Gerçekten nereli olacak diye düşünmüyorum. Ama illaki coğrafi anlama yakın bir şey söylersem, ben Türk'üm o da Türk olmalı derim. Ama baştaki özelliklere sahip olmak şartıyla.
Ancak gönül işleri Allah'ın "ol" demesiyle olacak işlerdir. Yoksa bakmayın şimdi öyle Türk olmalı diyorum da yarını göremiyorum. Eşim belki farklı bir ulustan olacak ve eşsiz güzellikte bir evliliğimiz olacak. Bilmiyorum...
Haklısınız. Kimi zaman onlarca insanın evleneceği kişiyle ilgili hayallerini ve beklentilerini okuduğum oluyor. İnsanları analiz etmem gerekiyor. Başlıyorlar fiziksel özelliklerden bir saymaya, Karun'un hazinelerine kadar gidiyorlar... Tamam Allah cimri değil haşa! Bu i istediklerini verir. Ama mutluluktan mahrum kalırlar. Çünkü mutlululuğu istemediler. Allah'tan mutluluk ve huzur isteselerdi Allah onu verirdi. Ve birkaç ay sonra da birbirlerini aldatarak boşanırlar.
Kesinlikle katılıyorum. Ne kadar alakalı olacak bilmiyorum ama hani derler ya Allâh gönlüne göre versin bu çok yanliş bir dua ve istektir gönlümüzdekinin bizim için ne kadar iyi ve hayırlı olduğunu bilemeyiz bu yüzden hem kendi adımıza hem de başkaları adına isterken demeliyiz ki " Rabbim gönlündekini hayırlı ve kolay eylesin " Benim düşüncem budur. ::))
Amin! Harika! Çok güzel! Allah nasılda insanları hayr üzerine karşılaştırıyor... Başta cevabım şu olacaktı "Kendimi gönlüme bir bırakırsam Japonya'dan başlar soluğu Alakaska'da alır." şeklindeydi sildim. Merak ettim ve bekledim bu konuşma nereye gidecek diye.
Tabi ki benim de görüşüm bu yöndeydi ama illaki insanın gönlünden geçen oluyor benim gönlümden geçeni belirttim insanlar ne düşünüyor bu konuda nasıl bir yol izliyor onu merak ettim) bu arada ilk cevap çok iyiymiş baya güldürdü 😅
"Gönül bu ota da konar pisliğe de" derler. Hayır, insanda irade vardır. Doğru ile yanlışı ayırt etme yeteneği vardır. Pisliği değil, temizi seçmeli o gönül. Temiz olan şuanda yoksa zamanı gelinceye kadar beklemelidir kendisini koruyarak.
Şöyle ki insan kendinden pay biçmeli, Kuran'da "ne diyor temiz erkekler temiz kadınlarladır". Sen kendini biliyosan ve ben temizim dıyosan Kur'an sana temiz kişiyi vaad etmiş, karşına çıkan kişiyi de ona göre analiz et ki sonra benim gönlüm pisliğe kondu deme. İnşallah Kuran'ın bu güzel vaadi herkes için geçerli olur ve herkes hakettiğine kavuşur 🙏🤲
guzellik ise soru cok cevabi avrupa. eger zihin fikir veya hayata bakis ise cevap yine net avrupa.
0
15 Yorumla
Soran
1 yıl
Evlilik için illaki hem dış görünüşe hem de kişilik ve karaktere bakılıyor her açıdan cevaplayabilirsiniz sorun yok. Ben Türkiye'yi baz alarak sormuştum tabi siz istediğiniz şekilde cevaplayabilirsiniz 🙏
Evet simdi daha iyi anladim. Ben turkiyenin disini turkiyedekilere tercih ederim. En azindan avrupayi. Ordaki insanlarin genel olarak turkiyedeki insanlara gore daha iyi huylu daha anlayisli oldugunu dusunuyorum. Eeee goruntu olarakta dunyada oy kullanilsa heralde yine kazanacak olan beyaz insan oluyor. Insan gozune hitap acisindan. Turkiyede avrupayi andirmasi acisindan İzmir insani diyebilirim belki. Hayat bu secimlerle yasanmiyor ama :)
Ben de şimdi daha iyi anladım. Tabi ki bu seçimlerimizden ibaret değiliz, ısmarlama bir hayat yaşamıyoruz bir çok şey gibi bu iş de nasip, kısmet işi soruyu sorma amacım insanların ne görüşte olduğunu bilip ufak analizler yapmaktı, teşekkürler 😊🙏
Yok. Avrupa degerler acisindan bana daha yakin bir kesim. Sadece bir kiyaslama yaptimda siralamakta cok mumkun degil zaten. Cesitli degerleri olan insanlariz. Tum degerlerimizi bir insanin ozelliklerinde birlestirmek pek mumkun degil.
Sanirim. Ben daha cok sikilmayi endeskli canlilar oldugumuzu dusunuyorum. Belkide bu benim sadece sahsimla ilgili. Deneyimlemeden bilemiyor insan. Yani bircok ozelligi uyumlu olup kusurlari olan insandan da sikabilir insan. Bilemiyorum.
İnsanogluyuz çiğ süt emmişiz illa ki tam olduğunu düşündüğümüz yerlerde bile bir pürüz arayıp sorun çıkartıyoruz bu devirde ikili ilişkilerin yürümeme sebeplerinden birisi de budur belki. Şükürsüzüz
Ben yargilamaktan cok bu durumu da kabullenen ve anlayan biriyim acikcasi. Sikilmak kotuluk degil belkide nefe gibi dogal bir surec. Ve hatta bence oyle. Iliski dedigimiz durumlar bile bunu kabullendiginde belki daha farkli yapilara donusur. Derin konular. Marjinal bir bakis acim var burada o yuzden cok derinlere girmeyeyim :)
En İyi Cevaplar