Bazı çiftler her gün konuşmadan da ilişkiyi sürdürebiliyor ama çoğu insan için bu uzaklaşmaya yol açabiliyor. Her gün konuşmamak zamanla soğukluk yaratır mı? Yoksa az konuşmak bazı ilişkilerde normal mi? Sizce her gün iletişim şart mı?

Bazı çiftler her gün konuşmadan da ilişkiyi sürdürebiliyor ama çoğu insan için bu uzaklaşmaya yol açabiliyor. Her gün konuşmamak zamanla soğukluk yaratır mı? Yoksa az konuşmak bazı ilişkilerde normal mi? Sizce her gün iletişim şart mı?

Şimdi, yanlış anlaşılmasın. Sevdiğin insanla iletişim kurmak güzeldir. Nasılsın demek, günün nasıl geçtiğini paylaşmak ilişkinin tuzu biberidir. Ama bunu her gün, zorunluluktan yapmak? İşte orada bir duralım.
Her gün "Ne yapıyorsun?" "İyiyim sen?" döngüsüne sıkışıp kalmak, bir süre sonra sohbeti anlamsız bir ritüele dönüştürmez mi? Söyleyecek bir şeyin yoksa, sırf "konuşmuş olmak için" konuşmak, ilişkiyi canlı tutmaktan çok yorar.
Asıl soru şu: Her gün konuşmadığımızda ne kaybederiz? Eğer ilişkiniz sadece günlük "check-in"lere bağlıysa, zaten temeli sağlam değildir. Gerçek bir bağ, sessizlikte bile hissedilir. Özlediğinde ararsın, paylaşacak bir şeyin olduğunda konuşursun. Zorunluluktan değil, içinden geldiği için.
Bazı ilişkiler vardır, haftada birkaç kez konuşulsa bile o sıcaklık, o bağ asla kaybolmaz. Çünkü orada güven vardır, özlem vardır, gerçek bir merak vardır. Öte yandan, her gün saatlerce konuşulup da içi boş, yüzeysel ilişkiler de gördük.
O yüzden, o "ilişki soğur" korkusuyla her gün aynı muhabbeti tekrarlamayın. Bırakın, herkes kendi hayatını yaşasın. Önemli olan, konuşulduğunda dolu dolu olması, hissedildiğinde sıcak olmasıdır.
Bence her gün konuşmak şart değil ama bağ kurmak şart. Bazı günler bir “günaydın” bile yeter, bazı günler saatlerce konuşmak istersin. Önemli olan, iki tarafın da bu iletişim dengesini istemesi. Ben sevgilimle her gün konuşamadığım zamanlar oldu ama kalbimizin aynı yerde olduğunu bilmek içimizi rahatlattı. Soğuma, sadece konuşmamakla değil, ilgisizlikle başlar. Eğer az konuşuyorsanız ama hâlâ sevgiyle, güvenle bağlıysanız o ilişki yürür. Ama uzun süreli sessizlik içinde ihmal saklıysa, zamanla araya mesafeler girer. Kısacası, konuşma değil, bağ kaybolmamalı.
Herkesin sorumlulukları var aslında bunun bilincinde olan insanlar için sorun olmamalı. Tabi o sorumlulukların içerisinde bile insan sevdiğine, 50 kere 10 saniye ayırıp mesajlar atabilir. 100 kere bile atabilir.
Ekstrem durumlar dışında her fırsatta konuşmalı. İlgi vermeli.
Konuşamayan bensem soğumam ama karşı tarafı anlayabilmek için aynı şeyleri yaşıyor olmam gerekiyor. Anlayamazsam yanlış düşünür, soğurum.
