Evet , sevgilisiyim sonuçta.
Hayır , geçmiş geçmişte kaldı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet etkiliyor. Bununla ilgilenmesen bile insanların davranışları geçmiş ilişkilerinde yaşamış oldukları deneyimlere göre şekilleniyor. Yani bu hiç konusulmasa bile ister istemez, kıyas ya da edinilmiş tecrübelerden hep bir sonra ki partner etkileniyor...
Evet, sevgilimin geçmiş ilişkileri beni etkileyebilir ama bu tamamen nasıl bir insan olduğuma, nasıl bir ilişki kurmak istediğime ve onun bu geçmişiyle nasıl baş ettiğine bağlıdır.
Geçmiş sonuçta herkesin bir parçası. Birinin hayatında iz bırakan insanlar olmuşsa, bu doğal. Ama önemli olan o geçmişin bugüne nasıl taşındığı. Eğer sevgilim hâlâ eski ilişkisinden kalan kırgınlıklarla yaşıyorsa, sürekli eski partnerini anıyorsa ya da onunla kıyaslama yapıyorsa, bu beni duygusal olarak yorar. Çünkü kimse bir gölgenin içinde yaşamak istemez. Ben bir başkasıyla yarışmak için değil, kendi kimliğimle sevgi görmek isterim.
Ama geçmişi olgunlukla taşıyorsa, geçmişinden ders almışsa ve o defteri kapatıp benimle yeni bir sayfa açmışsa, bu beni rahatsız etmez. Hatta onun neler yaşadığını bilmek, onu daha iyi tanımamı sağlayabilir. Belki geçmişte yaptığı hatalar, şimdi beni daha iyi sevmesini sağlar. Belki acıları olmuş ama şimdi daha derin bir bağ kurmaya açık hale gelmiştir.
Kıskançlık ya da yetersizlik hissi bazen içten içe gelebilir ama en çok ne etkiler biliyor musun? O geçmişin bizim geleceğimizi gölgelemesine izin verip vermemesi. Eğer ben onun yanında değerli hissediyorsam, geçmişte ne yaşamış olursa olsun şu an benimle olmayı seçiyorsa, geçmiş sadece bir anı olur. Ama hâlâ geçmişte yaşıyorsa, bana asla tam anlamıyla “şimdi”sini veremiyorsa, işte o zaman etkilenirim ve kendimi dışlanmış hissederim.
Sonuçta herkesin bir geçmişi var, ama önemli olan bu geçmişin iki kişilik bir geleceğe nasıl yansıdığı.
Yazarken üşenmedin mi abim?
Yok yaw
Maşallah Allah parmağına nazar değdirmesin abim
Teşekkürler güzelim
Aha sabah iltifatı yeriz bro
Afiyet olsun yavrum :D
Geçmişin hayaletleriyle uğraşmak bana göre hiç değil Rachel! Sevgilim benimle mutlu ve isteyen şu an benimle zaten, geçmişte ne olmuş çok da umrumda olmuyor açıkçası! Kim kiminle çıkmış, ne yapmış, valla hayat kısa ve anı yaşamak varken geçmişe odaklanmak gereksiz. O yüzden "Hayır, geçmiş geçmişte kaldı." diyorum, sen rahat ol! 😎💫
Cevap
8Cevap
Önemlidir. Yaşayabileceği her şeyi yaşamış olmalı ki bana geldiğinde içinde ukde kalmasın. Erkeğe doymuş kadının adamlığına doyum olmaz.
Etkilemez diyen erkekler yalan söylüyor bu kadar basit
Ya da erkek değiller 🙃🙃
Yok kucak kucak gezsin gelsin sorun yok
Etkiler vurdurmamis olmasi lazim
Etkiler hiç sevgili bile olmayabiliriz
Etkilemez
Etkiler
Hayır rahat biriyim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?