Sevgili alevi arkadaşlar neden Ülkücüleri ve mhp'yi sevmezsiniz ? Neden oy vermezsiniz? Alevilerin hepsi Türkmen olmasına ragmen neden mhp'ye karşı aşırı derece zıttırlar?
Cevabın nedir?
+1 yılTürkmen Alevisiyim, Türk oğlu Türk'üm! Türklüğüm ile gurur duyuyorum. Günümüzde baktığımızda Sünni Türklerin daha çok araplaşmış olduğunu farkedersiniz. Ancak Türkmen Alevilerinde durumun onun tam tersi olduğu aşikar. Ülkücü değilim Türk milliyetçisiyim! MHP den başka partiye oy vermedim. Sülalem CHP li ancak vatansever CHP illerden. Polis, Asker ve kamu görevlisi onlarca akrabam bulunmakta. Ben babamın cenazesini camii den kaldırdım. Kuzenim babasını Cem evinden kaldırdı! Ablam ve ben MHP li iken Anne ve Babam CHP li mesela. Ben Atatürk'ün çizdiği Atsız'ın yazdığı yoldan gitmeyi seçtim! Eline molotof alıp otobüs yakan Aleviler ile biz bir değiliz. Onların çoğu Zaza köylerine biz Aleviyiz diye sığınan kripto Ermenileri! Soysuz sopsuz bayraksızlar yani. Aleviler öz Türklerdir Alevilikte Kürtçülük olmaz, olamaz! Yavuz Sultan Selim Han Tunceli'yi kuşattığında Türkmen Alevi'si olupta Zaza köylerine sığınan Türkler de var. Ancak hepsi şu an asimile olmuş durumdalar ve hdp ye oy veriyorlar! MHP nin adı geçen katliamlarda hangi gladio ülkelerinin parmağı var araştırın! Derin ve kirli mevzular! MHP ye mal olmuş maalesefki! Bu arada faşizm diyorsunuz amma velakin faşist demek MHP ye oy veren kişilere has bir benzetme olamaz! Zira Kürt milliyetçiside faşisttir, ırkçıdır! Faşizmin ne olduğunu idrak etmeden kullanmamakta fayda var. Hiçbir zaman kafa tasçı olmadım ama söylemeden de geçemeyeceğim; Yaşasın ırkımız, Çin'e bedel kırkımız!!!
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle alevi bir ülkücü olduğumu ve 5 yıldır ülkü ocaklarına üyeliğimin olduğunuda söyliyim (23 ocak 2016 da 6 yıl olucak) ,
ülkücülerin alevileri sevmemesi gibi bir durum söz konusu değildir aksine aşırı sosyalist aleviler ülkücüleri sevmez,
Biz ülkücülerin ilkeleri: milliyetçilik, türkçülük ve Atatürkçülüktür aşırı sosyalist alevilere bu ilkeler ters olduğu için arada böyle bir düşmanlık vardır,
İçinde Atatürkçülük ve milliyetçilik olan aleviler ülkücüleri sever (zaten milliyetçilik atatürkün emrettiği ve önem verdiği bir ilkedir, milliyetçiliği benimsemeyen bir insan gerçek Atatürkçü değildir.)
yani içinde Atatürk sevgisi, cumhuriyet sevgisi ve vatanseverlik olan aleviler ülkücüleri sever bunlardan yoksun olan aleviler ülkücüleri sevmez,
Ülkücüler vatan milliyetçisi insanlardır, bu vatan için canlarını hiç düşünmeden ortaya koyacak insanlardır.
