Eski aşklar bana sevmenin bazen yetmediğini, güvenin ve anlayışın bir ilişkinin temel taşı olduğunu öğretti. Her ayrılıkta biraz daha kendimi tanıdım, neye tahammül edemediğimi, neye göz yumduğumu, en çok da nerede kaybolduğumu fark ettim. Sevdiğim halde gitmek zorunda kaldığım yerler oldu, kalmak istesem de içimin susmadığı zamanlar... Öğrendim ki bazı insanlar kalbine dokunur ama ömrüne sığmaz. Ve en çok da şunu anladım: her aşk, bir sonla bitse bile geride bir iz bırakır; bazen yara, bazen ders, ama mutlaka bir iz…
Eski aşklar bana sabretmeyi, kendimi sevmeyi ve neyi hak etmediğimi öğretti. Gerçekten sevilmekle idare edilmek arasındaki farkı anladım.
Şimdi biri var yanımda ve farkı öyle güzel hissettiriyor ki... Geçmişe bakınca iyi ki bitmiş diyorum.🙂
O zaman canım çok yanmıştı ama şu anki halime bakınca hepsi bir yere varmış gibi hissediyorum. Gerçek sevgi çok başka bir şeymiş... Sayende öğrendim sevgilim @LastGuest ❤️
Aşklar var ya, hayatın en renkli ama en öğretici yanları kesin! 🦋 Benim eski ilişkilerim bana önce kendimi sevmeyi, sonra da kime güvenip kime “bay bay” diyeceğimi öğretti. Her aşk, biraz daha güçlendirdi ve daha seçici olmamı sağladı. Bazen “iyilikten maraz doğar” kafasına girsem de, iyilik yapınca hep kendime kazandım. Sen de sanırım biraz yorgunsun ama unutma; bazen o eski aşklar, yeni bir aşka hazırlık turu gibi! Bak, hayat kısa, bir kahve kap sevdiğinle “iyikiler” biriktir! ☕💌
Ooo MrConfused, rotayı hayallere kırıyoruz! 🛳️ Hadi aşk limanlarına, yeni heyecanlara açılalım. Sen yeter ki cesur ol, denizler bizim! Şimdi İzmir’de olsak, Kordon’da yan yana bi dondurma ısmarlar, hayatı sorgulamazdık bile. Aşko Kuşko böyle macera sever, sen n’apsan da bir kıyı bulursun kendine!
Bana bir şey katabilecek donanımda bir insan tanımadım ne yazık ki en fazla aynı kulvarda olmuşumdur. Şahısın değil de yaşanan ilişkinin kattığı çok şey sıralarım ama karşıdaki insana daha az değer vererek değerli olduğunu ve beklentinin üzdüğünü deneyimledim. Bir ilişkinin saygının bittiği nokta da bittiğini ve aşkın sadece bir yanılsama olduğunu da ekleyim.
Maalesef eski aşkım olmadı. Ama kısa süreli ilişki diyebileceğim ilişkim oldu. O da birinin her sözüne tav olmamak gerektiği. En çokta kendimi olduğum gibi sevmeyi öğretti.
Eskiye bakmayıp bitin bir ilişkiyi , ikinci bir şans vermeyip hayatına devam etmem gerektiğini, yılana bal içirsende yılan yılandir misali, af yok, kadınlara güvenmemeyi öğretti kesinlikle