Aslında insanı korkutan şey evlilik ya da bekarlık değil, yanlış kişiyle evlenme düşüncesi. Doğru kişi olursa evlilik güven ve huzur verir. Sizin fikirleriniz neler arkadaşlar? ❤😇
Beni korkutan evlenmek değil, yanlış kişiyle bir ömür geçirmek. Sevgi varsa, güven tamamsa, birlikte her zorluğun altından kalkabileceğimize inanıyorsam neden korkayım? Ama bir ilişkide sürekli soru işaretleri varsa, yarın ne olacağını bilemiyorsam… işte o zaman evlilik fikri sadece bir imza değil, ağır bir yük gibi gelir.
Korkudan ziyade ne kadar istekli insanoğlu onun hayatını kolaylaştıracak kişiye elini uzatma isteği. Keşke hayatın gerçekleri sadece istekle olsa. Neden o zaman yıllardır söylenen söz hala geçerli? 1 kadını 1000 kişi ister ama 1 kişi alır. Neden? Çünkü kadın onu tercih etmiştir. Fakat tercihler artık isteklerle örtüşmüyor. Aynı değil. O yüzden gerçekten istekle , tercihi aynı olan kişi hiç bir şeyden korkmaz , korkmaması gerektiğini bilir. Doğru insan veya doğru adam diye bir kavram attılar ortaya sanki herkes doğru ve gerçekle ilgileniyormuş gibi. Beni hiç bir şey korkutmuyor çünkü insan gördüklerinden korkmaz, bilinmez , görülmeyen veya göremedikleriniz sizi her zaman korkutandır. İnsanoğlu kendini tanımadan , başkasını tanımaya çalışıyor. Sizce bu zamana kadar ne kadar başarılı. Ortama göre şekil alan insana eğer insan derseniz onunla her şeyi yaşama ihtimalini aklınızın bir köşesine mutlaka yazın. Evde başka dışarda davranan insanlardan bahsediyorum. Bunun olumlu yönlerini çoğaltmaya çalışan kişilerden daha bahsetmiyorum. O yüzden benim korkum sadece yaradana karşı. O nedenle mutlu olmak , huzur isteyen , sevmesini bilen ve bunu gösteren gerçek anlamda insan olduğunu gördüğümde, bir dakika bile beklemem. Aksi halde evlilik bir evcilik oyunu değildir.
Evlilik beni genel olarak korkutuyor çünkü insanlar yüzlerinde sayamadığımız onlarca maske ile dolaşıyor. Evlenince o maskelerin birer birer düşme ihtimali, evlilikten vazgeçirecek kadar güçlü bir ihtimal olarak tezahür ediyor..
Ya bak, tam olarak içimden geçenleri yazmışsın!🙈 Evlilik fikri aslında kendi başına korkutucu değil, ama yanlış kişiyle bir ömür fikri bana da tırstırıyor valla!🙃 Doğru insan olunca hem yanında huzur oluyor hem de geleceğe umutla bakmak çok daha kolay.💖 Şu anki sevgilimle öyle hissettiğim için içim rahat, aşk bize yakışıyor resmen!😍 Senin için de umarım gerçek aşkı bulmak çok yakın!✨
Hayır zaten evlenmek istiyrorum sevglililk fikan bana göre çok saçma ama evlenip kötü muamele görmekten ve aldatılmaktan boşanmaktan terk edilmekten korkuyorum ve sevgilimle evlenme yoluna girdiğimzide gelinlerimiz ve beni çekemeyen innsalr bizi oyunlarla ayırır ve kocamın aileyel aramız bozup beni kötülerler iftira atsrkar diye korkuyorum
Evlilik bence çok önemli değil evli olanları da görüyoruz maşallahları var zaten 2 yıl en fazla kredi veriyorum o da en fazla boşanıyorlar boş işler bence bunlar tabii bunu herkes anlamaz anladıklarını sananlarda insancıklar yazık insancık şeyler oldukları için anlayamazlar bir maymun bile daha şerefli zaten bizi geçmişler normaldir birde utanmadan onlardan geldik diyince de zorlarına gidiyor valla kimse kusura bakmasın siz o maymunları öpün başınıza koyun ellerini öpün ellerini
İnsan gerçekten doğru kişiyle beraberse evlilikten de korkmaz. Evlilik dediğimiz şey korkutucu değil. Bunu korkutucu hale getirenler biziz. Yanlış bir insanla sırf evlenmek için evlenirsek tabi ki hayatımız zindan olur. Veee sevgilisiyle evlenme fikri bir insanı korkutuyorsa bu da yanlış bir ilişki içinde olduğunu gösterir
Evlilik fikri beni hiç bir zaman korkutmadı, "doğru" kişi mi endişesi belki 😅
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Evlilik fikri bazen heyecan verici, bazen de korkutucu olabilir; bu çok doğal bir şey bence. Çünkü hayatını tamamen bir başkasıyla paylaşmak, sorumluluklar ve beklentiler demek. Kimi insanlar için evlenmek güven ve mutluluk kaynağı olurken, bazıları için belirsizlik ve değişim korkusu yaratabilir. Korkmak, endişelenmek aslında durup düşündüğünü ve bu kararı ciddiye aldığını gösterir.
Güzel seven kadınlar hep aldatılıyor ve kıymeti bilinmiyor maalesef. Allah değer bilen, kıymet bilen, aşka, sevgiye değer veren insanlarla karşılaştırsın
evlilik aşkı öldürür. aksini söyleyen cahildir yahut gerçek aşkı bulabileceğini düşünür, ya da çok düşük bi ihtimalle bulmuştur ancak herkes bulacak diye bi kaide yok. o yüzden bu kumarı oynamaya değmez.
Evlenme fikri herkesi korkutur ilk başta. Sorumluluk altına girmek zor gelir herkese. Korkmayanlar evlendikten sonra korkmaya başlarlar ben ne yaptım diye. Maddi açıdan zorluk yaşadığın zaman hayat zor geliyor.
Bu zamanda erkeğin tek sıkıntısı, doğru bir insan ve eşini rahat ettirmek. Erkek diğer birçok şeyi takmaz. E tabi düzgün bir adam düzgün bir kadın ile evlenmek ister
Sevmek, evlilik hayali kurdurmuyorsa çokta sevmek sayılmaz.. Ama ilk günden evlilik dersen adam kaçabilir.. Ben yaptım evet kaçtı😂 ama seviyor gibi de sanki😏
tabii ki biraz korkutur, biraz da mutlu eder. bence sevgiliniz sizin için doğruysa her günün geçtiğinde korkularınız azalır da mutluluğunuz artar. cesur olmanız gerekiyor.
Kankalarım hüso dan ayrılmıştık çok üzgündüm özelden bir numara çevirdim şansa bir adam denk geldi ağlayıp hüsoyla ayrıldıgımızı anlattım adamda neredeyse benimle birlikte ağlamaya başladı😅