(Şunuda söyliyim Aleviliğimi yani mezhebimi asla inkar etmedim dışlamadım haala gururla alevi olduğumu söyleyebiliyorum, boynumdaki 2 kolyeden birisi Zülfikar birisi ise 3 hilaldir, ayrıca ben ülkü ocağına ilk üye olduğum zamanlarda onlara alevi olduğumu söyledim ve boynumdaki Zülfikar kılıcını gösterdim bana ters bir şey söyleyen 1 kişi bile olmadı alevileri sevmeseler ve düşman olarak görseler bana böyle bir tavır sergilerlermiydi)?10 Yorumla
arkadaşım sen siyasi olayları yeterince takip et derim ülkücüler alevileri sevmezler ve çok katısınız herşey sizin bldiğiniz gibi solcular öyle değildir sağcılara özellikle mhp nin bozkurtlarına göre daha hoşgörülü anlayışlıdırlar ...ve ezilen halk her zaman solu tercih eder halinden memnun olan sağ da kalır aleviler yıllardan beri dışlanan ibadetini mezhebini gizli tutmaya çalışmıştır yani bir bakıma aileler bozkurtların şerrinden çocuklarını korumak için kimliklerini gizlemeyi tercih etmişlerdir ne yazık ki
617 Yorumla
Soran+1 yılBütün siyasi olaylardan haberim vardır 1968-1980 arasını da çok iyi bilrim,1980 öncesi Ülkücüler aleviler sevmezler değil Ülkücüler komünistleri sevmezlerdi,ama alevilerin hepsi solcu oldugu için ülkücülerin alevilerden pek haz almadıgı gibi duruyordu,maraş olayları,malatya olayları,çorum olaylarıda, solculara karşı yapılmış bir olaydır.. Ayrıca ülkücü zengin hiçbir zaman görmedim ben,ülkücülerde ezilenlere karşı değil komünist rejimi türkiye'ye getirenlere karşıydı..
- +1 yıl
madem ülkücü ve komünistler aynı yöne aynı çerçevede bakıyorsunuz komünist terimine eşitliğe tepki nedir anlamıyorum mhp liler in bildiği tek şey doğru veya yanlış Türk'üz...milliyetçiliğin sadece türkleri kapsamadığını MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gayet net ifade etmiştir.açıkçası ben ülkücüleri çok katı fikirli buluyorum farklı düşüncelerde,ırk,din ,dili farklı olan fakat ülkesine bağlı (Türkiye) olan herkesin yaşamaya hakkı vardır ve ülkücülerinde bu konuda hoşgörülü olması gerekiyor..
Soran+1 yılİslam'da da eşitlilik var? Biz işçiyi,emekçiyi,köylüyü savunana karşı değiliz olmayız da! Olursak kapitalist oluruzki Yeminimizde kapitalizm'e karşı oldugumuzu söylüyoruz! Biz sadece dinsiz,imansız bir rejim olan komünizm'e karşıydık! Biz sovyetlerin güdümünde olan 2. bi afganistan yaratmak isteyen Türkiye'deki soyvet yardakçılarına karşıydı ;)..
- +1 yıl
size göre din anlayışı ne?apaçık belli ediyorsunuz ki aleviler dinsizdir diyorsunuz.sen sünni inancını gider caminde yaşatırsın bizim dinimiz işte git gösteriş yapar gibi cuma nı git kıl gel ama insan olmanın ne olduğunu unut değildir.eğer gerçekten islamda eşitlik var diyorsanız bırakın alevilerde inançlarını bildikleri gibi yaşasınlar size üzüllüyorum gerçkten hiiç alevi ve insan görmemişsiniz umarım gerçek insanlığın ne olduunu tanıtan biri çıkar
Soran+1 yılYaaa arkadaş ben alevilere karşı olsam neden böyle bir başlık açayım? Ülkü ocaklarında hiçbir zaman aleviler hakkında zıt bişi konuşuldugunu dahi görmedim! Her koyun kendi bacagından asılır herkes dinini istediği gibi yaşasın,savundugumuz osmanlı bidefa fethettiği ülkelerde herkes istediği dini istediği şekilde yaşasın diyordu biz nasıl insanların dini,mezhep anlayışlarına karşı çıkalım? Ayrıca 2 tane alevi çıktıgım kızda oldu ve melek gibi insan olduklarını çok iyi anladım alevilerin...
