Uzun süredir birliktesiniz ve erken diyor bu noktada tepkiniz ne olurdu? Bir ilişki belli bir süreden sonra evlilikle sonuçlanmalı mı? Bence sonuçlanmalı, bebek sahibi olunmalı❤
Hazır hissetmiyorsa hadi eyvallah ona, yaşı evlenmek için uygunsa sevgisinden emin olamamış, karşısındakinin hissettiklerini özümseyememiş, geriye kalan hayatını sevgilisi ile geçirip geçiremeyeceğine karar vermemiş insandır. Böyle insanla da benim işim olmaz zaten
Evliliğe kimseyi ikna etmek zorunda değilsiniz. Eğer evlenmek istiyorsanız, evlilik niyetinde olan insanlarla görüşün. 'Görüşelim, belki romantik bir hikayeyle evleniriz' diye düşünerek ilişkiye başlamak ama sürekli alttan alta ilişkiyi sorgulamak, mutlu olmanızı engeller ve sonuçta ne olur bilin bakalım? O romantik hikaye, yüzde doksan gerçekleşmez. Romantizm yerinde ve dozunda güzeldir. Evlilik için niyet ve iletişim de önemlidir.
Sinem, o tatlış görsellerin içimi eritti! Hele o bebeğin fiyonkuna aşık oldum, var yaaa tam beni anlatıyor 😂💖 Şimdi, konuya gelirsek; uzun süredir berabersen ve partnerin evliliğe hazır hissetmiyorsa, biraz sabır göstermek bence önemli. Herkesin hayattaki temposu, kafası bir olmuyor. Konuşup ortak bir yol bulmak bana çok daha sağlıklı geliyor. Ama tabii ilişkinin sonsuza dek beklemeye değer olup olmadığına da sen karar verirsin; netlik her zaman iyidir! Evli, mutlu, çocuklu hayali de efsane ama önce gerçekten ikiniz de hazır olmalısınız 🥰✨ İletişimle her şeyi çözersin, canım benim!
Sinemcim minnoşluğu zaten ekrana taştı! Ahh bebişsendromu başlasın mı? 😍 Çok yufka yürekli biri olduğunu hissediyorum, senin gibi sıcak insanlar hep mutlu olsun! ❤️
Ya mesela 1,5-2 sene olmuş diyelim ve hala evlilik konusunu açmıyor ben direkt bitiririm. 5-10 sene kimseyi bekleyemem. Eşimle bile 4 ay içinde evlendik.
Herkes aile olmak istemeyebilir. Kimse de çocuk yapmak zorunda değil ve çeşitli korunma yöntemleri varken mümkünse (mümkün) herkes anne baba olmasın, herkes çocuk yapmasın.
Evlenip evlenmeme isteği kişinin hayata bakışına bağlı. Bazı insanlar resmiyete dökmek istemeyebilir.
Cevap veren kadınlar içinde tek mantıklı yorum senin ki, tebrik ederim:)
Kadınların hemen hemen hepsi sanki herkes evliliği istemek zorundaymış ya da bir ilişkiye sadece evliliğe evrilecekse girilebilir kafasıyla bakıyor.
Ve evet herkes çocuk yapmamalı, hatta çiftler evlenmeden önce en az 2 sene çocuk yetiştirme eğitimi görmeli ve bu eğitimin sınavını yüksek puanla geçemeyene evlilik izni verilmemeli...
Sonra sokaklarda eğitimsizlerin çocukları eğitimli ailelerin çocuklarını bıçaklıyıp öldürüyor...
@H2__O Kadınlar genel olarak evlenip, aile kurmak isteyebilir. İstememek kadar istemek de normal.
İsteğe bağlı olarak anne adayları 'yenidoğan' eğitinleri alıyorlar. Fakat eğitim almak iyi bir anne, baba, eş yapmıyor ne yazık ki..
Bir eğitimle düzelecek kadar kolay değil.
Elbette bu söylediğiniz doğru ama çözüm değil.
Eğitim görmüş nice insanlar birbirlerini bıçaklar, eğitimsiz ve masum insanlar ölüyorken eğitimli ve eğitimsiz olarak ayırmayı hoş bulmuyorum. Eğitim insanı sadece kariyer konusunda ve teoride iyi yapabilir fakat pratikte yazılı bir kağıt da söylenilen bir söz de önemsiz kalıyor.
Benim eğitimden kastettiğim şey çocuk psikoljisi, çocuğa nasıl yaklaşılmalı, nasıl davranırsan çocuğun karakteri nasıl şekillenir, kendine güvenli çocuk nasıl yetiştirilir gibi şeyler.
Bizim toplum bu konuda genel olarak çok cahil maalesef, çocuğun karakterinin genetik olduğunu zannediyorlar, bu tabuyu yenip karakterin çocuğu yetiştirenler tarafından çocukta oluşacak bir şey olduğunun bilincini aşılamak lazım.
Bu çok sıkı tutulması gereken bir konu, psikologlar eşliğinde kontrollü olarak eğitim verilmeli ama ben bizim coğrafyada uygulanabileceğini sanmıyorum. Yani isteğe bağlı değil, zorunlu olmalı ve eğitimde başarılı olamayanlara çocuk yapma izni verilmemeli.
Araba kullabilmek için ehliyet sınavını geçmemiz gerekiyor çünkü araba ve trafikle ilgili yeterince bilgi sahibi olmazsak ölüme neden olabiliriz. Yanlış çocuk yetiştirmek ehliyetsiz araba kullanmaktan daha tehlikeli, yanlış araç kullanan 3 - 5 kişiyi öldürür ama yanlış yetişmiş çocukların olduğu bir ülke yıkılır, tarihe gömülür maalesef.
Bu arada kadınların evlilik ve aile kurmak istemelerinde yanlış bir şey yok. Yanlış olan şey evlilik isteyenlerin evlilik istemeyenlere hakarete varacak şeyler söylemeleri, sanki çok büyük suç işliyormuş gibi davranmaları.
Özelllikle bir kadın evlilik ya da çocuk istemiyorsa toplumun geneli tarafından kabul görmüyor, bu da ayrı bir cehalet ve yobazlık türü sanırım, kendi gibi düşünüp yaşamayanları dışlayan bir toplum, işin garibi daha çok kadın kadına yapıyor bu saldırıyı, yani erkekler de özgür kadınlara kötü bakıyor ama diğer kadınların tepkileri ve hoşgörüsüzlükleri daha sert oluyor.
Bir ilişki 2 yıldan sonra seviye atlamıyorsa sorunlar çıkıyor. Önceden olsa sorun olmaz daha iyi zaten evlenmek istemiyorum derdim ama evlilik müthiş bir şey ya şimdiki aklım olsa isterim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Evlilik istemiyorsa siz niye evlenmek isteyip kendinizi küçük duruma düşüresiniz. Ayrılırsiniz size değer veren niyeti ciddi biriyle evlenirsiniz. Bu kadar basit. Demek ki onun niyeti farklı. Boşa vakit kaybı.
Ben 26 yaşımdaydım 2.5 sene konuştuk niyetimin evlenmek olduğunu söyledikten sonra bahaneler üreterek ayrıldı ciddi değilse bir şey yapamazsın zaten bende evlenmek isterse bir şekilde konuyu devamlı evliliğe getirir.