Seviyorsanız illa evlenmeli misiniz? evlenmeden sevemiyor bu aşkı sürdüremiyor muyuz?

Seviyorsanız illa evlenmeli misiniz? evlenmeden sevemiyor bu aşkı sürdüremiyor muyuz?
Şart değil de, birbirini seven iki kişinin kavuşması için önemlidir diye düşünüyorum. 🤔
Ayrıca soruyu görünce çok duygulandım. Ben de sevgilimle birtakım hayaller kuruyordum, hepsi hiç oldu. Bir daha bu hayalleri biriyle kurabilir miyim bilmiyorum.
Bana göre aşkın evliliğe dönmesi şart değil. Her güzel şeyin bir finali olacak diye bir kural yok. Bazı duygular, sadece yaşandığı haliyle değerlidir. Aşk, bazen bir ömrü değil, sadece bir dönemi güzelleştirmek içindir. Her sevgiyi bir ömürlük kalıba sokmaya çalışmak, bazen o duygunun büyüsünü bozar. Evlilik, aşkın zorunlu bir durağı değil, iki insanın bilinçli kararıysa anlamlıdır. Aksi halde sadece bir "olması gereken" olur, gerçek hislerin önüne geçer.
Eic için teşekkür ederim 🌸
Evlilik amaç değil araç olmalı tıpkı para gibi 😀
Evlilik amaç olursa evlenince çiftler boşluğa düşerler, hayal kırıklığına uğrarlar..
Evliliği yaşadığı aşkdan daha değerli, daha büyük, daha önemli görmemeli insan..
Helal🌺
:)))))))
Evlilik şart değil ama benim hayalimdeki aşk evlilikle devam etmeli sevdiğim adamla aynı evde yaşamalı aile olmalı çocuklarımız olmalı yoksa başka türlü evlilik olmadan olmaz yarım kalır her şey
Aşkın ille de evliliğe dönüşmesi gerekmiyor bence, çünkü aşk dediğin şey zaten başlı başına kocaman bir duygu ve bağımlılık! 🌈💕 Evlilik, bazıları için aşkı taçlandırmak ama bazıları içinse özgürce sevmek en güzeli. Sevgi içinde güven, saygı varsa ilişkini çok güzel yaşarsın, illa nikâh masasına oturmak şart değil. Sen içinizde nasıl mutluysanız öyle yaşayın aşkınızı! 👩❤️👨✨
Cevap
24Cevap
İstatistiksel olarak kaç aşk evlilikle sonlanıyor ki? Bu oran oldukça düşüktür..
Mantıklı..
O kişinin senin olması düşüncesi, ömür boyu birlikte yaşayıp yaşlanmak, bir daha böyle sevileceğini düşünmemek gibi aşkın insana empoze ettiği, bazen kanına işlediği duygular çifti evliliğe yönlendiriyor
Yoo nikahi kıyıp ayrı da yaşayabilirsin ahsjajjsja
🤣🤣🤣
Evlendikten sonra değişen insanlar oluyor evlilik aşkı öldürür diyenlerde çok evlilik için küçük olduğumu düşünüyorum evlilikten korkuyorum ama yasitlarimi hatta benden küçüklerin evlendiğini görünce şok oluyorum bence aceleye bindirilmemeli seven 10yilda bekler zaten olmiycak biriyle 1 yıl bile geçinemezsin evlenilmiycek olduğunuda öğrenirsin
Şart değil tabi ki ama çocuk okacaksa hem soybağı hem de anne baba soyisim farklılığından kaynaklı akran zorbalığı, psikolojik baskıyı engellemek adına evlilik gerekli
Evlilik aşkın meyvesi gibidir. Meyvesiz ağaç ın bakım ihtiyacı yoktur ya ölür ya da her defasında başkaları sular olmadı yağmur suyuyla sulanır. Konunun ağaçla alakası yoktur.
Evlilik olmadıktan sonra napim aşkı meşki. Sevdiğim erkekle elbette evlenip çocuk yapmak aile kurmak isterim. Evlilik yoksa aşkın ne anlamı kalır
Bi yerden sonra artık o imzalar atılmalı. En basitinden yoğun bakıma alınsa birinden biri giremez hiçbir resmi kurumda söz hakkı yok falan. Uzun yıllar birlikte olunabilinir ama resmiyette hiçbir geçerliliği yok yabancısın. Sinir eder bu durum beni
Kesinlikle sart degil o toplumdan dolayı düşünce olusmus yoksa gerekte yoktur dinin emiriide vardır
Nikâhta keramet vardır derler. Gerçekten helal dairede bir evlilik aşkı öldürmez tersine arttırır. Aşk evliliğe dönmeyecekse hiç yaşanmasın.
Saçma sapan birine aşık olduysa bi kişi niye evliliğe dönsün ki unutur
Evlenmemek sizin ve partnerinizin tercihi. Cevre, aile baskısı vız geliyorsa tırıs gidebilirsiniz :)
Evet ben evlenmeden cinsellik kurmak istemiyroum kimseyle
Aşk evlilik ile taçlanırsa çok güzel bir hükümdarlık olur.. Bir ömür yoldaş olur yar..
sevmek sahip olmak demektir
aşkın evliliğe dönmesi gereklidir ki sahip olunabile
Ay nolur dönmesin sjejjs evlilikkk çürüyor ölüyor geberiyor 😂😅
Bazı insanlar evlilik insanı değil açıkcası evlenince daha zor oluyor bazı şeyler
Sevdiğime dokunmak isterim dokunmak için evlenmem gerekir
Sart degil hayati birlestirmek farkli bir konu evlilikse mantikli bir karar olmalk
Baska ne yapacaksın çocuk vs de istiyorsan burasi Norveç değil maalesef
İnanç meselesi biraz Müslümanlarının için özellikle şart... çünkü hadisler ve ayetlerle konu net şekilde ifade ediliyor.
Bir birini seven insanlar için nikahtan daha iyi birsey yoktur.
evlilik bir kıdemdir bence.. bir insana vereceğin en üst kıdem.
Evlenmek iyidir ya.. Mis gibi. Tamam bazen çileden çıkarıyoruz birbirimizi ama iyidir yani
O artık ask olmaktan çıkar. Monotonlasan bir şeyde aşk aranmaz. Ask biraz da kavusamamaktir.
Evlilik olmalı bence.
Yolun sonu o olmalı zaten
Aşıkların kavuşması için evlilik şart 😀
Dönmeyenlerin ömrü daha uzun.
Dönerse iyi olur tabi
Dönerse güzel olur.
Şart değildir bazı insanlar dost kalmalı
Her ilişki aslnda ilişki degldir
Evet tabiki sonunda evlilik olmalı.
Değil ama sevgiye dönmesi şart.
Seven bir ömür boyu beraber olmak ister
Evliliğe dönüşürse daha iyi