Soran+1 yılAyrıca Sunniler alevileri sevmiyor diyorsunuz ya? Babamın alevileri ne kadar sevdiğini övdüğünü görseniz şok olursunuz bu ön yargınızdan dolayı..
- +1 yıl
sen karşı çıkmıo olabilirsin ama eski ülkücüer ve şimdinin bi kısmı daha katı davranışlar sergilemeye devam edior ..belki sen görmemiş olabilirsin ama yaşayanlar var ve inlar edilemez gereçklerdir bunlar ..insanlık dışı çok şey yaşandı yaşanmaya da devm edio ne yazık ki arkadaşım tepkim sana değil açıkçası yobaz olan körü körüne bazı düşünceleri benimseyenlere herşeyden önce insanlık gelir kimlik değil
Soran+1 yılÜlkücünün eskisi yenisi olmaz,ülkücü,ülkücüdür! 80 önceside aynıydık şimdide.Tekrar söylüyorum ülkücüler alevilere hiçbir zaman karşı olmadılar,sadece solcu,komünistlere karşı oldular,alevilerde solcu oldukları için,ülkücüler alevileri sevmiyor gibi gösterildi! maraş,malatya ve çorum'dada solcularla çatıştı ülkücüler alevilerle değil ;)
- +1 yıl
kardeşim işte ülkücüler anlamak istemiyorlar sen nasıl sağı savunuyorsan onlarda davaları için solda kalmaya devam edecek sen sev veya sevme herkes senn gibi düşünmek yapmak zorunda değil..hoşgörülü saygılı olsanız bana kalkıp hala solu,komünstleri sevmiyorlar demezdin sorunu biraz kendinizde arasanız gelişmeye açık olsanız belki herşey daha farklı olabilirdi
Soran+1 yılYaa ben ona bişi demiyorum zaten,bu ülkede herkes biliyor Alevilerin hepsini chp'ye oy verdiğini ve chp'den başka hiçbir partiye oy vermeyeceklerini benim amacım sadece meraktı Aleviler özbe öz Türk olmalarına ragmen neden mhp'ye oy vermiyorlar diye! Ayrıca ben solcuları komünistleri neden seveyimki? Benim 5000 bin tane ülkücü abimi,dava arkadaşlarımı şehit edenlere kucak mı açayım ?
- +1 yıl
sevme kardeşim sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak ZORUNDASIN sende diğerleride ... mhp alevilere pardon solu tercih etttikleri için yaptınız herşeyi sizde az şeyler yapmadınız tarihte geçiyor tabi tarih hiç bizaman gerçek tarihe sadık kalmadı tarihi yazanlar yani..ülkücüler ne zman dar kafalılıktan vaz geçer veya chp ye oy verirsiz yahut tkp veya herhangi bi sol partiye işte o zman hesabbını sorarsın neden mhp ye oy vermiyorlar die..ayrıca alevilerin hepsi türk değil bunu bilesin
Soran+1 yılAlevisin ama alevilikle ilgil hiçbişi bilmiyosun,a kürt alevi olur mu veya arap alevi iyi araştır ;)..
- +1 yıl
bilmeden o kadar saçmalıyorsun ki alevilik sadece türklükte yok o dar beynine sok.evet aleviyim ve arap alevisiyim ve birçok kürt alevisi arakdaşlarım var işte püskevitçiliğin dar beyni diyorum size bişey anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor düştüğün durumu anlamışsındır umarım
Soran+1 yılHakaret etmedende anlatabilirsin ;) beni tanımadan bana cahil demen seni komik duruma düşürüyor emin ol ;) ayrıca cahil olanda sensin,araştır bakalım aleviler neden kürt veya arap olamazlar,ondan sonra beni anlarsın ;)..
Soran+1 yılİyi geceler sizede ;)..
Aleviliğin özünde insan sevgisi yattığı için ve Mhp'nin faşist hareketleri onlara ters geldiği için oy vermezler...Chpye verme nedeni de Kılıçdaroğlu.