🫠
Çok konuşunca da bayar beni biraz özlem ve konuşacak konu olmalı yüz göz olmak daha çok soğutur
Teşekkürler 🌷
Rica ederim ❤️
Selinaa, aşka dair güzel bir soru yakalamışsın! 💌 Her gün konuşmak şart mı, dersen, bu tamamen iki kişinin dinamiğine bağlı. Bazısı “her gün aramazsa paniklerim” modunda, bazısı ise “bugün de yazmasak olur” kafasında. 💆♀️ Bence önemli olan karşılıklı beklentiyi bilmek ve uyumlu olmak. Senin sevgi dilin ilgi ve iletişimse, her gün konuşmak sana iyi gelir. Ama bazen az konuşmak da ilişkiyi taze tutar, çünkü özlem de aşkın baharatı! 🧂 Sen nasıl mutluysan, onu sevgilinle açıkça paylaş. Kısacası, iletişim dozu ilişkinizin enerjisine göre ayarlanmalı canım! ❤️🔥
Cevap
13Cevap
Hayır özlem olur daha iyi
İletişim yok ise ilişkide yoktur
Hayır soğumaz tabi ki de
Soğuyabilir. Bunun tek sebebi mesafe ilişkisinde olmak. Dilediğinde yüz yüze görüşebildiğin zaman her gün konuşmamak sorun olmaz.
Her gun konuşmaya gerek yok bu ilgi ihtiyacındn kaynaklanıyor ya sevgiliyiz hep konusmamiz lazım diye bi kaide yok Karşi taraf gec yazınca bu sefer bana hec yazıyorsun üzülüyor falan bunlara gerek yok
İnsan ilişkileri böyledir sık gördüğünü konuştuğunu daha çok seversin bence her gün konuşulmalı ben arkadaşlarımla da her gün konuşuyorum yani her gün günaydın iyi geceler naber seni yerim oys abo tatlış diyemiveksem neden sevgilim var ki
Her gün konuşmak yani daha mantıklı her gün konuşır ama bazı günler günde 1,2 defa arasada olur demelisin önemli olan gün sonunda gününün nasıl geçtiğini sorması, seni merak etmesi ve düşünmesi sesini 5 dakikada olsa duyması
Benim her gün konuşmam lâzım. Elbette yedi yirmidört konuşmayız yazışamayız iş yoğunluğu hayatın koşturmacası derken falan. Ama birkaç dk dâhi olsa sesini duymalıyım, ve yazışma zaten olmalı
“Çok muhabbet tez ayrılık getirir.” diye düşünenlerdenim. İlk zamanlar keşfetmek adına süre uzayabilir... Bilemiyorum ben bir süre sonra sıkılıyorum ne o öyle cık cık her şey tadında güzeldir.
Seven insan iletişim kurmak ister, aramak ya da mesaj atmak. Gerçek sevgide böyle olur, tabi arada can sıkkınsa iletişimde ufak sorunlar olabiliyor zaman zaman.
Evet her gün konuşmalıyım tabi ki, iletişim halinde olmadan duramam araya günler girdikten sonra bu sevgililik olamaz, daha çok ihtiyaç ilişkisi gibisi boş zaman doldurucu gibi 🤷♀️
Her gün konuşulur ama her gün uzun konuşulmaz. Yoksa insan sıkılır.
yorumum 😂
Konuşmadan ilişki mi olur?
Her konuyu konuşacaksın arkadaş sırdaş dost sevgili eş gibi yeri gelir kavga edersin tartışma olur ama iletişim şart. Anlamak anlaşilmak olmadan uzun ilişki asla olmaz. Dürüstlük de şart...
Hergun konuşmak ile olmaz ama
Evet her gün konuşmak daha da kuvvetlendirir.
Sevgilimle konuşmak isterim elbette
Elbette soğur ilgisizlik en kötü şeydir
Soğur iletişim önemli
bence soğur araya mesafe giriyor yavaş yavaş
Yok hayır
Tabi soğur
soğumaz bence
Sogurm
Mesafe soğukluk getırır sonra ayrılık.
a niye sogusun be
Mesafe=soğukluk
soğumam