Sevgilimin 4 yılık arkadaşı ile dışarı çıkması?

Bir süredir yakın bir ilişki içindeydim. İletişimimiz zaman zaman inişli çıkışlı olsa da devam ediyordu. Son olarak bir akşam dışarıdaydım, konuşuyorduk. Bana 4 yıldır tanıdığı bir erkek arkadaşıyla yürüyüşe çıkacağını söyledi.

Bu kişiyle daha önce tanışmamıştım. “Ben de geleyim” dedim. Fakat "pat diye olmaz" gibi cümlelerle bunu reddetti. Bu beni rahatsız etti, çünkü bir ilişkide olduğum kişinin karşı cinsle birebir zaman geçirmesi benim sınırlarımı zorluyor. Bu durumun beni duygusal olarak etkilediğini söyledim, yapıcı olmaya çalıştım.

Sonrasında telefonla konuştuk. Bu buluşmanın beni neden rahatsız ettiğini daha açık şekilde dile getirdim. Fakat karşımdaki kişi "karışma", "arkadaşım bu" gibi ifadelerle hem sınır çizdi hem de beni duygusal olarak dışarda bıraktı. Sonuçta konuşma sertleşti ve son bir tartışmayla ayrılık gibi bir kapanış yaşandı. Ben de telefonu yüzüne kapattım.

Şu an içimde iki temel duygu var:

Değer görmeme

Sınır ihlali

Ben bu ilişkiyi yürütmek için çaba gösterdim. Ama eğer o vazgeçemiyorsa, bu sefer ben vazgeçmeye hazırım. Çünkü sevilmek mücadele etmek değil, anlaşılmak olmalı.

Sevgilimin 4 yılık arkadaşı ile dışarı çıkması?