412 Yorumla- +1 yıl
Ne Kılıçdaroğlusu ya? Aleviler her zaman CHP ye yakındı "çoğunluk olarak" . Ayrıca CHP çok mu hümanist?
Soran+1 yılYine bir basit düşünceli insan..
- +1 yıl
CHP gibi partilere dünyanın hiçbir yerinde sol denmiyor avutuyorlar kendilerini. CHP otoriter-kemalist-ulusalcı bir partidir. Sosyal demokratlar belki Kılıçdaroğlu sayesinde güçlenir ama çok zor. CHP de katı bir kemalist kanat var.
Soran+1 yılChp'liler artık komünistlerin elinde bir partidir,Atatürkçülükle alakası yoktur..
- +1 yıl
CHP kemalisttir. Sol parti değildir. Sola yakın ulusalcı diyebiliriz ama solcu diyemeyiz.
- +1 yıl
Atatürk'ün bir sözü var bilir misin bilmem @cinsbirşey
"Biz ne bolşeviğiz ne de komünist;ne biri ne diğeri olamayız.
Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız."
Chp ise bunların tam tersini gösteren bir parti...Ben Chpyi kemalist bir parti olarak görmüyorum, görmeyeceğim de.
Soran+1 yılMatheis sen hangi partilisin peki ? Tkp'li mi yoksa?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
10Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 413 cevap paylaştı. biz mi ülkücüleri sevmiyoruz yoksa onlar mı bizi iyi düşün
link link link link bunları yapanlar ne yazık ki ülkücülerdi dostum söylermisin hamile alevi bir kadını öldürüp sonra onun karnını kesip içindeki cenini satırla duvara çivilemek bu nasıl bir nefretir bu ülkenin alevileri bunları hak edecek ne yaptı ülkücülere.33 Yorumla
Soran+1 yılDiğer cevaplarda yazdıklarımı okudunmu? tekrar yazmim buraya...
Soran+1 yıloku anlarsın ülkücülerin alevilere neden düşman olmadıgını ;)..
Komünist rejimden ne gibi bir zarar görmüş bu ülkücüler açlığı yoksulluğu işsizliği evsizligi istemek neden sadece komunizme özgü simdi diyeceksin ki dinsizlikte onlarda komünizmin kimsenin dinine karıştığı yok dinciler gücü ellerine gecirdiklerinde olanlari su an görüyorsun zorla insanları inandırmaya çalışıyorlar. Azinlik olduklarinda inanmazsan carpilirsin gibi safsatalarla korkutarak yapmaya calisyorlar. Dunyada komünist bir yöneticinin korkutarak inandirmaya calistigini duydun mu su an yazsam sayfalar yetmez ama arastir gör hic bir mhp li aç 'ın yoksulun yaninda olamaz yaninda olmasi icin türk olmasi lazim. Ne demis che guevera hic bilmedigin bir yerde tanimadigin insanlar icin aglayabiliyorsan uzuluyorsan ve onlar icin guzel seyler yapabiliyorsan insansin
00 YorumlaOy vermediğimizi ya da ülkücüleri sevmediğimizi nerden biliyorsun? Ben Türkçü Turancıyım Aleviyim fakat sizin anlamadınız olay şu Dersim Alevisi farklıdır, Tokat, Sivas vs alevisi farklidir gelenekleri görenekleri ibadetleri Dersim alevileri Zazadır, Tokat alevilerinin tamamı Oğuz soyundan gelen Türk oğlu Türklerdir. Bide alevi ülkücü ali balsevenin ülkücüler tarafından öldürülmesi sanırım alevilerin bakış açısını degiştirmiş olacak ki daha çok sol tarafdalar ama benim gibi alevi ülkücüler bir ali balseven daha olup bu kutlu ülkü yolunda gerekirse ölmeye hazırız.
