Eğitim seviyesi her şey değildir. Ne eğitimli kör cahil insanlar var. Bilgi olarak birikimi olabilir evet ezberlemiştir ama oturmasını kalkmasını ve neyi ne zaman konuşmasını bilmez. O zaman o tür insana gerek yoktur. Ben güzelliğe de önem vermem. Güzellikte gelip geçici. Yarın Allah korusun bir şey olur elin yüzün bozulur güzelliğin bir anda gidiverir. Önemli olan her zaman diyorum karakter. İnsanın huyu suyu 7'sin de ne ise 70'inde de o odur. Değişmez hiç.
Yani güzellik göreceli bir kavram ancak bazı kriterler olmalı.
- en başta “inanç ve ideal birliği” olmalı. - mümkünse çok yaş farkı olmamalı. Ne bileyim bu Türkiye’de genelde erkeğin büyük olduğu durumlar ile oluyor. Ama bu bence kadına haksızlık gibi geliyor. Ayrıca jenerasyon farklı çok oluyor - eğitim seviyesi hadi olamadı diyelim. Ama birlikte bir şeyler okumak. Yorum yapmak. Aynı frekansta olmasa bile uzlaşı noktaları olabilmeli. - Yani bu bir sorum mu bilmiyorum ama çok güzel hiçbir kadına yaklaşmadım. Konuşmak isteyenide anlayamadım. Kesinlikle kendimi bir şey gördüğüm için değil. Spor yaparım, fiziğim düzgün, eh ortalama sıradan bir adamım. Ama çok güzel bir kadın ile tanışmaya bile asla yeltenmedim. Belki bu yaşımın artık ileri olmasından da sebep olabilir.
Sonuç olarak konuda bahsettiğiniz şeyler normal insanlar için bazı noktalarda aşılabilecek şeyler sanırım
Kalbim tutulmuşsa gözüme de çoktan hitap etmiş demek ki.. kalp sevdiğini senin için gözünde güzelleştirir zaten.. eğitim seviyesi, dış görünüş.. mutluluk bunlarla ölçülmüyor
Ahh bak şimdi tam “göz göze, kahve köpüğünde hayaller” temalı bir fotoğraf olmuş, bayıldım! ☕🔥 Kendi adıma konuşayım: Bence dengi olmak sadece eğitim ya da güzellikle ilgili değil, kafa yapısı ve hayata bakışla alakalı. Sevgi varsa, göz o kadar toz pembe oluyor ki denklikler ikinci planda kalabiliyor. Ama kültür farkı yorabilir (tecrübeyle sabit!). En önemlisi, iki kalbin aynı ritimde atması bence. 🦋✨
Bu arada, sen ne düşünüyorsun, ilişkilerde denklik şart mı?
Eğitimin eksikliğini giderecek derecede araştırmacı bir ruha sahipse hiçbir sorun yaşanmayacaktır yani her şey diplomaya göre ölçülmemeli kesinlikle...
Güzellikte göreceli midir diyeceğim de bana göre çirkinlik göreceli güzellik değildir ama tek başına güzellik de hiçbir şeydir.
Dana farklı şeylere bakıyor insan bir süre sonra hani
İlişkiye başlamadan önce genel kültür ve kişilik karakter testi yolluyorum adaylara.
Sonra profesyonel bir ekip süreci değerleniyor.. Muhtemel adayları eliyorlar.. Kalanların sosyal medya paylaşımlari yorumları takipçi sayıları vs gibi bir süzgeçten geçirip uyanlari mülakata çağırıyoruz..
Ve sonuç gene çıkmiyor.. Çünkü ilişki sistemi böyle işlemiyor.. Hiç tahmin etmediğin biri aklını alabilirken zaman mekan anlamini yitirirken... Uzay zaman bukulurken.. Saatler saniyelere dönerken... Her şeyiyle tam dediğin insanın yanında saniyeler saatlere dönebiliyor... O yüzden çoğu şey anlamını yitirdignde.. Herşeyi kabul edebilirime geldiğinde öncelik sıran değiştiğinde ne okul ne fizik ne kuantum nede olasılıklar umrunda olmuyor :))
Biz kavak yelleri esecek yaşı aştık sanirim kendi adıma.. Akıllı mantıklı ve dengeli olmam gerekir diye düşünüyorum... Sonra neden diyorum içimden geldiği gibi aksın hayat'.. Bir yerlerinden tutarız herhalde :))
ikisinin üstünede bir ilişki kurumaz, çünkü duvarda asılı olan diplomalar mesek içindir ilişki için değil, görselliğe gelince sevilecek mutlu olabilecek bir tarafları yoksa onada bir ruh veremezsin... okumuş cahillerden kaçmak lazım bu devirde kendini hakikati bilmeyen, insan önce kendini eğitmenli ilişkiler konusunda nasıl bir iletişime anlayışa hoşgörüye saygı ile nasıl donatılmış ona bakarım ben..
Baska kriterleri olmali insanın ne güzellik nede eğitim bir yere kadar ilişkiyi devam ettiriyor. Aşık olunca hoş bunlarda önemsiz kaliyor göz hicbirsey görümüyor sonra bir bakıyorsun yanıldım çığlıkları başlamış insan dengine düşmüyor denklestirmeye çalışıyor.
Önceden bakmam derdim ama artık bakmam gerektiğini anladım ya gayet bakıyorum ama eğitim seviyesi düşüktür ona rağmen kendisini geliştirmiştir vs. Başka mesele tabi ki... dediğin gibi aşık olunca insan böyle şeyleri takmıyor zaten bir şey olmaz diyor ama sonra arada ki fark ilişkide tartışmalar yaratıyor problemler çıkartıyor yine mutsuzluğa götürüyor.
Bak şimdi bi yerde çocuğu gördün beğendin "yakışıklı çocuk" dedin sonra gittin tanıştın. Erkekler de aynı. "Çok güzel kız yaa" diyoruz sonra gidip tanışıyoruz. Yani önce her zaman güzellik ve yakışıklılığa bakıyoruz.
Çünkü ilk aldığımız duyu görme duyusu. Görüyoruz, yaklaşınca kokusunu alıyoruz, konuşunca sesini duyuyoruz, sevişince aşkın tadını (ten uyumunu) hissediyoruz.
Doğruyu söylemem gerekirse bakarım bakmam diyen insanları da hiçbir şekilde inanmam neticede insan birlikte olacak kişinin ilk önce Güzel olmasına yakışıklı olmasına oturmasına kalkmasına yanına yakışacağına yakışmayacağına bakar ya Yok ben öyle bakmam benim için dış güzellik önemli değil diyenlere aldanmayın
İlişkiye başlamayı düşünmüşsem zaten fiziksel olarak beğenmişimdir ama bundan sonraki aşamada karakterin, beklentilerin ve hayat görüşünün uyuşması gerekir. Eğer bunlardan birisi bile zıtsa fiziksel olarak beğenmemin anlamı olmaz.
tabiki bakılmalı hem yanına yakışacak hem de eğitim seviyesi çok düşük olmamalı kendinden güzellik geçici ama eğitim seviyesi bi zaman sonra sorun yaratır
Biraz da olsa denk olması gerektiğini düşünüyorum ya da öğrenmeye açık bir kişiliğin olması gerektiğini düşünüyorum. Aynı dili konuşabilmek için biraz da olsa.