Birisinden soğuduğunda onu kırmadan nasıl anlatabiliriz?

Merhabalar bundna 1 hafta önce biriyle tanıştım neyse konuştuk falan kötü birisi değil ama daha sonra birbirimize canım gibi kelimeler kullanırken iş büyüdü ve 3. gün sevgili olduk şu an 7. gündeyiz ve her şey çok hızlı olduğu için kendimi hazırlıksız ve soğumuş gibi hissediyorum onu asla kırmak istemem ama zamanında beni çok kişi kırdı 3 yıldır sevgilim falan olmuyordu uzun süre sonra birisiyle sevgili olunca kendimi hazırlıksız ve isteksiz gibi hissettim birden bire boşluğa düştüm maalesef beni üzenlere inat anlık hırslarla önceden çok kişiyle takıldım ve konuştum ama kötü birisi olduğumu düşünmüyorum ve şunuda eklemek istiyorum konu asla dış görünüşü ile alakalı değil karşı taraf gerçekten çok güzel belkide birsürü kız gelse eline su dökemez o kadar güzel ama kendimi hazır değil gibi hissediyorum çok hızlı oldu ve ortada onu elde etmek başarmak için çabalayamamış gibi hissediyorum ayrıca ne kadar yakın davransamda hiçbirşekilde +18 konuşamıyoruz yanlış anlamayın ama bence bu gerekli bir şey yeni tanışmış bile olsanız karşımızdaki kişiyi istiyoruz ve günün sonunda öyle ya da böyle herkes bunu yapıyor az da olsa bununda etkisi var sizce ne yapmalıyım biraz ara vermek istiyorum başaramadım kendimi iyi hissetmiyorum

Birisinden soğuduğunda onu kırmadan nasıl anlatabiliriz?