10 Yorumlamhp liler alevilerin katlini onaylayan hatta yapanlardır böylesi bir durumda onları nasıl sevelim benimseyelim
56 Yorumla
Soran+1 yıl80 öncesi olaylardan bahsediyosan o zaman aleviler koımple solcuydu ve kardeşin kardeşi öldürdüğü dönemdi yani ülkücüler ozaman alevileri alevi oldugu için öldürmediler..
- +1 yıl
dersim olaylarında chp vardı dersimliler alevi değilmiydi.
Soran+1 yılKatılıyorum hanımefendi size bravo..
Soran+1 yılgedikahsen'e dedim onu...
+1 yılAlevi değilim, Sünni de değilim :) Ama bunun nedeni açıktır. Maraş olaylarından dolayı bir antipati oluştuğunu düşünüyorum. Birde şu anki MHP ile 80 öncesi MHP tamamen aynı denemez. O zamanlar Aleviler sola yakındı MHP de sağcıydı. Dediğin düz mantık açısından doğru. Aleviler=Türkmen MHP=Türkçü. Bu durumda Aleviler MHPye yakın olmalı ama ülkemizde siyasette mantık olsa zaten şu an çok ileride olurduk :)
16 Yorumla
Soran+1 yılKardeş 80 önceside şimdide mhp aynı Milliyetçi-muhafazakar bir parti,sadece Alparslan Türkeş ile devlet bahçeli çok farklılar 80 öncesine gelirsek o zaman kardeş kardeşi öldürüyodu ve alevilerde dediğin gibi solcuydu ve ülkücüler alevilere alevi oldukları için değil solcu oldukları için karşıydı..
- +1 yıl
evet te 80 sonrası ılımlılaştı MHP biraz daha. Ama BBP aynıdır mesela. Hatta o zamanın MHP sinin devamıdır.
Soran+1 yılBen aynı oldugunu düşünüyorum hala Sadece alparslan Türkeş başımızda yok şuan,örnek verrisek neden aynı diye? 1977'de Alparslan Türkeş Kuran-ı kerim okullarda seçmeli ders olarak okutulsun dedi, ve 2010'larda yine aynı şeyi destekledi,bbp'de bizim sayılır farketmez ayrıca.
- +1 yıl
Bana kalırsa BBP de MHP de çağa uymayan fikirlere sahip zaten. Revizyona gitmeliler.
Soran+1 yılEvet Müslümanlıgı şuan ve öncedende savunanlar Ülkücülerdir! 80 öncesi komünistlere karşı din için ülkücüler çatışırken Kanımız aksada zafer islamın diyorken,milli görüşçüler evlerinde dışarı çıkmıyordu...Ayrıca bende ülkücüyüm ama alevilere çok sempatiyle bakan bir insanım seni türk görmesem müslüman görmesem neden böyle bir soru açayım?
Alevilerin hepsi türkmen değildir. Rumu'da var, horosanlısı'da var vs.. Neden oy versinler, evlerini işaretleyen siz, yakan siz, dinsiz diye dışlayan siz
621 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var 80 öncesi aleviler komple solcuydu ve ülkücüler onun için zıttı yani mezheple alakası yok konunun..
Soran+1 yılSolcular ülkenin anasını aglattı,komünist ihitlal yapmak için üniversiteleri işgal ettiler,polisi askeri şehit ettiler banka soydular,halkı sen işçisin,emekçisin hakkını biz arıyoruz diye kandırdılar,onu geçtim sovyetlerin himayesi altına sokmaya çalıştılar ülkeyi nasıl tamam diyelim solculara?
- +1 yıl
Ya kardeşim burda konuşçak konu değil bu. Nereye getirdin konuyu. Hiç bir polisi , askeri öldürme yok. Banka soydular ama amerikanın himayesi altındaki bankayı. Ya bırak sovyetlermiş. Milliyetcilik ( faşizm ) de avrupa'da doğdu. Biz size diyormuyuz avrupa'nın himayesi altına sokuyorsunuz diye. Ve mhp amerikan partisidir. Alparslan amerika'da eğitim gördü , sonra buraya geldi sol-sağ olaylarını çıkarttı. Niye ortalık bölünsün, darbe olsun bizim kurallarımız yazılsın diye.
