Bir insan istemiyorsa birini neden istemediğini söylemez?

Arkadaşlar biri var geçen sene tanıştık bana dul olduğunu söyledi. Sonra evli olduğunu öğrendim çünkü akşamları yazmiyordu vb. Şüphelendim e devletten bekar olduğunu kanıtla diyince atmadı inkar etti bende seni karına diyecem diyince kendini ele verdi her neyse 1 ay konuşmadık tekrar döndüm çünkü seviyordum işin içine duygular karışınca evli olmasını sorun yapmadım bir beklenti içerisinde olmadığımı da söyledim gayet güzel anlaşiyorduk görusuyorduk sonra bu uzak durmaya soğuk davranmaya konuşmayı kesmeye başladı kac kez sordum bak istemiyorsan söyle ben başka türlü anlamıyorum yoksa istemiyorsan numaranı silerim bir daha rahatsız etmem dedim istemesem konuşmam pes yaa hala soruyormusun diyor. Bak kac kez başka günlerde de bunu sordum istemiyorsan dolaylı yoldan ima etmeye çalışma böyle uzak durarak vs. İstemediğini söylemiyor o zaman neden böyle davranıyor uzak duruyor yazmıyor görüşmemek için bahane sıralıyor. Daha önce benimle (anl) birlikte olmak için telefon almayı düşünen biri simdi hiç bir karşılık beklemeden olmak istiyorum yapmıyor hiç yapmadık neden sizce kötü yorumlar yapacaklar yazmasın kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez kimseyi kınamayın büyük konuşmayın. Sevmek suç değil. Neden istemediğini söylemiyor normalde benim bu soruyu sormam onun için bir fırsat değilmi neden söylemiyor eğer istemiyorsa geçen gün ateş başında yüreğimde yara var şarkısını paylaşmış ben görünce silmiş bu ne demek oluyor. Sizce neden uzak duruyor?
Bir insan istemiyorsa birini neden istemediğini söylemez?