Bazı insanlar "Her şey bitti ama arkadaş kalabiliriz" derken, bazıları "Bittiği anda her şey biter" görüşünde. Sizce geçmişte duygusal bağ olan biriyle sırf geçmiş hatrına dost kalmak mümkün mü? Yoksa bu, yeni ilişkilere zarar verir mi?
Eski sevgiliyle öyle hemen ayrılık sıcağı sıcağına iken arkadaş kalınmaz. Kalmayı teklif ediyorsa bir taraf o taraf hiç sevmemiş demektir. Üzerinden zaman geçmişse , duygular eskisi kadar yoğun değilse , bitmişse işte o zaman kalınabilir. O zaman da kalamıyorsa kişi kendine güveni yoktur. Duyguları bitmemiştir ve kafasının karışma ihtimalinden korkuyordur.
Hayır eski sevgiliyle arkadaş kalınmaz Eğer bir insan eski sevgilisiyle arkadaş kalabiliyorsa onu sevmemiş demektir, nedenine gidecek olursam nasıl eski sevgilinle arkadaş kalacaksın ki zamanında duygularını ifade ettiğin güzel duygular yaşadığın birbirini seni seviyorum dediğin Belki bir temas yaşadığın bir insanla nasıl arkadaş kalabilirsin imkansız, aynı zamanda sen onunla arkadaş kalmayıp başardın diyelim ki bunun olabileceğini Ben düşünmüyorum. Belli bir zaman sonra o insan hayatına başkası girecek evlenecek sevgilisi olacak ya bir insan bunu kaldırabiliyorsa demek ki hiç sevmemiş demektir.
Bence o işler biraz karışık güzelim! 😅 Yani iki taraf da duygusal anlamda tamamen kapanmış ve hayatlarına devam etmişse, “arkadaş” kalmak bazen mümkün olsa da çoğu zaman gri bölgede takılırsın. Eski sevgiliyle arkadaşlık yeni ilişkilere de çoğunlukla zarar veriyor, çünkü illaki bir yerde geçmişten bir şey canlanıyor ya da kıskançlıklar başlıyor. Ben genelde “herkes yoluna” diyenlerdenim! Ama her ilişki kendine özgü, herkesin hikayesi farklı sonuçta. Sana uyan yolu seç, kalbini dinle! 💞✨
Eski sevgiliyle arkadaş kalınmaz. Bunu yapabilenin ciddi sorunları vardır.
Geçmişi arkasında bırakamayan her zat, kendine ve çevresine zarar vermeye devam eder. Ve bunu bilinçli bir şekilde yaptığını düşünür. Ancak bilinç kaybı çoktan başlamıştır. Çünkü bilinci geçmişte kalmıştır.
Bir şeyler hissetmiyorsam artık kalabilirim onun dışında kalma şansım yok. Çünkü kıskanırım falan ne gerek var (Yine de kızla erkek arkadaş olamaz bunu savunuyorum)
2
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Bende eskiden öyle sanardım da arkadaş olabiliyormuş
Arkadaş kalmamak daha iyi. Öncelikle yeni sevgilimiz olduğunda eskiyle arkadaş olmak sevgilimize ihanettir bence. Eskiyle sonuçta bir zaman, duygu paylaşımı ve farklı şeyler yaşanmış olabiliyor. Bunların yaşandığı biriyle tam olarak arkadaş kalınamaz. Uzaklaşmak daha iyidir. Biz sevmesekte o bizi hala seviyor olabilir bu da iyi olmaz. Şahsen eski sevgilisiyle arkadaş olan birini hayatımda istemem 😏
Kalınmaz, kalınmaması daha doğru. Dışarıya yalandan modern kimseleriz mesajı vermeye gerek yok. İnsan birine muhabbet duyması için onunla vakit geçirmesi gerekli. Bu muhabbet duyulup sonrasında ki ayrılık ile tekrar bir arada bulunulması iki taraf içinde içten içe sıkıntı, sorun sebebi olur.
Bu tekilla bağımlısı birinin tekilla bağımlılığını bırakıp yerine bira bağımlılığını koyarak ben artık alkol almıyorum demesi gibi bir şeye benziyor. Bilemiyorum belki yanılıyorumdur ama bana pek güvenilir bir durum gibi gelmedi sen öyle sorunca.
Net olan bunu yapamaz. Ne istediğini bilen biri özellikle adam yapamaz. Genel olarak kadın evet ister , büyük bir kısmı. Sevebileceğini düşünür , olamayacağını bilse bile. O nedenle zamana bırakmak isteyen genel olarak kadındır.
Öyle bir dünya yok. Sana kedinin ciğere baktığı gibi bakan nefes alsan bile içi gıden birine arkadaş diyemezsin. Bu hem kendine hem ona yaptığın çok büyük bir saygısızlık
Hayır kalınmaz, kalan kişilerde arkadaşlıktan değil geçmişi bırakamamaktan kaynaklı iletişimi sürdürüyor. İlerdeki ilişkilerine çok hasar veren bi durum ve gerekli olduğunu da düşünmüyorum.