Soran+1 yılTürkeş abd adamıymış :D Evren darbe yaptıgı zaman abd generali şunu demiştir bizimkiler darbe yapmasa Türkeş ve adamları ülkeyi ele geçiriyordu! Nasıl abd adamı oluyor peki? Abd adamıysa neden ülkücüler sokaklarda ne abd,ne rusya nede çin herşey Türklük için diye slogan atıp pankart açıyorlardı? Türkeş'in kendisimi abd'dede eğitim gördü ayrıca ? Tsk gönderdi eğitim almaya bunu nasıl Bagdaştırıyosun komik! Yalan mı polis karakollarını taramıyormuydunuz ? polislerle çatışmıyormuydunuz? devamı.
Soran+1 yılDeniz gezmiş kızıldere'de askerlerle çatışmadımı ? komünistler üniversiteleri işgal etmediler mi ? açık açık sovyet uşaklıgı yapıyordunuz işte,ülkücüler mi soyvet bayraklarıyla sokaklarda geziyordu yoksa siz mi ? deniz gezmiş idam edilirken bile sovyet radyolarında Türkiye'de ki önemli adamımızı kaybettik diye yorumamalar yapmışlar ama sen hala fosil ideolojii savunmaya devam et ;)..
- +1 yıl
Kim demiş onu ,hangi general?::DD Çay ocaklarında çıkan palavralardan bir tanesi.Ee peki komünistler sovyetler için çalışıyorsa neden sovyet bayrağı yoktu.Nasıl bir mantık arkadaşım bu. Neden abd bayrağını sallandırsın ki. Kimliğini mi belli etmek için.Ayrıca ülkücülere kızmıyorum onlar kandırıldı,ülkücüleri azdıranlarda suç var.Arkadaşım tsk'nin başında kim vardı kenan evren vardı.Kenan evren gönderdi işte, sonra geldi ülkeyi böldürdü.Polise,askere silah sıkılmadı.
Soran+1 yılAyyyy Allah'ım sen ne kadar cahil insansanmış yaaaa ? Bak biraz araştırma yap Türkeş ne zaman Abd'ye eğitim almaya gitti? Ne zaman Evren genelkurmay başkanı oldu iyi araştır ;) Aşşagıda yazdıklarımı iyi okumamışsın galiba?Sovyet bayraklarıyla sokaklarda cirit atıyolardı komünistler,sokaklar lenin,stalin,mao'nun fotolarından geçilmiyordu daha nasıl demiyim ben bunlara sovyet uşagı?Ülkücülerin dönem hiçbir yabancı lider veya ülkenin bayragını taşiıdıgını gören varsa buyrsun söylsin,kanıt göstersn
- +1 yıl
Gece gece beynim sulandı. Evren diyorum ya. nurettin baranseli araştır bakalım , kimlerle ilişkisi varmış. Ama vikipedi filan değil gerçek kitaplardan araştır. Ee ne var bunda, mao , staliini lenini sevmeleri sovyetlere yardım amacı için mi. Onların fikirlerini alması , o yörenin bölgesi himayesi içine mi giriyor. İşim var , bütün konsantremi buraya veremiyorum ve ayrıca başım ağrıyor. O yüzden yalnış yazmış olabilirim. Ayrıca link bunu açıkla.
Soran+1 yılÖrnek verdiği yere bak vikipedi :S:S oraya şimdi sen bile girip yorum yapabilir istediğin gibi değiştirebilirsin bunu biliyomusun? Ayrıca Türkeş bir siyaset adamıydı dobra,dobur yalancı,üçkagıtçı olmadıgı olmadıgı içinde iktidar olamadı! Sonradan anlayınca dobra dobur olmakla bişey yapamıyosun bu ülkede,böyle herkese ılımlı davranmaya başladı anladınmı şimdi
Soran+1 yılAçıkladım yaaa fotonun nedeninini sen harbiden QI testi yaptır bence ;)..
