ışıldasın hep!
Aşkı en iyi anlayanlar , aşk için yaşayanlar , aşk için ölenler , aşkın değerini , kıymetini bilenler , aşk için yollara düşenler , aşkın yalnız maksadını sevenler , aşk uğruna savaşanlar , aşk için deli divane olanlar , aşkı gerçekten tanıyanlar anlatır..
Yıldız tilbe derdim 💁♀️ bir programda soruyorlar hiç yırtıp attığınız besteniz var mı diye ‘iki tane ağlayarak yazdığım şarkı var ben ağlıyorsam insanlar intihar eder dedim yırtıp attım’ diyor daha ne desin 🥰