- +1 yıl
Bumu açıklaman :D Ulan o kadar dobra , yalancı, üç kağıtcı olmayan adam , bir anda değişip arkasına siyon bayrağını alırmı. Milliyetci dediğin adam sert olur, fikirlerinden değişmez. Ne yani, iktidara gelmek için mi arkasına bayrağı aldı. Ee bu adam , liderlik için fikirlerini bile satmış arkadaşım. Sözlerine çeki düzen ver
Soran+1 yılTürkeş sert değilmiydi ? Çok ılımlı bir insanmıydı iyi araştır bakalım ;) Türkeş'in yanında konuşamazdın bile dostum unutma ;) fikirleri 68'dede aynıydı ölene kadar yani 97 yılına kadarda aynıydı,Pkk'ya aldıgı tavırı bu ülkede aynı siyasetçi aldı bu zamana kadar?
Soran+1 yıl80 öncesi şunu demiştir komünistler için bir mhp mitinginde: vatandaşın ekmeğine ekmeğine el uzatanlara,işkenceyi kendileri için bir yol seçenlere,hakkkı hukuku çiğneyenlere,bir başlangıc uyarısıdır,gerekirse 45 milyonuda sokaklarda yürüteceğiz... yani Türkeş'i biraz araştır ne kadar sert,dediği dedik birisi oldugunu öğren ondan sonra böyle komik duruma düşme ;)..
Soran+1 yıl80 öncesi yaşasaydın çok tırsardın solcu abilerine sor anlatsınlar ;)...
Soran+1 yılFosil ideolojiii savunmaya devam et sen rüyalarda buluşuruz..
Gizli Üye(36-45)+1 yılalevi değilim ama bir çok alevi tanıdıklarım var hemen hepsi chpliler, mhpye karşı çok önyargılı olduklarını düşünmüyorum çünkü mhp chp arasında fark yok ikisi de faşist parti. ben şahsen alevi degilim ama mhpden ve o zihniyetten nefret ederim hatta nefret etmekten öte tüylerim diken diken olur duydugum zaman o düşncedeki insalara saygı da duymuyorum ırkçı insanı Allah bile lanetlemiş kuran'ı kerim de. bu yüzden sevmiyorum milliyetçi kişileri kurumlar vs.
11 Yorumla
+1 yılOnu Maraş'ta, Çorum'da, Malatya'da, Sivas'ta (70li yılları katlediyorum) Aleviler'e saldırıp, topluca katleden Ülkücülere sor, niçin Aleviler'i sevmezsiniz, bu ülkede yaşayanların yüzde 80'inden daha Türk olmalarına rağmen diye
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMhpye alternatif olan Chp daha cazip geldiği için olabilir mi
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok zıtlar ama birisi Muhafakazar milliyetçi bir sağ parti,birisi laik,kemalist bir parti...
Cevap sahibi+1 yılLaik ve kemalistlik daha tercih edilebilir.
Mhpye oy verenin imanindan suphe ederim.. siz tam bir kurt dusmanisiniz!
23 Yorumla
Soran+1 yılYürü lan En son mhp'lilerin imanından şüphe edilir bu devirde,hiçbişi bilmiyosun gelip burda adamın canını sıkma,ülkü ocaklarında kürt kökenli insanlardan geçilmiyor sende kesin pkk'lısın böyle konuşuyorsun..
Soran+1 yılYürü lan,ülkücüler din için 5000 şehit verdi 80 öncesi davar,cahilsin,bişi bildiğin yok saçmalama burda,pkklı olmasan ülkücüleri neden kötülüyosun ozaman? ülkü ocaklarına bi git bakalım ne kadar kürt var görürsün ;;)..
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu siz düşünün
MARAŞ KATLİAMI UNUTULMADI !20 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem